BMW 5 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De BMW 5 Serie van de zevende generatie wordt in oktober vijf jaar oud, maar blijft op de markt totdat medio 2023 een geheel nieuwe 5 Serie wordt gelanceerd. De volgende generatie BMW 5 Serie zou de laatste van de 5 Serie met verbrandingsmotor zijn en zal in alle opzichten grote veranderingen ondergaan.

cwhztvbk- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Buiten

De BMW 5 Serie heeft bij de vorige volledige modelwijziging een sportief design aangenomen en zal naar verwachting in de volgende nog sportiever zijn. Ontwerpers moeten bekende kenmerken behouden, zoals een korte overhang aan de voorkant, een lange motorkap, een naar achteren geplaatst passagierscompartiment, een rechte stoeprand en de Hofmeister-knik.

De voorkant zou steviger kunnen zijn met een haaienneus, dankzij een nieuwe nierengrille met een agressief uitstekende bovenzijde en nieuwe, opvallend gevormde koplampen, geïnspireerd op de G42 2-serie. De lage daklijn zou vloeiend naar achteren overlopen, waardoor de auto een vertrouwd silhouet zou krijgen. De achterlichten kunnen slanker en scherper worden ontworpen, wat de sportiviteit verhoogt. De weergaven in dit verhaal, het werk van de ervaren illustrator Sugarchow (Instagram: sugardesign_1), geven deze speculaties perfect weer.

Innerlijk

Het interieur zou een evolutie zijn van de zevende generatie van de 5-serie. Verwacht dat BMW 5 Serie 2023 zal wat nieuwe gadgets lenen van de Bimmers die dit jaar werden onthuld en volgend jaar komen. De grootste verandering voor technisch onderlegde interne klanten zal waarschijnlijk de introductie zijn van de nieuwe generatie BMW iDrive, die draait op BMW Operation System 8. Het nieuwe systeem, onofficieel BMW iDrive 8 genoemd, reduceert knoppen en schakelaars met bijna de helft. Het beschikt over een nieuwe GUI die het aantrekkelijker maakt. Een verbeterde taalassistent met natuurlijke dialoogmogelijkheden, gebruikersprofielen (BMW ID), BMW Digital Key Plus met Ultra Wideband (UWB) draadloze technologie, cloudgebaseerde BMW Maps en OTA-updates maken ook deel uit van de iDrive 8.

ldazvftp- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Naast de minder fysieke bedieningselementen van de middenconsole, moet het BMW Curved Display bijdragen aan het strakke, minimalistische ontwerp van de cockpit. Het is een gebogen scherm dat het bestuurdersinformatiedisplay en het bedieningsdisplay in één samenvoegt. Deze schermen meten respectievelijk tot 12,3 en 14,9 inch. eerste keer binnen BMW iX en dan binnen BMW i4 In de toekomst zal het BMW Curved Display de bedieningselementen voor het airconditioningsysteem integreren.

✓ U kunt ook controleren:

specificaties:

De 2023 BMW 5-serie zal waarschijnlijk op een bijgewerkte versie van het CLAR-platform zitten. Het zal waarschijnlijk een hoger niveau van elektrificatie hebben. Verwacht meer plug-in hybride varianten in het next-gen model. Volgens een rapport zou de nieuwe BMW M550i een geëlektrificeerde 3,0-liter zescilinder-in-lijn kunnen hebben in plaats van een 4,4-liter V8. Deze allereerste M550i plug-in hybride zou een gecombineerd vermogen van ongeveer 525 pk kunnen leveren. Bovenaan de ladder wacht een ongeveer 750 pk sterke M5 plug-in hybride op je met de aanstaande BMW X8 M of de elektrisch ondersteunde “S63” twin-turbo V8 van de BMW XM.

De volgende generatie plug-inhybrides uit de 5-serie kunnen de huidige 520e, 530e en 530e xDrive-modellen met een 2,0-liter benzinemotor en de 530e met een 3,0-liter benzinemotor omvatten. De budget- en efficiëntiegerichte plug-in hybride varianten zouden meer waarde moeten bieden met een grotere actieradius en een lager verbruik en minder CO2-uitstoot.

De BMW Group heeft verklaard dat het probeert de aandrijflijnen te verbeteren om een ​​volledig elektrische actieradius van 100 km (62 mijl) in zijn PHEV’s te bieden. Een van de plug-in hybride varianten van de 2023 BMW 5 Serie zou een volledig elektrische actieradius moeten hebben van 100 km (62 mijl), of in ieder geval dichtbij.

Uiteraard ontwikkelen we de aandrijving verder en bieden we, afhankelijk van het segment, in de toekomst een elektrisch rijbereik tot 100 kilometer.

Pieter Nota, bestuurslid voor klanten, merken en verkoop, BMW Group (interview BMW Group Media House, juni 2020)

De BMW 5-serie van 2023 zal ook beschikbaar zijn als elektrisch voertuig. Mogelijk de allereerste BMW i5, daar zal de elektrische variant wel tegenop zien Tesla Model S , Mercedes EQE en de (volgende) Audi A6 e tron concurreren .