BMW 2 Serie 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De tweede generatie van de   BMW 2 Serie 2022 Active Tourer   is al een feit. Met een duidelijk en vernieuwd ontwerp en belangrijke nieuwe uitrustingskenmerken moet deze minibus het opnemen tegen zware concurrenten zoals de Mercedes-Benz B-Klasse of de Volkswagen Touran.

Het segment van de minibusjes is het  zwaarst getroffen door de huidige  trend in SUV’s . De veelzijdigheid die ze bieden heeft er echter toe geleid dat merken als BMW vanwege de grote vraag van het publiek op dit type voertuig blijven vertrouwen.

Jouw nieuwe eigenschappen

De nieuwe Series 2 Active Tourer biedt een geweldige kans op designniveau die ons ongetwijfeld in veel opzichten aan zijn merkbroers doet denken. Zoals verwacht heeft de voorkant   grote nieren,   zoals traditie in het merk. Aan de zijkanten vinden we nieuwe full-led- koplampen     , die scherper zijn dan de voorganger, en een nieuwe, schone bumper.

 Van opzij gezien is de A-stijl nu steiler, wat de minivan een  dynamischer uiterlijk geeft en ook het zicht voor de bestuurder verbetert. Bovendien werden verzonken handgrepen bevestigd, die de netheid van het ontwerp van deze nieuwe Series 2 Active Tourer onderstrepen.

Het achteraanzicht doet ons zeker denken aan een mix van de BMW X5 en BMW 1-serie. Zijn   scherpe achterlichten   en de discreet aflopende achterruit onder een kleine spoiler geven de nieuwe generatie van de auto een meer gespierde look. Busje.

Onder de innovaties in deze nieuwe 2-serie zijn verschillende nieuwe 16- of 17-inch  wielontwerpen toegevoegd aan de BMW-uitrustingscatalogus , afhankelijk van de geselecteerde modelvariant   . Als we het sportiever willen maken, zijn er lichtmetalen velgen tot   19 inch verkrijgbaar   in de lak  M Sport   of   Luxury Line .

BMW 2 Serie 2022 Active Tourer interieur

Het interieur is een van de plaatsen waar we belangrijk nieuws kunnen vinden omdat het radicaal is veranderd. De hoofdrolspeler is de nieuwe   BMW Curved Display-   instrumentatie, die een zeer hoogwaardige technologische omgeving creëert.

BMW heeft ook veel aandacht besteed aan het   verminderen van het aantal fysieke controles  . Om deze reden kan de overgrote meerderheid van de systemen worden bediend via het bovengenoemde infotainmentsysteem of het multifunctionele stuurwiel.

✓ U kunt ook controleren:

De bagageruimte van de nieuwe Series 2 heeft ook zijn inhoud met 90 liter vergroot, wat resulteert in   470 liter   of   1455 liter   met neergeklapte achterbank in het geval van de 218i en 218d Active Tourer en   415   of   1405 liter   met neergeklapte achterbank in het geval van de 220i Active Tourer.

Een van de grote troeven van de nieuwe generatie is de uitgebreide standaarduitrusting, waaronder het BMW Maps- navigatiesysteem   , vier USB-C-poorten, een 12 V-aansluiting, een lederen sportstuur, een regensensor en verlichting. automatisch een lange lijst met rijhulpsystemen.

Wat betreft het motorengamma van de nieuwe minivan, vinden we een   grote verscheidenheid aan   benzine-, diesel- en later twee plug-in hybride modellen.

BMW 2-serie 2022 Active Tourer-motor

In de instapversie heeft de BMW 218i Active Tourer een driecilinderblok van   136 pk   en   230 Nm   koppel. Vervolgens heeft de BMW 218d Active Tourer een nieuw driecilinder dieselblok met een   vermogen van 150 pk   en   360 Nm   koppel. Ten slotte hebben we met de 220i een 48v-lichthybridisatiesysteem dat de efficiëntie verbetert. Deze motor ontwikkelt   170 pk en 280 Nm   koppel.

Op dit moment heeft BMW bekend gemaakt dat de eerste exemplaren van dit model vanaf  februari 2022  het straatbeeld op gaan , dus we houden jullie de komende maanden op de hoogte van hun nieuws en prijs.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos