BMW 2-serie 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Europa is een zeer specifieke automarkt die aandringt op kleine en efficiënte, maar toch comfortabele auto’s. MPV-modellen zijn erg populair in dit deel van de wereld, vooral compacte. Hun populariteit is zo hoog dat zelfs premium autofabrikanten dergelijke voertuigen aanbieden. De BMW 2 Serie 2021 Gran Tourer is een perfect voorbeeld. De Beierse autofabrikant staat vooral bekend om zijn geweldige sportwagens en biedt ook deze minibus aan, die oorspronkelijk in 2014 op de markt werd gebracht.

Vier jaar later bereidde het bedrijf een facelift voor met verschillende soorten wijzigingen. Natuurlijk ligt de focus op visuele verbeteringen, hoewel er binnenin veranderingen zijn. Aan de andere kant blijft de lay-out van de aandrijflijn grotendeels hetzelfde. Het bedrijf claimt een betere efficiëntie, maar de cijfers zijn vrijwel hetzelfde. De BMW 2 Serie 2021 Gran Tourer is al verkrijgbaar in de meeste markten en behoudt ondanks de updates dezelfde prijs.

BMW 2-serie 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

BMW 2-serie 2021 GRAN TOURER-MOTOREN

Een breed scala aan motoren is een andere kracht van dit voertuig. Het assortiment omvat verschillende benzine- en dieselmotoren. De basismodellen zijn uitgerust met een 1,5 liter driecilinder turbo, die zo’n 110 pk produceert. Dezelfde motor is verkrijgbaar in een versie met ongeveer 135 pk. Uiteraard zijn er ook viercilinder leverbaar. U kunt kiezen voor een versie met 190 of met 230 pk.

BMW 2-serie 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Natuurlijk zijn er ook dieselversies beschikbaar. De basismotor heeft een cilinderinhoud van 1,5 liter en drie cilinders. Het maximale vermogen is 115 PK. Grotere eenheden van 2,0 liter hebben 170 of 190 pk. Alle motoren zijn verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat.

BMW 2 Serie 2021 GRAN TOURER REDESIGN

Hoewel het een MPV is, heeft de BMW 2 Serie 2021 Gran Tourer typische kenmerken van deze autofabrikant. Zoals je kunt raden, is hij gebaseerd op de compacte sedan van de Serie 1. Deze modellen rijden op hetzelfde UKL2-platform, waarop bijna alle kleine auto’s van deze fabrikant zijn gedrukt. Een vergelijkbare UKL1-architectuur wordt gebruikt voor een kleinere, compacte auto en drukt voornamelijk mini-modellen af. Deze minivan is verkrijgbaar in twee versies.

BMW 2-serie 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Standaardmodellen worden Active Tourers genoemd, terwijl de Gran Tourer een langere wielbasis heeft die groter en ruimer wordt. Het biedt plaats aan maximaal zeven passagiers, wat nogal verrassend is gezien de grootte van het model. Uit de laatste rapporten blijkt dat het huidige model nog enkele jaren zal blijven bestaan ​​en dat de tweede generatie ergens in 2021 wordt verwacht.

BMW 2 Serie 2021 GRAN TOURER STYLING

Zoals eerder vermeld, is de BMW 2 Series 2021 Gran Tourer vernieuwd. De basislay-out is echter hetzelfde gebleven, dus u kunt vertrouwen op een bekende vorm. Het is een typische minivan-vorm, hoewel de motorkap iets langer is en lijkt op de X1-crossovers. Uiteraard is de designtaal typerend voor BMW. Deze update heeft op veel gebieden veranderingen gebracht. De focus lag natuurlijk op de voorkant, waar de BMW 2 Serie Gran Tourer 2021 wordt bijgewerkt naar de nieuwste stylingfilosofie van het bedrijf. Veranderingen zijn behoorlijk subtiel en degenen die niet zo bekend zijn met dit automerk zullen de meeste van deze veranderingen waarschijnlijk niet opmerken.

✓ U kunt ook controleren:

Het onderdeel dat waarschijnlijk het meest heeft geleden, is de voorbumper, die wordt geleverd met een opnieuw ontworpen vorm, evenals nieuwe luchtinlaten en mistlichten. De beroemde niergrille is ook enigszins hervormd, terwijl de koplampen vrijwel hetzelfde zijn. Veranderingen aan de andere kant zijn behoorlijk subtiel. De enige opvallende wijziging betreft de achterbumper, die de wijzigingen vanaf de voorkant volgt. Natuurlijk worden er een paar nieuwe kleuren aangeboden, terwijl de rest van het voertuig de originele look behoudt.

BMW 2 Serie 2021 GROTE INTERIEURTOUR

Binnenin de BMW 2 Serie 2021 leed de Gran Tourer enigszins. De meeste van deze wijzigingen zijn aangebracht op het dashboard, waar u enkele verbeteringen kunt zien. Deze veranderingen brengen de auto dichter bij wat we kunnen zien in de nieuwste BMW-modellen, terwijl de algehele lay-out vrijwel hetzelfde is. De algehele kwaliteit is typerend voor deze autofabrikant. Aangezien dit segment vol zit met reguliere merken, is het waarschijnlijk het hoogste in de klasse. Zoals eerder vermeld, is het een versie met een lange wielbasis, zodat er drie rijen stoelen zijn verpakt. Gezien de omvang mag beperkte beenruimte op de derde rij niet als nadeel worden gezien.

BMW 2 Serie 2021 GRAN TOURER PRIJS

Zoals reeds vermeld, is de BMW 2 Serie 2021 Gran Tourer al op de markt verkrijgbaar. De prijs verschilt per markt, maar de basismodellen kosten in de meeste gevallen ongeveer $ 31 / $ 32.000. Aan de andere kant kunnen topmodellen al gauw meer dan 45.000 euro kosten.