Bentley Bentayga Speed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Anderhalve maand nadat de vernieuwde Bentley Bentayga-crossover debuteerde, werd de eersteklas Bentley Bentayga Speed ​​2021 , die de restyling heeft overleefd, uitgebracht. De krachtigste auto in de familie als geheel behield de technologie vóór de hervorming, maar is van binnen en van buiten veel veranderd. De verkoop van het model start voor eind 2020. De nieuwigheid is voornamelijk gericht op de Verenigde Staten, evenals de landen van het Midden-Oosten en de regio Azië-Pacific. Hier is de vraag naar een pre-styling auto met een W12 6.0 biturbo onder de motorkap het grootst.

Nieuw lichaamsontwerp

De wijzigingen aan het exterieur van de Bentayga Speed ​​2021- modificatie zijn ongeveer hetzelfde als bij de basis-crossover. De grille is iets vergroot, de bumpers hebben een andere architectuur gekregen, de matrixkopoptiek is 30 mm hoger gestegen en heeft nieuwe graphics gekregen. Bovendien kreeg het model 2021 een bredere achterklep en verbeterde ovale lichten (voorheen waren ze vierkant). De kentekenplaat zit nu op de achterbumper en de in de diffusor geïntegreerde uitlaatpijpen hebben de vorm van de nieuwe afmetingen.

Bentley Bentayga Speed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Er is ook een speciale Black Specification-designlijn voorbereid voor de nieuwe Bentley Bentayga in de uitvoering van Speed. Zoals u zich kunt voorstellen, voegt het zwarte decoratieve elementen toe aan het lichaam. Alle chromen onderdelen zijn glanzend zwart, terwijl de voorbumpersplitter en zijschorten van koolstofvezel zijn gemaakt. De standaard dakspoiler is vervangen door een carbon spoiler.

Bentley Bentayga Speed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het kleurenpalet van het lichaam zal blijven verrassen met een verscheidenheid aan tinten. Naast 17 standaard e-mails worden 47 tinten uit de optionele Mulliner- en Extended-sets aangeboden. We voegen hier 24 tweekleurige kleuren toe, zodat het totale aantal varianten 88 bereikt. De 22 inch 10-spaaks velgen zijn verkrijgbaar in twee kleuren.

✓ U kunt ook controleren:

Salon innovaties

De ontwikkelaars besteedden niet minder aandacht aan de binnenkant van de crossover dan aan de buitenkant. Er verscheen een nieuw stuur, ronde ventilatieroosters op de console maakten rechthoekige ruimte en analoge instrumenten werden uiteindelijk vervangen door een digitaal paneel. Het standaard multimediasysteem kreeg een groter 10,9-inch display, verbeterde graphics en navigatie met uitgebreide functies. Sommige gegevens van de navigator worden weergegeven op het head-updisplay. Dit omvat bijvoorbeeld verkeersinformatie, straatnamen en de afstand tot uw bestemming.

Bentley Bentayga Speed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Bij de restyling werden ook de afwerkingsschema’s herzien. Een nieuw ontwerp met contrasterende diamantstiksels is nu beschikbaar. Bekledingsmaterialen – leer en alcantara, aangevuld met inzetstukken van carbon. De sportstoelen zijn optioneel versierd met het woord “Speed” of het merklogo. De dorpels zijn voorzien van speciale coatings met de naam van de modificatie en verlichting.

Bentley Bentayga Speed 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Bentley Bentayga Speed ​​2021 technische gegevens

Het bedrijf Bentley streefde geen nieuwe records na (in 2018 kreeg de auto de titel van snelste SUV) en liet de uitrusting nagenoeg ongewijzigd. Het vermogen van de 6,0 liter W12 turbomotor wordt op 635 pk gehouden, het koppel is 900 Nm. In combinatie met een 8-traps automatische transmissie versnelt de motor de crossover in slechts 3,9 seconden tot 100 km / u. De topsnelheid is 306 km / u.

Maar er zijn nog enkele nieuwe dingen in de technische uitrusting. De sportmodus belooft nu meer aandrijving door de gecorrigeerde reactie van de motor, de automaat, de luchtvering en het Bentley Dynamic Ride rolcontrolesysteem. Het tractievectorsysteem is ook opnieuw gekalibreerd, dat indien nodig inwerkt op de wielremmen. De fabrikant wees er ook op dat de cross-over heeft geleerd om in 5-8 versnellingen te rollen als de auto op kruissnelheid rijdt en de bestuurder niet op het gaspedaal trapt.

Bentayga Speed ​​2021 volledige specificaties:

parameter Bentley Bentayga-snelheid
Motor type Benzine W12 TSI
Onder druk zetten dubbele
Inhoud, kubieke meter cm. 5950
Vermogen, pk (bij tpm) 635 (5000-5750)
Koppel N * m (bij tpm) 900 (1500-5000)
Aandrijfeenheid vol
overdragen 8АКПП
Gemiddeld brandstofverbruik, l / 100 km 14.3
Lichaamsafmetingen, mm 5144/1998/1742
Wielbasis, mm 2995
Koffervolume (4 stoelen / 5 stoelen), l 392/484
Bodemvrijheid (afstand), mm 247
Leeggewicht kg 2508
Vol gewicht, kg 3250
Topsnelheid, km / u 306
Acceleratietijd tot 100 km / u, s 3.9

Foto door Bentley Bentayga Speed ​​2021