Bentley Bentayga Mulliner 2024: Prijs, functies en wijzigingen

De Britse luxe autofabrikant Bentley heeft zijn Extended Wheelbase (EWB) Bentayga Mulliner kenmerken meegegeven om grote indruk te maken op The Quail, A Motorsports Gathering 2023. Het resultaat is een luxueus vlaggenschip dat Bentley “de meest luxueuze SUV ter wereld” noemt. “Een die rivalen van Mercedes-Maybach en Aston Martin zal dwingen hun producten aan te scherpen. Mulliner is de gespecialiseerde divisie van Bentley, met een geschiedenis die teruggaat tot 1760.

Bentley Bentayga Mulliner 2024: Prijs, functies en wijzigingen

De naam Mulliner opent onbegrensde mogelijkheden voor een volledig op maat gemaakte Bentayga die veel verder gaan dan Bentley’s zorgvuldig geselecteerde driekleurige interieurthema’s. De Bentayga EWB Mulliner wordt nog steeds aangedreven door een twin-turbo V8-motor, maar richt zich meer op vakmanschap, duurzaamheid en gezondheid – een relatief nieuwe benadering van het herdefiniëren van echte luxe in een fel betwist segment.

Ruimte = Luxe

Mulliner had niet veel tijd nodig om wonderen te verrichten met de verlengde wielbasis van de nieuwe Bentayga, net zoals de carrosseriebouwer deed met de prachtige Batur. De Bentayga is zo’n 7,1 centimeter langer dan de standaard wielbasis en al die extra lengte is bestemd voor de ruime cabine achterin, die een op een sedan geïnspireerd gevoel creëert.

Bentley Bentayga Mulliner 2024: Prijs, functies en wijzigingen

We zouden het de hele dag kunnen hebben over de gewatteerde diamantvormige bekleding van de Bentayga, het zorgvuldig geselecteerde houtfineer, de deurpanelen met diamantverlichting en de bijpassende sleutelvakken in het interieur. het decadente achtercompartiment is echter de moeite waard om meer over te weten te komen.


Bentley vliegtuigstoelen

De vliegtuigstoelen van Bentley waren optioneel op de Bentayga EWB, maar Mulliner heeft ze standaard gemaakt in twee- of driezitsconfiguraties. De autofabrikant beschrijft ze als de meest geavanceerde stoelen die ooit in een auto zijn geïnstalleerd. Ze zijn in 22 richtingen verstelbaar (inclusief 40 graden achteroverleunen), hebben een automatisch klimaatdetectie- en ventilatiesysteem en een technologie om de lichaamshouding aan te passen.

Bentley Bentayga Mulliner 2024: Prijs, functies en wijzigingen

De zetels kunnen naar achteren worden gezet in de Relax-modus en bieden de bestuurder een lederen voetsteun die uit de rugleuning van de passagierszetel steekt. Het grootste pluspunt is echter de mogelijkheid om de lichaamstemperatuur en luchtvochtigheid van de passagier te detecteren. Verwarming, ventilatie of een combinatie van beide worden dan geactiveerd om het comfort te maximaliseren – een functie die we ook graag zouden zien in onze Konas, Galants, Civics en Accord met persoonlijke bediening.

Bentley Bentayga Mulliner 2024: Prijs, functies en wijzigingen

De kers op de taart van de vliegtuigstoel is het Bentley Posture Adjustment System. Het heeft zes onafhankelijke drukpunten via massagevakken op de heupen, schouders en lendenen die elke drie uur tot 177 aanpassingen kunnen uitvoeren om spiervermoeidheid en spierpijn tijdens het reizen over continenten te voorkomen.


Krachtige apparatuur

De Bentley Bentayga EWB Mulliner uit 2024 mag dan meer gericht zijn op luxe en welzijn, hij is niet ver afgedwaald van de oude mantra van kracht en prestaties. Hij heeft een 4,0-liter twin-turbo V8-motor die 542 pk en 568 Nm koppel produceert. de motor is gekoppeld aan een vierwielaandrijvingssysteem en een achttrapsautomaat en brengt een gewicht van 2.512 kg met zich mee. (2.512 kg), bereikt de Bentayga EWB een topsnelheid van 180 mph en accelereert naar 60 mph in 4,5 seconden.

Bentley Bentayga Mulliner 2024: Prijs, functies en wijzigingen

De luchtveren met drie kamers, de achterwielbesturing en het Dynamic Ride elektronische stabilisatiesysteem van de Bentayga EWB zorgen ervoor dat de Bentayga aan de zonnige kant staat en het interieur biedt maximaal comfort.


Milieuvriendelijk en chique interieur

Passagiers worden begroet door olijfleer, een milieuvriendelijk materiaal gemaakt van koeienhuid dat zijn kleur krijgt van een organisch looiproces dat is afgeleid van de bijproducten van de productie van olijfolie. Bentley claimt de eerste autofabrikant te zijn die olijfkleurig leer gebruikt in productievoertuigen. Daarnaast zijn de tapijten gemaakt van 100% gerecycled nylon en zijn de hoogpolige matten gemaakt van pure wol, die Bentley omschrijft als “uitzonderlijk luxueus en fluweelzacht”.

Bentley Bentayga Mulliner 2024: Prijs, functies en wijzigingen

Persoonlijke stijlelementen

De Bentley Bentayga EWB Mulliner 2024 wordt standaard geleverd met 22-inch wielen in twee uitrustingsniveaus, zelfnivellerende middenconsoles in Rolls-Royce-stijl, tweekleurige spiegelbehuizingen, een radiatorrooster met dubbele ruit en een verchroomde onderste grille aan de voorzijde. In de Mulliner Blackline-uitvoering zijn alle chromen oppervlakken en spiegelbehuizingen glanzend zwart afgewerkt. Dit omvat ook glanzend zwarte 22-inch wielen voor een nog sinisterder gevoel.

Bentley Bentayga Mulliner 2024: Prijs, functies en wijzigingen

Beschikbaarheid

Het goede nieuws is dat klanten een volledig aangepaste Bentley Bentayga kunnen bestellen. Het klinkt misschien als een cliché, maar Bentley’s Mulliner divisie is niet stil wanneer het beweert dat “alles mogelijk is”.

Bentley Bentayga Mulliner 2024: Prijs, functies en wijzigingen

En voor een luxe SUV die meer dan 200.000 euro kost, verhoogt het Mulliner-voorrecht de basisprijs tot ongeveer 340.000 euro, en gelukkige klanten kunnen waarschijnlijk voor extra geld een verguld dashboard met slangenleren bekleding krijgen. De bestellingen voor de Bentley Bentayga EWB Mulliner uit 2024 zijn nu geopend.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen