Bentley Bentayga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het Britse Bentley Bentayga 2021- model is begonnen met testen bij koud weer en we hebben enkele exclusieve foto’s van de testmuilezel. Volgend jaar wordt het nieuwste vlaggenschipmodel uitgebracht en fans kunnen een vernieuwd ontwerp en een luxere cabine verwachten.

Volgens talrijke rapporten zal het nieuwe model onder de motorkap enkele wijzigingen ondergaan. Naast de krachtige W12-aandrijflijn zal Bentley een goedkoper model met een V8-motor aanbieden. De hybride aandrijving is ook beschikbaar, wat zuiniger is dan voorheen.

Bentley Bentayga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Bentley Bentayga 2021 exterieur veranderingen

Het ontwerp van de komende Bentley Bentayga 2021 zal sportief en uniek zijn. De fabrikant zal het uiterlijk bijwerken, maar er zal niets wezenlijks gebeuren. Het kenmerkende rooster en de drie lagere en massieve luchtinlaten blijven ongewijzigd, terwijl er enkele wijzigingen optreden in het nieuw geconfigureerde ontwerp van de koplampen, dat er bijna exact hetzelfde uitziet als de modellen Continental en Flying Spur.

De voor- en achterbumpers zijn ook opnieuw ontworpen en de nieuwe Bentayga profiteert van niet te hoog boven de grond, wat niet alleen het in- en uitstappen vergemakkelijkt, maar ook het zicht naar voren verbetert. Offroad-capaciteiten zullen ook geweldig zijn dankzij de multimodale offroad-instelling en luchtvering.


Bentley Bentayga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Nieuwe technologie binnenin

De technologie in de nieuwe Bentley Bantayga 2021 wordt fundamenteel herzien. Deze SUV biedt ongetwijfeld een van de meest luxueuze cabines op de markt. Het infotainmentsysteem van de huidige auto is bijgewerkt en dit model kan gemakkelijk concurreren met meer traditionele sedans, coupés en cabrio’s. Apple CarPlay, Android Auto, WiFi-hotspot en een indrukwekkend pakket met 700 watt en 12 speakers en een Naim met 1.950 watt zijn standaard. Het rijhulpsysteem zal beter zijn en omvat actieve cruises, nachtzicht, rijstrookassistentie en meer.

✓ U kunt ook controleren:


Het Bantayga-model heeft nog steeds uiterst comfortabele voorstoelen die ongetwijfeld de standaard zijn voor deze klasse. De geventileerde stoelen zijn fluisterstil en extreem zacht, zelfs over lange afstanden. De achterstoelen hebben echter te weinig beenruimte en kunnen volwassenen stevig plaatsen.

Bentley Bentayga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Bentley Bentayga 2021 Onder de motorkap

De aankomende Bently Bentayga 2021 krijgt wat aanpassingen onder de motorkap. Dezelfde W12-motor blijft deze SUV aandrijven en krijgt upgrades om de prestaties te verbeteren en de efficiëntie te verbeteren. Dit W12-model biedt een fantastisch vermogen van 600 pk en 664 lb-ft koppel onder het huidige model. Deze motor zendt vermogen uit via een 8-traps automaat en biedt standaard een AWD-systeem.


We moeten eraan toevoegen dat deze motor ook de best beoordeelde sportwagens zoals Aston Martin, Lamborghini, Ferrari en Rolls-Royce aandrijft. V8 twin turbocompressor is relatief nieuw en zal ook worden aangeboden. Deze motor heeft 542 pk en 568 lb-ft en gebruikt dezelfde transmissie als de W12. Over het dieselmodel staat nog een vraagteken.

Hybride specificaties

Er zal ook een hybride model beschikbaar zijn, met een V6 van 336 pk met turbocompressor en een synchrone synchrone motor van 126 kilowatt met een totaal vermogen van 443 pk en een koppel van 516 lb-ft.

Dit model maakt gebruik van een 13 kWh batterij en kan gedurende zeven uur worden opgeladen met een 240 volt oplader. U kunt tot 84 mijl per uur rijden in EV-modus.

Bentley Bentayga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Bentley Bentayga 2021 releasedatum en prijs

De herziene Bentley Bantayga 2021 komt in het vierde kwartaal van 2020 in de Verenigde Staten aan. Volgens sommige geruchten behoudt de fabrikant dezelfde prijs als voorheen. We kunnen dus verwachten dat een basismodel met een V8-aandrijflijn rond de 165.000 euro kost, terwijl het W12-model begint bij 267.000 euro.