Bentley Bentayga 2020: specificaties, prijs, releasedatum

De Bentley Bentayga 2020 zal naar verwachting eind 2019 weer de straat op gaan. Het is het eerste SUV-model van Bentley dat een van de beste SUV’s op de markt is. De prijs is niet goedkoop, maar dit is een zeer luxe model dat voor niemand betaalbaar is. Voordat Bentayga krachtig was, was Bentayga luxueus. Nu komt de Bentley Bentayga 2020 op de markt en wordt een compleet pakket. Veelzijdigheid wordt een van de sterke punten van dit model.

Waarom noemen we veelzijdigheid? Welnu, de afgelopen jaren is Bentayga beschikbaar geweest met de krachtige W12. Bentayga biedt nu verschillende soorten motoren aan, waaronder de V8 diesel en een plug-in hybride aandrijving. Het model 2020 zal echter geen grote veranderingen ondergaan. De autofabrikant beloofde verdere uiterlijke verbeteringen, maar dat is het als het gaat om veranderingen en verbeteringen.

Bentley Bentayga 2020: specificaties, prijs, releasedatum


Bentley Bentayga 2020 ontwerpwijzigingen

Bentley zei dat klanten verdere ontwerpwijzigingen kunnen verwachten. De Britse autofabrikant heeft echter geen details bekendgemaakt. Speculatie suggereert dat het Bentayga Speed-model het meest zal lijden terwijl het basismodel intact blijft. Wat we zeker weten, is dat de Bentley de ontwerptaal van het bedrijf zal blijven leveren. Om deze reden blijven enkele iconische kenmerken zeker behouden.


Dit omvat de voorkant met matrixgrille en ronde koplampen. De meeste functies zijn afkomstig van het Continental GT-model. Dat betekent dat de grotere zijinlaten behouden blijven en de bumper bijna hetzelfde is als de GT-variant. De Bentley Bentayga 2020 krijgt een grotere motorkap en de autofabrikant zal waarschijnlijk nog grotere optionele fietsen aanbieden.

Bentley Bentayga 2020: specificaties, prijs, releasedatum


Het Bentley Bentayga 2020 interieur is zeer comfortabel

De komende Bentley Bentayga 2020 zal hetzelfde interieur opleveren als de huidige. Dit betekent dat er geen wijzigingen worden aangebracht. Alles is bewaard gebleven, van de indeling tot het interieur. Wetende dat de cabine ruim en uiterst comfortabel blijft. Vergeet niet dat dit een van de meest luxueuze SUV’s op de markt is.

✓ U kunt ook controleren:


Het is niet nodig om te wijzen op het gebruik van hoogwaardige materialen en het niveau van luxe. Voor degenen die niet veel weten over de Bentayga, deze biedt een brede middenconsole en een dashboard. Het stuur is geleend van de Continental GT. Er is een indeling met zeven zitplaatsen die Bentayga’s laatste wijziging in de afgelopen jaren vertegenwoordigt.

Bentley Bentayga 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Bentley Bentayga 2020 aandrijflijn

De Bentley Bentayga 2020 heeft talloze rij-opties. Meestal is de motorselectie strikt gebonden aan een specifiek model of variant. Zo kunnen mensen met diepere zakken kiezen voor de benzine V8 of diesel V8 aandrijving. Zelfs de plug-in hybride is beschikbaar en combineert de V6-unit met de elektromotor.

De meest populaire keuze is natuurlijk een 6,0 liter W12. Deze biturbomotor levert tot 600 pk en een koppel van 664 lb-ft. Recente rapporten wijzen op aanvullende verbeteringen aan de W12-eenheid. Er komen meer paarden en deze SUV wordt nog sneller.

Bentley Bentayga 2020: specificaties, prijs, releasedatum

Bentley Bentayga 2020 prijs en releasedatum

De vanafprijs voor de gloednieuwe Bentley Bentayga 2020 is 234.000 euro. De prijs kan aanzienlijk hoger zijn als je deze SUV volledig laadt. Je kunt het 2020-model later in 2019 voor het nieuwe jaar zien.  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1
(1 stimme, im mittleren: 5 von 5)