Audi SQ8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De vlaggenschip-SUV van het bedrijf bestaat al een tijdje en is verkrijgbaar in verschillende smaken. Toch blijft de SQ8 een van de meest gewilde versies, grotendeels vanwege een goede balans tussen stijl, prestaties en luxe. Er zijn dit jaar een aantal interessante innovaties. Hoewel het grootste deel van het voertuig hetzelfde blijft, zijn er enkele nieuwigheden zoals nieuwe rode remklauwen, een nieuw optioneel carbon look-pakket, enz. Dat is echter niet het enige aspect van de Audi SQ8 2022 dat wordt geleverd met updates.

Er zijn ook innovaties binnen. Vermeldenswaard zijn onder meer meer beveiligingsfuncties en een nieuw executive pakket. Onder de motorkap is hij echter net als het model van vorig jaar. U kunt rekenen op een krachtige V8-motor in combinatie met een soepele handgeschakelde transmissie en geweldige algehele prestaties.

We gaan ervan uit dat de Audi SQ8 in 2022 in het laatste kwartaal van het jaar op de markt komt .

Audi SQ8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi SQ8 2022 ontwerp

Natuurlijk is dit model sterk gebaseerd op het standaard Q8-model, maar het komt ook met veel upgrades. Het eerste dat opvalt, is dat de styling er agressiever uitziet. Enkele van de unieke onderdelen zijn bumpers, uitlaatpijpen, wielen, etc. Daarnaast brengt de Audi SQ8 2022 nog een aantal nieuwigheden met zich mee. Een daarvan is het nieuwe Black Optic-pakket, dat nieuwe 22-inch wielen met veel zwarte accenten op het exterieur brengt.

Mechanisch biedt dit model verschillende upgrades ten opzichte van het standaardmodel. Enkele van de hoogtepunten zijn verbeterde remmen, adaptieve luchtvering, vierwielbesturing, enz.

Innerlijk

De grootste noviteit aan de binnenkant is dat alle modellen nu standaard zijn uitgerust met carbon binnenpanelen. Er is ook een nieuw Executive-pakket met verbeterde stoelen, een verwarmde tweede rij, zonnekleppen op de achterruiten, geventileerde voorstoelen en meer.

Verder is het grotendeels hetzelfde als bij standaardmodellen. Dat is zeker geen slechte zaak, aangezien deze crossover een van de mooiste cabines in zijn klasse biedt. De materialen zijn echt goed, terwijl de bouwkwaliteit uitstekend is. Hetzelfde geldt voor ergonomie.

Audi SQ8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Wat het interieur betreft, zijn de voorstoelen enorm met een zeer goede zijdelingse steun. Ook de tweede zitrij biedt voldoende beenruimte voor volwassen passagiers. De middelste passagier zal echter niet bijzonder comfortabel zijn, dus vier volwassenen lijkt een perfecte maat voor deze.

De laadruimte biedt ongeveer 30,5 kubieke voet laadruimte achter de achterbank en 60,7 kubieke voet. Dat is niet geweldig, maar ook niet verschrikkelijk, redelijk gemiddeld voor het segment.

✓ U kunt ook controleren:

kenmerken

Aangezien dit de op één na duurste versie van de SUV is, is het logisch dat de lijst met standaarduitrusting erg lang is. U kunt zich verheugen op het uitstekende 12,3-inch digitale instrument van het bedrijf, maar ook op extra’s zoals 10,1- en 8,6-inch touchscreens, navigatie, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, twee USB-poorten, HD-radio en een 10-luidspreker laat stereo systeem en een wifi-hotspot. De standaarduitrusting omvat ook keyless entry, automatische airconditioning met drie zones, panoramisch schuifdak, automatische airconditioning met vier zones en sfeerverlichting, enz.

Hetzelfde geldt voor veiligheidsfuncties. U kunt rekenen op een vrij lange lijst met rijhulpmiddelen met onder meer een achteruitrijcamera, parkeersensoren, dodehoekmonitoring, waarschuwing voor kruisend verkeer achter, waarschuwing voor aanrijdingen aan de voorkant, automatisch noodremmen, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, automatisch grootlicht, surround view camera, adaptive cruise control, head-up Display, verkeersbordherkenning, nachtzicht camera en nog veel meer.

Audi SQ8 2022 motor

Natuurlijk is het moeilijk om je een echte Audi SQ8-test uit 2022 voor te stellen zonder over de motor te praten. Dit is de op één na krachtigste versie van de SUV, die is uitgerust met een bekende 4,0-liter twin-turbo V8 die zo’n 500 pk ontwikkelt. Dat is genoeg om in minder dan 4,5 seconden een sprint van 0-60 te realiseren. De motor is gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie die ook fantastisch werk levert.

Audi SQ8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De motor is behoorlijk krachtig, maar ook behoorlijk dorstig. Je kunt ongeveer 15 mpg verwachten in de stad en 21 mpg op de snelweg, wat lagere waarden zijn in vergelijking met vergelijkbare aangedreven versies van de BMW X6 en Mercedes-Benz GLE.

Als je op zoek bent naar iets dat nog krachtiger is, dan is deze SUV ook verkrijgbaar in de RS-versie met een maximaal vermogen van 591 pk en een 0-60 tijd in ongeveer 3,7 seconden.

Audi SQ8 2022 releasedatum en prijs

We verwachten dat de nieuwe versie de komende maanden op de markt komt. Als het gaat om de prijs van de Audi SQ8 in 2022 , zou deze moeten beginnen bij ongeveer $ 91.000 .