Audi SQ5 2021: Technische informatie, prijs, publicatiedatum

De beroemde Duitse autofabrikant is klaar om zijn prestaties te bewijzen met de nieuwe high-performance SUV Audi SQ5 2021 . Volgens de laatste foto’s ziet het aankomende model er bekwamer uit dan voorheen.

Deze compacte luxe crossover is zeer goed uitgebalanceerd en staat bekend om zijn snelheid en comfort. Bovendien is het interieur van de SQ5 nog steeds goed uitgerust en uitgerust met hoogwaardige materialen en de nieuwste technologieën. Het blijft echter opnieuw achter bij zijn concurrenten zoals de Porsche Macan en de Mercedes-AMG GLC43.

Audi SQ5 2021: Technische informatie, prijs, publicatiedatum

Audi SQ5 2021 toont agressieve styling

In tegenstelling tot het Q5-model biedt de aankomende Audi SQ5-versie 2021 een agressiever ontwerp en is het een sterkere concurrent. Deze compacte luxe crossover SUV biedt een sportief design dat ook beschikbaar is in de vorige generatie. Het voorpaneel domineert dankzij een massief rooster en mistlampopeningen.

Daarnaast kunnen kopers kiezen tussen HID- en LED-koplampen. Bovendien vertoont het zijprofiel een agressief ontwerp met een wiel- en bandcombinatie van 18 tot 20 inch. In principe zullen er veel aanpassingen zijn. De bestuurder kan kiezen uit vijf verschillende modi, waarmee de instellingen voor gas, vering, schakelpunten en stuurgevoeligheid opnieuw worden afgesteld. De SQ5 zal vijf modi bevatten: Comfort, Dynamic, Offroad, Individual en Automatic.

Interieur herbergt veel hoogwaardige materialen

De styling van de Audi SUV’s is tegenwoordig moeilijk te verslaan. De Audi SQ5 2021 zal veel hoogwaardige materialen bevatten. Deze crossover-SUV met 2 rijen en 5 passagiers herbergt leer, chroom en hout in de hele cabine. Hierdoor vallen de meeste concurrenten echter in deze afdeling. Net als de vele auto’s van deze fabrikant is de SQ5 standaard uitgerust met de bekende virtuele cockpit.

✓ U kunt ook controleren:

Alles binnenin is luxe en de enige tekortkoming die SQ5 2021 heeft, is het laadvermogen. We moeten zeggen dat het achterblijft bij de BMW X3 en Acura RDX. Door de achterbank neer te klappen, kan het laadvolume worden vergroot tot bijna 60 kubieke voet. De lijst met standaardfuncties is lang en dit model bevat een lederen interieur, verwarmde voorstoelen, airconditioning met drie zones, evenals Apple CarPlay en Android Auto.

Op het gebied van veiligheid zal het rijassistentiepakket met de nieuwste adaptieve cruisecontrol met file-assistent en actieve rijstrookassistent beschikbaar zijn.

Audi SQ5 2021: Technische informatie, prijs, publicatiedatum

Audi SQ5 2021 onder de motorkap

De nieuwste Audi Q5 2021 is verkrijgbaar met drie motoren. De eerste is een 2.0 liter turbo inline 4-aandrijving. Deze motor maakt gebruik van een 7-traps S Tronic-transmissie met dubbele koppeling, die het vermogen op alle vier de wielen overdraagt ​​via de standaard Quattro-vierwielaandrijving. Dankzij deze opstelling levert het basismodel letterlijk 248 pk en 273 lb-ft koppel.

De volgende is onlangs als plug-in engine aan de Q5-familie toegevoegd. Deze motor bestaat uit een 2.0 liter inline 4 / elektromotor met permanente magneet en turbocompressor die 362 pk produceert. De laatste is onder het high-performance model 2021 Audi SQ5. Het wordt geleverd met een V6 met turbocompressor die 101 pk meer levert dan een standaard Q5. Deze motor levert in totaal 349 pk en maakt gebruik van een nieuwe Tiptronic 8-traps automaat.

Audi SQ5 2021: Technische informatie, prijs, publicatiedatum

Releasedatum en kosten

De nieuwste Audi Q5 2021 wordt later dit jaar uitgebracht. Tegelijkertijd kunnen we het krachtige SQ5-model verwachten. Het basismodel Q5 heeft een adviesprijs van 44.300 euro. Daarnaast is dit de prijs inclusief een target fee van 995 euro. De prijs van het Premium Plus-model zal oplopen tot 51.000 euro, terwijl de volledig beladen luxe crossover SUV Q5 de grens van 58.000 euro kan halen.

De krachtigere SQ5 2021 biedt een agressievere aanpak en een krachtigere motor. Dit model begint bij 53.900 euro. Kortom, de SQ5 kan 70.000 euro bereiken als hij is geladen met een aantal opties.