Audi S8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Zojuist is de update voor de Audi A8 uitgebracht, een model dat altijd al van groot belang is geweest voor het merk met de vier ringen. Het vlaggenschip handhaaft zijn luxeniveau en introduceert aanzienlijke verbeteringen op gebieden zoals technologie of zijn elektrisch aangedreven mechanische bereik. Wat echter niet mocht ontbreken was de sportieve versie van de representatieve limousine. De Audi S8 2022 behoudt die essentie en is de ideale optie voor iedereen die op zoek is naar een zwevend voertuig.

Laten we beginnen met te praten over het belangrijkste kenmerk, dat is precies wat verborgen is onder de motorkap. De Audi S8 TSFI Quattro wordt aangedreven   door een 4,0-liter twin-turbo V8-motor die is   uitgerust met toonaangevende technologieën zoals selectieve cilinderuitschakeling om de efficiëntie te verbeteren. Net als andere motoren in de A8 is hij gekoppeld aan een   48-volt mild hybrid-systeem  . Dankzij de gemakkelijke elektrificatie profiteer je van het DGT ECO label.

Ook al laat niemand zich voor de gek houden, de Audi S8 is een wolf in schaapskleren met een vermogen van   571 pk en 800 Nm koppel  . Ze zijn genageld aan die van de voorganger en stellen hem in staat om in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren of een topsnelheid te bereiken die begrensd is op 250 km/u. Zoals gebruikelijk kan dit exemplaar  , net als de andere versies van dit model, alleen worden gekoppeld aan de achttraps Tiptronic-automaat en   Quattro-vierwielaandrijving .

✓ U kunt ook controleren:

Het mooie van het topmodel is dat de Audi S8 TFSI Quattro een zeer complete standaarduitrusting heeft. Zijn rijgedrag wordt verbeterd door details zoals het  voorspellende actieve onderstel  , het sportdifferentieel en de dynamische vierwielbesturing. Merk op dat dit model alleen wordt verkocht in de A8 L-body met lange wielbasis, in sommige goed presterende markten zoals China, de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Korea. In ons land is hij vanaf december verkrijgbaar tegen een   vanafprijs van 164.300 euro  .

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com