Audi S3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De bijgewerkte modellen  Audi A3 Sportback  en  Audi A3 Sedan werden in het voorjaar gelanceerd, en nu is de familie aangevuld met “supercharged” -versies van de Audi S3 2021.  Technologisch gezien verschilt de Audi S3 2021 aanzienlijk van de basisauto’s en kenmerkt zich ook door een ander design van de carrosseriedelen en een bijzonder interieurdesign.

Audi S3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi S3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Model specificaties

De nieuwe generatie van de Audi S3 hatchback en sedan heeft de technologie van hun voorgangers geërfd. Onder de motorkap van de “esk” stond een viercilinder turbo 2.0 TFSI met een vermogen van 310 pk. en 400 Nm. Hij wordt gecombineerd met de 7-traps S tronic-robot en quattro-vierwielaandrijving. Het koppel wordt verdeeld via een hydraulische lamellenkoppeling die voor de achteras is gemonteerd. De nieuwe Audi S3 accelereert in 4,8 seconden tot 100 km / u, ongeacht het carrosserietype, en de topsnelheid is begrensd op 250 km / u.

✓ U kunt ook controleren:

Dankzij de standaard Audi S3 2021- ophanging kan het voertuig worden uitgerust met een multilink achteraan die de bodemvrijheid met 15 mm verkleint. Met het optionele sportonderstel kunnen de instellingen van de schokbrekers individueel worden aangepast aan de weg en de rijstijl. Via Audi drive select wordt de juiste rijmodus gekozen – hier vindt u comfort, auto en dynamiek.

De remmen op alle vier de wielen van de Audi S3-modellen zijn voorzien van geventileerde remschijven. De remklauwen zijn standaard zwart gespoten, met een meerprijs in rood. Wielmaten zijn 18 of 19 inch.

Carrosseriedesign en interieur van de Audi S3 2021

Het uiterlijk van reguliere en atletische aanpassingen is niet zo verschillend. Kenmerkend voor de S-versies zijn de grotere luchtinlaten in de bumper, nog een ruitvormig radiatorrooster met enkel frame, een extra smalle gleuf aan de voorkant van de motorkap en zwarte spiegelkappen. De achterkant van de beladen “drieling” heeft een uitgesproken diffusor en vier ronde pijpen voor het uitlaatsysteem. Opvallend is ook de spoiler op het kofferdeksel van de sedan, terwijl de achterklep geen dakrails heeft.

Audi S3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi S3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het interieur van de nieuwe Audi S3-modellen is opgevuld met gerecyclede plastic flessen en decoratieve inzetstukken van aluminium en carbon. Daarnaast zijn auto’s uitgerust met sportstoelen met verbeterde zijsteunen en een afgeschuind stuur. Net als bij de basis Audi A3 zijn er ventilatieroosters aan beide zijden van het dashboard. Het apparaat zelf heeft een afmeting van 10,25 of 12,3 inch, afhankelijk van de configuratie. Dure versies van het sedan- en hatchback-model zijn gebaseerd op de virtuele Audi-cockpit in de plus-versie, die drie configuraties van informatieschermen biedt.

Audi S3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi S3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het MMI-multimediasysteem van de nieuwe Audi S3 2021 is gebaseerd op het MIB 3-platform, dat zijn prestaties vertienvoudigd heeft. Tot de beschikbare functies behoren LTE Advanced internet, wifi-hotspot, Apple CarPlay / Android Auto-interfaces, spraakbesturing, Audi connect-sleutel voor het op afstand bedienen van deursloten en motorstart via een Android-smartphone. Een 10,1-inch touchscreen geïntegreerd in de middenconsole zorgt voor akoestische feedback en handschriftherkenning. Optionele uitrusting omvat een head-updisplay en Bang & Olufsen-luidsprekers met 3D-geluid.

Audi S3 2021: release, prijs

Nieuwe artikelen zullen in oktober 2020 te koop zijn op de Europese markt, hoewel er deze maand bestellingen worden geopend. De prijzen in Duitsland zijn als volgt: Audi S3 Sportback kost minimaal  46.302 euro , Audi S3 sedan –  47.179 euro . De eerste die op de markt komt, is de Special Edition.

Foto van de Audi S3 sedan 2021

Foto door Audi S3 Sportback 2021