Audi RS Q8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

In de wereld van high-performance SUV’s is een van de plaatsen om naar het RSQ8-model te gaan, de krachtigste Audi SUV die je kunt krijgen. Uitgerust met een krachtige twin-turbo V8, biedt hij uitstekende prestaties, maar hij wordt gecombineerd met andere kwaliteiten van de SUV. Voor dit jaar kent de Audi RS Q8 2022 geen grote updates, maar er zijn toch enkele interessante innovaties te noemen, met name met betrekking tot nieuwe veiligheidsvoorzieningen en optionele interieurdetails.

Aan de andere kant blijft de algemene lay-out hetzelfde. U kunt dus vertrouwen op een SUV die bijvoorbeeld uitstekende acceleratiewaarden, een wendbaar rijgedrag en een aantrekkelijk maar elegant design biedt. Daarnaast zijn er typische Audi-kwaliteiten, zoals een uitstekende interieurkwaliteit en veel technische snufjes. Aan de andere kant komen de grootste klachten van zaken als het zachte gevoel van de remmen en het ontbreken van de derde rij, wat belangrijk is voor onze websitebezoekers.

Audi RS Q8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi RSQ8 2022 ontwerp

De Audi RSQ8 2022 brengt geen noemenswaardige veranderingen, dus je kunt rekenen op een vertrouwd ontwerp dat al een aantal jaren meegaat . Uiteraard is deze SUV sterk gebaseerd op het productiemodel, wat betekent dat hij op het bekende MLB-platform rijdt. Het komt echter met een volledige lading upgrades. Zo is er een sportief onderstel dat de wegligging aanzienlijk verbetert. Er zijn ook verbeterde remmen, hoewel we moeten zeggen dat het rempedaal zeker niet op hetzelfde niveau aanvoelt als bij broers en zussen van het bedrijf, zoals de Porsche Cayenne of Lamborghini Urus.

Visueel zet de Audi RSQ8 2022 de bekende styling voort, die wat zwakker aanvoelt in vergelijking met de concurrentie. Dat maakt deze SUV tot een soort slaapwagen, wat ons zeker goed bevallen is. Toch valt de RSQ8 op veel manieren op als het gaat om styling. Er zijn unieke wielen, exclusieve kleuren en vele kleine details die het prestatiekarakter onderstrepen.

✓ U kunt ook controleren:

Audi RSQ8 2022 motor

Dit is zonder twijfel het meest interessante onderdeel van de Audi RSQ8 2022. Het model van dit jaar gaat op dezelfde manier verder. Hij heeft een bekende 4,0-liter twin-turbo V8 die zo’n 591 pk ontwikkelt. Dat zijn zo’n 50 paarden minder in vergelijking met de Urus, maar de acceleratie is nog steeds niet van deze wereld. Deze grote SUV heeft slechts 3,7 seconden nodig om 60 mph te bereiken. Natuurlijk wordt de SUV geleverd met een 8-traps automatische transmissie, die ook uitstekend werk levert.

De topsnelheid is 289 mph en gezien al die gekke cijfers, wordt verwacht dat er lage mpg-nummers zouden zijn. Je rijdt ongeveer 13 mpg in de stad en 19 mpg op de snelweg. Dit is natuurlijk de opoffering die u moet maken om dit prestatieniveau te bereiken.

Innerlijk

Binnenin is het vrijwel hetzelfde als het standaard Q8-model. De bouwkwaliteit is uitstekend terwijl de materialen prima zijn. Bovendien zijn er tal van technische functies die alles er nog waardevoller uit laten zien.

Audi RS Q8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Voor dit jaar heeft het bedrijf een aantal interessante innovaties gepresenteerd. Waarschijnlijk de grootste upgrade is het nieuwe beschikbare RS-designpakket, met onder meer vloermatten met het RS-logo, gestreepte veiligheidsgordels en suède Alcantara-bekleding voor de middenconsole, het stuur en de versnellingspook.

De beschikbare ruimte in het interieur komt ongeveer overeen met die van de productieversie. Er zijn twee zeer ruime en comfortabele rijen stoelen, terwijl de voorstoelen zijn opgewaardeerd met een veel betere zijdelingse steun. De laadruimte biedt ook dezelfde aantallen – 30,5 kubieke voet laadruimte achter de achterbank en 60,7 kubieke voet totale laadruimte.

Kenmerken

Aangezien dit de duurste versie van de SUV is, is de volledige standaarduitrusting volkomen logisch. De standaarduitrusting omvat een 12,3-inch digitaal instrument, 10,1- en 8,6-inch touchscreens, navigatie, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, twee USB-poorten, HD-radio, premium audiosysteem, Wi-Fi-hotspot, vier-zone automatische airconditioning en sfeerverlichting en nog veel meer.

Op het gebied van beveiligingsfuncties brengt het 2022-model enkele innovaties. Dit zijn de adaptieve cruisecontrol en de Lane Departure Warning. Er is ook een nieuw optioneel pakket met extra’s zoals verkeersbordherkenning en een kruispuntassistent.

Onder de standaard veiligheidsfuncties vindt u ook extra’s zoals een achteruitrijcamera, parkeersensoren, dodehoekbewaking, waarschuwing voor kruisend verkeer achter, waarschuwing voor aanrijdingen aan de voorkant, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en nog veel meer.

Audi RS Q8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi RSQ8 2022 releasedatum en prijs

De Audi RSQ8 2022 is al beschikbaar in de meeste delen van de wereld, inclusief Noord-Amerika. Het Amerikaanse model begint bij ongeveer 116.500 euro.