Audi RS6 Avant 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe modelfamilie Audi A6 wordt bekroond met de “geladen” stationwagen Audi RS6 Avant 2021 . Informatie over de nieuwe vijfdeurs sport achterin de C8 met een 600 pk sterke V8 4.0 TFSI-biturbomotor werd op 20 augustus op het netwerk gepubliceerd. De eerste “live” presentatie van de noviteit zal plaatsvinden op de Frankfurt Motor Show in september. Daarna wordt de auto op de Europese markt te koop aangeboden. De basisprijs van de Audi RS 6 Avant 2019-2020 zal in de landen van de Oude Wereld schommelen rond de 125.000 euro. Vanaf het tweede kwartaal van 2020 begint de stationwagen met zijn uitbreiding naar de Amerikaanse markt, waar hij in eerdere generaties niet werd aangeboden. De verkoop van het model in Rusland staat ook gepland voor volgend jaar.

Exterieur design

De buitenkant van de nieuwe Audi RS6 Avant 2021 zou naar verwachting bijna één op één de basisstationwagen Audi A6 repliceren , maar in werkelijkheid bleek alles een beetje anders te zijn. De “beladen” versie kreeg veel van de originele carrosseriedelen en kreeg een verlengde spoorbreedte (1668 mm voor en 1651 mm achter) waardoor de totale breedte met 80 mm moest worden vergroot. In feite bleven alleen het dak, de voordeuren en de achterklep over van de klassieke Avant.

Von vorne wirkt der neue “Ereska” so aggressiv und durchsetzungsfähig wie möglich. Dieses Bild entsteht durch die schmalen, facettierten Scheinwerfer des Audi A7 Sportback , einen schicken dreidimensionalen Singleframe-Kühlergrill mit schwarz glänzendem Netz, entwickelten seitlichen Lufteinlässen an der Stoßstange im Geiste des Audi R8- Supersportwagens und einer gewölbten Powerdome-Prägehaube. Besonders beeindruckend wirkt das Modell mit den optionalen RS Matrix LED-Scheinwerfern mit abgedunkelter Verkleidung.

Audi RS6 Avant 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De achterkant van de Audi RS 6 Avant is voornamelijk uitgevoerd in glanzend zwart. Stijlvolle ledverlichting, een compacte vijfde deur met daarop een spoiler, een krachtige bumper met vaste diffusor en twee ovale uitlaatuiteinden, aangevuld met een gecompliceerd frame in de vorm van een gebogen strip, zetten hier de toon.

Audi RS6 Avant 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

In profiel heeft de nieuwe Avant een langwerpige neus, een lange, rechte daklijn en een filigrane achterkant. De spiegelkappen en instaplijsten zijn van zilver. En natuurlijk labelen we de fietsen apart. Traditioneel hebben ze een grote diameter en deze is zelfs toegenomen na de generatiewisseling. Daarom zijn in plaats van de vorige 20 en 21 inch schijven 21 of 22 inch “rollers” gebruikt waarop respectievelijk rubber 275/30 R21 en 285/30 R22 zijn gemonteerd. Er zijn dertien kleuren voor het bodypaintpalet, waaronder twee speciale RS-kleuren, Nardo grijs en Sebring zwart.

Audi RS6 Avant 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Interieur

Der Salon “Ereski” ist sportlich mit hochwertigen Materialien dekoriert. Das getrimmte Lenkrad ist mit perforiertem Leder bezogen, während die Sitze mit Valcona-Leder mit rautenförmiger Zentrierung bezogen sind. Auch im Innenraum sind Schwarz- und Mattgrau-Farben weit verbreitet. RS-Logos sind an den Lenkradnaben, Rückenlehnen und Einstiegsleisten angebracht. Wenn Sie genau diese Türen öffnen, wird die Audi Sport-Beschriftung auf die Straße projiziert.

Audi RS6 Avant 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De uitrusting van de nieuwe Audi RS6 Avant 2021 is natuurlijk de rijkste. Het model heeft een multifunctioneel stuurwiel met knoppen voor snelle activering van de RS1- en RS2-gebruikersmodi, een virtueel instrumentenpaneel met specifieke grafische afbeeldingen (informatie over bandenspanning, uitgangsvermogen, koppel, enz. Wordt op het scherm weergegeven) en twee displays van een standaard multimediacomplex de interieurverlichting van de middenconsole. De RS6 fauteuils zijn voor het eerst uitgerust met een ventilatiefunctie.

Audi RS6 Avant 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Naast alle andere verbeteringen kondigde de fabrikant een toename van de vrije ruimte in de stationwagen aan. De rugleuningen op de achterste rij kunnen in een verhouding van 40:20:40 worden neergeklapt en zorgen voor een laadruimte tot 1,99 meter. Op het gebied van de wielkasten is de kofferbakbreedte 1,05 meter, 14 mm meer dan de voorganger. Het bruikbare volume van de bagageruimte varieert tussen 565 en 1680 liter, afhankelijk van de zitgroep. De elektrische aandrijving van de vijfde deur met een optioneel handenvrij mechanisme zorgt voor gemakkelijke toegang tot de laadruimte (het slot reageert op een zwaai van de poot onder de bumper).

Audi RS6 Avant 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Technische gegevens Audi RS 6 Avant 2021

Onder de motorkap van de Audi RS6 Avant 2021 hebben Duitse ingenieurs van Audi Sport GmbH een 4,0-liter V8 TFSI-twin-turbo benzinemotor geplaatst, die wordt aangedreven door een mild hybridesysteem in het formaat van een riemaangedreven startgenerator in een 48 Volt-netwerk wordt aangevuld. Na de modernisering heeft de centrale een vermogen van 600 pk. en 800 Nm (plus 40 pk en 100 Nm t.o.v. de vorige figuur). Een 8-traps Tiptronic “automaat” werkt samen met de motor, die de tractie overbrengt op de quattro permanente vierwielaandrijving met een mechanisch middendifferentieel. Een zwenkbare achteras en een actief achterdifferentieel behoren ook tot de standaarduitrusting van het model.

Audi RS6 Avant 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Standaard wordt het koppel verdeeld over de voor- en achterwielen in een verhouding van 40:60. Dit aandeel verandert echter indien nodig in een vrij groot bereik: tot 70% van de stuwkracht kan naar voren worden gericht, tot 85% naar achteren. Afhankelijk van de wegomstandigheden kunt u kiezen uit zes rijprogramma’s – waarvan er vier vooraf zijn ingesteld (comfort, auto, dynamiek en efficiëntie) en twee naar eigen goeddunken van de bestuurder (RS1 en RS2). De modi veranderen met de Audi drive select-schakelaar en de gebruikersprofielen worden ook geactiveerd met knoppen op het stuur.

✓ U kunt ook controleren:

De acceleratie van stilstand naar 100 km / u in de nieuwe Audi RS6 Avant stationwagen duurt slechts 3,6 seconden, de voorganger 3,9 seconden. De verbetering van de dynamiek werd niet alleen gemakkelijker gemaakt door de grotere stuwkracht van de motor, maar ook door de nieuw geconfigureerde transmissie en startcontrolefunctie. De elektronische snelheidsbegrenzer voor de sportversie van de Avant is ingesteld op 250 km / u.

In vergelijking met de gebruikelijke vijfdeurs RS6 wordt de “geladen” modificatie, die is voorzien van luchtvering met speciale instellingen, 20 mm onderschat. Bij snelheden van meer dan 120 km / u wordt de carrosserie met nog eens 10 mm verlaagd en bij lage snelheden met 20 mm verhoogd. De lijst met opties omvat Adaptive Dynamic Ride Control-ophanging met elektronisch geregelde schokdempers waarvoor er drie werkingsmodi zijn.

Foto’s Audi RS6 Avant C8 2021