Audi RS Q8 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het Audi-vlaggenschip Q8 SUV krijgt een nieuwe krachtige RS-variant. Volgens het laatste nieuws deelt de aankomende Audi RS Q8 2021 hetzelfde MLB-platform als het nieuwste Lamborghini Urus-model.

De eerste SUV met het RS-keurmerk van het merk wordt exclusief voor de euromarkt geproduceerd. Net als de Urus SUV biedt de RS Q8 2021 een sportief en mooi uiterlijk. Interessant is dat beide modellen zijn uitgerust met krachtige motoren die hetzelfde vermogen leveren als 600 paarden. Daarnaast is het interieur gemaakt van hoogwaardige materialen en oogt het modern.

Audi RS Q8 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi RS Q8 2021 ziet er ongelooflijk uit

Het exterieurontwerp van de RS-variant is ongelooflijk. We moeten zeggen dat de Audi RS Q8 2021 momenteel een van de meest agressieve SUV’s op de markt is. Het biedt zeker een betere styling dan Lamborghini Urus. Het onlangs gepresenteerde model heeft een groene overall en de voorkant domineert dankzij het radiatorrooster in het RS-ontwerp. De koplampen wijken iets af van het standaardmodel en laten de RS eruit zien alsof hij geconcentreerd is.

Op het zijprofiel is de vorm nog gemener en de fabrikant gebruikt grote 10-spaaks aluminium 22-inch wielen. Bovendien is de achterkant agressief en sportief. De dakrandspoiler spreidt zich verder terug uit.

Audi RS Q8 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Verbetering van het interieur

Het interieur van de nieuwe high-performance Audi RS Q8 2021 zal hetzelfde ontwerp en lay-out gebruiken als de basis Q8. Over het algemeen zal de RS Q8 uniek zijn en zal er enige boost plaatsvinden. Het luxe interieur wordt voorzien van Alcantara leer, RVS in de pedalen en andere high-end technici. Optioneel kunt u Valcona lederen stoelen krijgen met een honingraatpatroon dat er fantastisch uitziet. De eerste indruk is onvergetelijk en de RS Q8 2021 is uitgerust met drie bovengenoemde grote schermen.

✓ U kunt ook controleren:

Zoals u wellicht al weet, is dit Audi-systeem een ​​virtuele cockpit die gebruik maakt van MMI-technologie. Hetzelfde systeem is tegenwoordig beschikbaar in veel Audi-voertuigen. Het MMI-display is praktisch en biedt prestatiegerelateerde informatie zoals prestaties, G-krachten, temperatuur, koppel en bandenspanning.

Beveiligingssysteem

De nieuwste Audi RS Q8 2021 heeft een lange lijst met veiligheidsvoorzieningen. Standaarduitrusting omvat tractie, stabiliteitscontrole, elektromechanische actieve rolstabilisatie (EAWS), ideaal voor bochten met hoge snelheden, adaptief luchtveersysteem met gecontroleerde demping, keramische remmen, enz.

Audi RS Q8 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi RS Q8 2021 aandrijflijn technische gegevens

Zoals bij de meeste high-performance voertuigen, is er maar één motor die de Audi RS Q8 2021 aandrijft. De populaire Audi Biturbo V8, die ook onder de RS 6 te zien is, zit verborgen onder de motorkap van dit model.

Dat betekent dat de nieuwe RS Q8 beschikbaar zal zijn met een 4,0-liter biturbo V8 TFSI-motor die tot 600 pk (441 kW) hetzelfde vermogen levert als Urus. Deze krachtige aandrijflijn is standaard uitgerust met een achttraps Tiptronic-transmissie en vierwielaandrijving (Quattro). Dankzij een koppel van 800 Nm kon het nieuwe model in slechts 3,8 seconden accelereren van 0 naar 100 km / u. De topsnelheid is 305 km / u. Er zijn ook zeven modi beschikbaar: Comfort, Auto, Dynamic, Allroad, Offroad en twee aanpasbare modi genaamd RS1 en RS2.

Audi RS Q8 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi RS Q8 2021 releasedatum en prijs

De nieuwe Audi RS Q8 2021 is vanaf 2020 op de Amerikaanse markt verkrijgbaar. Samenvattend is dit model krachtig en biedt het meer premium functies dan de standaard Q8. Hij heeft ook een krachtige motor die 600 pk levert en in slechts 3,8 seconden naar 100 km / u accelereert. De prijs is nog niet bekendgemaakt, maar zal naar verwachting boven de prijs van het achtste kwartaal liggen, die begint bij $ 68.000.