Audi RS Q3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Binnenkort vindt de onthulling van de nieuwe Audi RS Q3 2021 plaats. Als je het je niet kunt herinneren, is dit model afgelopen september samen met een nieuwe RS Q3 Sportback getest. Deze kleine compacte crossover ziet er geweldig uit en is alleen verkrijgbaar in het rood, terwijl het Sportback-model een groene limoenkleur heeft.

Onder de motorkap zit dezelfde 2,5-liter inline-5-turbocompressor die ook op de RS3- en TT-RS-modellen te vinden is. Dankzij deze motor registreert de Audi RS Q3 400 pk en 354 pond-voet koppel.

Audi RS Q3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi RS Q3 2021 wordt gekenmerkt door agressieve styling

De aankomende SUV Audi RS Q3 2021 zal veel nieuwe functies introduceren ten opzichte van het reguliere model. Over het algemeen is het design sportiever en agressiever. Al met al voegde de fabrikant een sportonderstel toe dat lager is dan het reguliere model en progressieve besturing. Dankzij scherpere bochten is er bij hogere snelheden minder sturend.

Qua design heeft dit model een compleet nieuw ontworpen voorpaneel en heeft als exclusief een geweldige rode kleur. Zwarte grille, RS-logo en prachtig gevormde LED-koplampen geven aan dat dit prestatiemodel klaar is om de sterkste concurrenten in zijn klasse te verslaan. Aan de achterzijde gaat hetzelfde verhaal verder met een nieuw paar LED-achterlichten en een sportief uitlaatsysteem.

Audi RS Q3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het interieur oogt sportiever

De nieuwe Audi RS Q3 2021 is de compacte crossover die een prachtig interieur biedt. Sportstoelen van leer en alcantara, digitale instrumenten in de virtuele cockpit met een 12,3-inch display zijn de belangrijkste wapens van dit model. Andere verbeteringen zijn echter te vinden op het bovenste paneel. U kunt kiezen uit nappaleer, lederen sportstuur en verlichte dorpels. Het RS-designpakket is een van de favorieten onder de jongere bevolking.

✓ U kunt ook controleren:

Dit pakket voegt ook contraststiksels in rood of blauw toe aan de stoelen, het stuur, de versnellingspook en de veiligheidsgordels. De interne afmetingen van de RS Q3 zijn dezelfde als die van elke andere Q3. De ruime cabine biedt comfort voor vier volwassenen en een grote koffer van 530 liter. U kunt de achterbank 40:20:40 splitsen en neerklappen.

Audi RS Q3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi RS Q3 2021 onder de motorkap

De aankomende compacte crossover Audi RSQ3 zal naast het fraaie exterieur ook een krachtige motor hebben. Dit model heeft dezelfde motor als de RS 3 en TT RS modellen. Onder de motorkap bevindt zich een 2,5-liter inline 5 met turbocompressor die 400 pk en een koppel van 354 pond-voet kan leveren.

Volgens Audi is deze motor gekoppeld aan een nieuwe 7-traps transmissie met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. Dankzij dit systeem accelereert de RS Q3 in slechts enkele seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid van de RS Q3 is een geregelde 250 km/u. Met dit prestatiepakket kan dit sportieve model echter 250 km/u halen.

Audi RS Q3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum en kosten van de Audi RS Q3 2021

De nieuwe Audi RS Q3 2021 oogt opgefrist en sportiever in vergelijking met zijn voorgangers. Over het algemeen biedt het veel functies voor het geld dat u investeert.

Volgens de fabrikant zal de RS Q3 dit keer de Amerikaanse bodem niet bereiken. Een andere oplossing zijn de modellen GLA45 en GLB45 van Mercedes-AMG. Van wat we hebben gehoord, is de Audi RS Q3 gepland om in het eerste kwartaal van volgend jaar in 2021 aan te komen en kost hij 89.900 euro.