Audi Q9 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De aanstaande Audi Q9 2022 was een paar weken geleden voor het eerst te zien . Omdat het prototype zwaar gecamoufleerd was, zijn de recente wijzigingen minder zichtbaar en gemakkelijk te herkennen. Hoe dan ook, er komt een nieuwe Q9 op de markt die zal concurreren met modellen als de Mercedes GLS en de BMW X7. Het nieuwe model van Audi zal beschikken over een indrukwekkend scala aan rijhulpfuncties.

Daarnaast barst het interieur van de hoogwaardige materialen en is het comfort gewoonweg uitstekend. Onder de motorkap zal deze SUV veel gemeen hebben met de Q7- en Q8-varianten. Over het algemeen is de Audi Q9 een zeer modern en aansprekend model dat veel te bieden heeft en waarvan de verkoop later in 2021 van start gaat.

Audi Q9 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q9 2022 spionage schoten

De nieuwe Audi Q9 2022 maakte eerder dit jaar zijn debuut. Zoals eerder vermeld wordt het design van de SUV volledig verdoezeld door de zware camouflage. Desalniettemin weten we dat de Q9 SUV vergelijkbaar zal zijn met de rest van de Audi-modellen. De Q9 lijkt daarentegen groter te zijn dan de Q7- en Q8-modellen. En net als zijn kleinere broers en zussen, zal de Q9 een enorme grille en meer doosvormige LED-achterlichten hebben.

Het zijprofiel krijgt grotere 23-inch wielen, vergelijkbaar met die van de RSQ8-variant. Dit zijn de kenmerken die zichtbaar zijn door camouflage. Toch blijft het zijprofiel een mysterie, ondanks het feit dat we een verbeterde carrosserie en scherpere lijnen verwachten.

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Interieur om veel dingen te lenen van Q8

De cabine van de Audi Q9 2022 zal in meerdere opzichten opmerkelijk zijn. De cabine is vrij modern, met verschillende hightech-apparaten. Nogmaals, de cabine lijkt meer op het interieur van de Q8 te lijken. Spionagefoto’s gaven helaas geen informatie over het interieur. De Q9 zal een verscheidenheid aan hoogwaardige materialen bevatten, evenals een verscheidenheid aan touchscreen-opties.

De indeling van het interieur zou ons niet moeten verbazen en we verwachten een standaard opstelling met zeven zitplaatsen en drie rijen. Er is een nieuw infotainmentsysteem, een automatische klimaatregeling met drie zones, lederen stoelen en een panoramisch schuifdak. Daarnaast heeft de Audi Q9 een keyless entry/ontstekingssysteem en nog veel meer. Audi’s iconische Virtual Cockpit is een must, dus grote veranderingen verwachten we niet. Tot slot introduceert Audi een aantal nieuwe, geavanceerde rijhulpfuncties.

Hoe zit het met de motorspecificaties?

Ondanks de zware camouflage is het motorengamma momenteel het grootste mysterie. De Audi Q9, die in de buurt van 2022 komt, zal logischerwijs motoren lenen van de Q7- en Q8-modellen. Dit omvat V6 benzine- en dieselvermogens van 3,0 liter. Bovendien zou de high-performance versie kunnen worden aangedreven door een grotere 4,0-liter V8 twin-turbomotor.

Volgens sommige bronnen zal de hybride aandrijflijn identiek zijn aan die van de Porsche Cayenne. Zelfs de meest vertrouwde bronnen kunnen nog steeds het bereik van de motoren raden. Er is op dit moment niets officieel en Audi heeft nog geen informatie verstrekt.

Audi Q9 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q9 2022 releasedatum, prijs

De aankomende Audi Q9 2022 komt later in 2021 op de markt. Het zou niet verwonderlijk zijn als Audi besluit zijn nieuwe SUV in het eerste kwartaal van 2022 te presenteren.