Audi Q9 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Het beroemde bedrijf met vier ringen is klaar om het gloednieuwe SUV-lid Audi Q9 2021 te introduceren. Volgens sommige geruchten zal het aankomende model een agressiever ontwerp hebben dan het populaire Q8-model.

Op dit moment kunnen we niet met zekerheid zeggen wat beter zal zijn, maar het nieuwe model zal zeker meer technologieën en hoogwaardige materialen bieden dan de andere SUV’s in hetzelfde segment. Aangezien er alleen geruchten gaan over dit model, is er geen officiële informatie over het ontwerp en de motorruimte. Daarnaast worden alle gegevens verzameld van populaire websites die informatie verzamelen van betrouwbare bronnen.

Audi Q9 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Audi Q9 2021 eerste renderingfoto

Geruchten over de komende Audi Q9 2021 komen uit eerdere jaren. Volgens de informatie waarover wij beschikken, heeft Audi deze naam eind 2013 als merk geregistreerd. We hebben enkele renderingfoto’s en zullen dit model graag analyseren. Op de eerste renderingfoto zien we veel overeenkomsten met de Audi Q8.

✓ U kunt ook controleren:

Beide modellen hebben een coupé-geïnspireerde vorm (hierboven weergegeven) en bijna dezelfde koplampen. De grill is anders en het voorpaneel doet denken aan het Audi TT-model. De komende Audi Q9 2021 zal een maat groter zijn dan het beroemde Q8-model. Daarnaast kunnen we in de nabije toekomst sportievere ontwerpen en zelfs een SQ9-model verwachten. We kijken uit naar verdere officiële informatie. Eén ding is zeker: de modellen als BMW X7 en Mercedes-Benz GLS zullen een zware concurrent worden.

Audi Q9 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Interne speculatie

De nieuwe Audi Q9 2021 biedt bijna dezelfde luxe cabine als de Q8. Er zal binnen veel comfort zijn en nog meer technici.

In tegenstelling tot eerdere speculatie suggereren sommige websites dat de komende Q9 groter zou zijn dan de Q8. Het volgende vlaggenschipmodel zal volgens talloze rapporten een nieuw dashboard bevatten dat er nog indrukwekkender uitziet in vergelijking met het huidige Q8-model. Natuurlijk gebeuren er zaken als het digitale instrumentenpaneel, het grote touchscreen en tal van nieuwe voorzieningen.

Audi Q9 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Motorspecificaties Audi Q9 2021

Het komende SUV Audi Q9 2021- model zal worden uitgerust met drie motoropties. Het basismodel zal waarschijnlijk een eenvoudige 3,0-liter V6-turbomotor gebruiken die 335 pk en een koppel van 369 pond levert. Er zal ook een versie met een RS-embleem beschikbaar zijn. Volgens sommige geruchten zal dit model worden uitgerust met een 4,0-liter V8-eenheid die 592 pk kan leveren. Beide bovenstaande motoren zouden worden gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie.

In Europa verwachten we ook een dieselversie. Hoogstwaarschijnlijk leent dit model een aandrijflijn van de SQ8-versie. Meer informatie over deze versie zou binnenkort beschikbaar moeten zijn.

Audi Q9 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Productie en kosten

We wachten nog op enkele officiële details van de Audi Q9 2021 . Het ziet ernaar uit dat de nieuwe Audi Q9 2021 later dit jaar komt.

Op dit moment is het echter moeilijk om de prijs van dit model te voorspellen. Het ruw geschatte basismodel van een expert kost ongeveer 75.000 euro.