Audi Q8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Een van de grote SUV’s op de markt, de Audi Q8 2022 , krijgt komend jaar nog meer hightech. Volgens de informatie die we hebben ontvangen, zal Audi wat kleine versnaperingen naar buiten brengen en meer naar binnen. De stijlvolle, luxe en praktische SUV is bijna even groot als zijn voorganger. Interessant is dat in tegenstelling tot zijn broer Q7, die is uitgerust met 3-rij / 7-passagiers, de Q8 alleen wordt aangeboden in de vorm van de 2-rij / 5-passagier.

Het beste van alles is dat kopers van deze SUV de mogelijkheid hebben om te kiezen voor twee krachtige motoren. De standaard is een 3,0-liter V6 met turbocompressor die 335 pk levert, terwijl de volgende, een 4,0-liter V8 met twin-turbo, de SQ8 aandrijft en een fantastische 500 pk produceert.

Audi Q8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q8 2022 exterieur upgrades

De aanstaande Audi Q8 2022 oogt gespierder dan de eerste generatie. Dit vlaggenschip SUV ziet er veel beter uit dan zijn broer Q7 en biedt een atletische schouderlijn gecombineerd met een zacht aflopende daklijn. Zoals alle Audi-modellen domineert de Q8 aan de voorkant. Deze SUV heeft een zeer agressieve grille geflankeerd door geanimeerde HD-matrix LED-koplampen.

De premiumversie heeft 20-inch vijf-dubbelspaaks designwielen, terwijl de premium plus-modellen 21-inch vijf-segmentspaaks designwielen toevoegen. Het Black Look-pakket is ook beschikbaar voor de Premium Plus-uitrusting en voegt 22-inch Audi Sport-wielen, rode remklauwen en een unieke zwarte dakrail en zwarte bies rond de zijruiten toe. Het S line pakket is favoriet. De modellen die hiermee zijn uitgerust, zijn onder meer S line-spatborden, verlichte dorpels en 21-inch lichtmetalen velgen in 5-spaaks design.

Audi Q8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Prachtige hut

De cabine van de nieuwste Audi Q8 2022 is net zo prachtig als de buitenkant. Binnenin vind je lederen decoraties en alcantara op bijna alle oppervlakken. Zoals eerder vermeld, biedt de nieuwe Q8, in tegenstelling tot de Q7, die is uitgerust met 3-rij / 7-passagiers, alleen 2-rij / 5-passagiers. De achterbank kan worden opgesplitst en 40/20/40 worden neergeklapt, en daarachter is 30,5 kubieke voet bagageruimte die kan worden uitgebreid tot 60,7 kubieke voet wanneer deze is neergeklapt.

✓ U kunt ook controleren:

Het eerste dat opvalt als je in deze SUV stapt, is de virtuele cockpit van een grote Audi en een intuïtief Audi MMI touchscreen display. Het bovenste scherm is 10,1 inch en heeft navigatie-, telefoon-, audio- en andere belangrijke infotainmentfuncties. Er is echter ook een 8,6-inch lager scherm dat klimaatfuncties en handgeschreven commando’s verwerkt.

Audi Q8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q8 2022 aandrijflijnspecificaties

Onder de motorkap blijft de nieuwste Audi Q8 2022 ongewijzigd. Dit model is nog steeds verkrijgbaar met dezelfde twee aandrijflijnen als zijn voorganger. De standaard Audi Q8 gebruikt een 3,0-liter V6 met supercharger die 335 pk en een koppel van 369 lb-ft ontwikkelt. Deze versie maakt ook gebruik van een door een riem aangedreven startgenerator, die deel uitmaakt van de 48-volt mild hybrid-opstelling en stroom haalt uit een 10 Ah lithium-ionbatterij.

Het krachtigere SQ8-model verruilt de V6 voor een krachtige twin-turbo 4,0-liter V8. Deze motor produceert 500 pk en een koppel van 568 lb-ft. Vierwielaandrijving is standaard op beide modellen, evenals de 8-traps automatische transmissie met schakelpaddles onder het stuur. Dankzij deze motoren heeft de Q8 bovendien een indrukwekkende treksnelheid van 7.700 pond.

Audi Q8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De frisse nieuwe Audi Q8 2022 moet de leider blijven in het SUV-segment. Dit model is een van de best verkochte SUV’s en is momenteel het hoogtepunt van Audi’s assortiment. De fabrikant kondigde ook aan dat het werkt aan het nieuwe vlaggenschip, de Audi Q9 genaamd, die later dit jaar naast de Q8 zal verschijnen.

Qua prijsstelling mogen we verwachten dat de nieuwe Q8 iets hoger zal kosten dan voorheen. De prijs van het huidige model begint bij 68.200 euro voor het basismodel en kan oplopen tot 95.100 euro voor de Prestige SQ8.