Audi Q7 2024: Interieur, motor en modificaties

Audi werkt momenteel aan de tweede update van de Q7 plug-in hybride (PHEV) na een facelift in 2019. Het bijgewerkte model wordt verwacht voor modeljaar 2024.

Audi Q7 2024: Interieur, motor en modificaties

Ontwerp en inrichting

Spionagemeldingen over de Audi Q7 PHEV uit 2024 suggereren dat de SUV kleine designveranderingen zal ondergaan die gericht zijn op de voorkant. Herziene Matrix LED-koplampen met een smalle achterlichtstrip aan de bovenkant, een opnieuw ontworpen achthoekig radiatorrooster met één frame en een nieuw honingraatpatroon, nieuwe luchtinlaten en een nieuwe bumper zullen het aangezicht naar verwachting een modernere en zelfverzekerdere uitstraling geven.

Nieuwe lichtmetalen velgen in 19, 20 en 21 inch wachten op de zijkanten. Spionagefoto’s laten zien dat de achterkant ook is opgefrist met nieuwe graphics in de achterlichten en een nieuwe bumper.

Audi Q7 2024: Interieur, motor en modificaties

Het bedrijf test het bijgewerkte model nog steeds op de openbare weg. Audi ingenieurs zijn al in mei 2023 gezien met het nieuwe Q7 prototype op besneeuwde wegen in het noorden van Zweden.


Technische gegevens

Om gelijke tred te houden met de BMW X5 PHEV (BMW X5 xDrive50e) en de Mercedes GLE PHEV (Mercedes GLE 400 e 4MATIC), die een officiële WLTP-actieradius van respectievelijk 110 en 105 kilometer hebben, zal de Audi Q7 PHEV 2024 een aanzienlijk grotere actieradius moeten bieden dan zijn voorganger. Mogelijk krijgt hij een groter accupakket met een energieopslagcapaciteit van minstens 25 kWh (netto).

Audi Q7 2024: Interieur, motor en modificaties

De huidige Q7 PHEV, die in sommige belangrijke markten niet kon worden besteld vanwege problemen met de toeleveringsketen, wordt aangedreven door een 3,0-liter V6-benzinemotor met turbo die is gekoppeld aan een synchrone motor met permanente magneet. Deze laatste is geïntegreerd in de behuizing van een automatische 8-versnellingsbak. een permanente vierwielaandrijving met zelfblokkerend middendifferentieel verdeelt het koppel over de voor- en achteras. Audi kan de motor en elektromotor zo aanpassen dat het totale vermogen en het gecombineerde koppel hoger zijn dan de 250 kW (335 pk) en 450 Nm (332 lb-ft) van de voorganger.


Datum van uitgifte

De nieuwe Audi Q7 PHEV wordt begin 2024 in Europa op de markt gebracht. De aanzienlijk grotere actieradius van de nieuwe SUV met elektrische aandrijving zou een overtuigend argument kunnen zijn voor de Amerikaanse dochteronderneming.

Audi heeft nog niet aangekondigd wanneer de nieuwe Q7 op de markt komt. We weten dat het bedrijf druk bezig zal zijn met de Q6 e-tron, die in het vierde kwartaal van 2023 zal debuteren, dus het zou kunnen proberen om het werelddebuut van de nieuwe Q7 te plannen voor september 2023. 5-10 zou een goed podium kunnen zijn voor het debuut. Verwacht wordt dat de introductie van de varianten geleidelijk zal verlopen.

Audi Q7 2024: Interieur, motor en modificaties

voor modeljaar 2024 krijgt de Q7-serie een update met nieuwe standaarduitrustingen en optiepakketten. Voortaan hebben alle Q7-modellen standaard adaptieve cruise control en is starten op afstand mogelijk via de Audi connect app. Het Executive-pakket, beschikbaar vanaf Premium Plus, omvat verkeersbordherkenning voor de Q7 45-varianten. Vanaf de Premium Plus-uitvoering is meerkleurige LED-interieurverlichting met contour- en bochtverlichting ook standaard.

De Q7 55 Prestige krijgt ook het nieuwe S line sportpakket, dat voor het eerst in Europa wordt aangeboden met het S line exterieur. Andere kenmerken van de Q7 Prestige zijn de Dinamica hemelbekleding en de HD Matrix LED-koplampen met Audi laserlicht.


Nieuweautos.com zegt

Met een verbeterde styling, nieuwe functies en een aanzienlijk grotere volledig elektrische actieradius zal de Q7 2024 Plug-in Hybrid een nog aantrekkelijkere optie zijn voor klanten die op zoek zijn naar een ruime plug-in hybride SUV.

Foto’s en bron: Audi.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen