Audi Q6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Wat speculatief werd verhandeld als de Audi Q9, blijkt nu een exclusief voor China geproduceerde Audi Q6 te zijn, die concurreert met onder meer de Mercedes GLS en de BMW X7. Er zijn nog geen foto’s van het interieur, maar eerst technische gegevens.

We berichten hier al langer over een mogelijke Audi Q9 2022. Nu blijkt dat de bespotte Erlkönig eigenlijk de Audi Q6 heet en een SUV is die waarschijnlijk boven de Q7 gepositioneerd is en dienovereenkomstig groter exclusief voor China is. Afbeeldingen van de ontwerpoctrooiaanvraag tonen het voertuig voor het eerst zonder camouflage.

Audi Q6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

En zoals verwacht, zien we een boxy SUV die erg lijkt op de VW Teramont die in China wordt verkocht – in de VS wordt het de VW Atlas genoemd – en gebaseerd op hetzelfde platform, de Modular Transverse Toolkit (MQB). 

Daarmee wordt ook duidelijk dat deze nieuwkomer niets gemeen heeft met de puur elektrische Q6 e-Tron die voor Europa is aangekondigd, noch qua formaat, noch qua techniek . In plaats daarvan het design: de sterke merkidentiteit waar in China veel vraag naar is, wordt gesymboliseerd door een grote single-frame radiatorgrille geflankeerd door smalle koplampen.

✓ U kunt ook controleren:

PRIJS & TECHNISCHE SPECIFICATIES

Het interieur van de Audi Q6 (2022) moet evenveel ruimte bieden als de concurrentie zoals de BMW X7 of Mercedes GLS en heeft optioneel vier losse stoelen achterin. Overeenkomstige afbeeldingen bestaan ​​nog niet. Standaard zijn drie rijen stoelen met zeven stoelen. 

Wie grote motoren met zes of meer cilinders had verwacht gezien het formaat en de indeling van de SUV, komt bedrogen uit gezien de in maart 2022 bekende technische gegevens.

Audi Q6 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwkomer uit het Verre Oosten wordt in eerste instantie aangedreven door een 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor met 265 pk (195 kW) of 231 pk (170 kW), die zijn vermogen via de Quattro-vierwielaandrijving op de weg brengt en dus alle vier de wielen brengen mee. 

De topsnelheid is 207 km/u. De MQB zou de mogelijkheid bieden om een ​​VR6 toe te voegen aan het motorengamma voor de Audi Q6 (2022). Maar dat is net zo weinig te verwachten als een plug-in hybride aandrijving. Een prijs voor de Audi Q6 (2022) is nog niet bekend, en een marktintroductie in Europa is waarschijnlijk uit den boze.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com