Audi Q5 Sportback 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe Audi Q5 Sportback 2022 is onthuld en we moeten toegeven dat hij er aantrekkelijk uitziet. Deze sportieve versie is gebaseerd op het Q5-model en deelt daarmee vrijwel dezelfde motoren. In tegenstelling tot de reguliere Q5 heeft de Sportback echter standaard S-Line exterieurdetails.

Volgens de fabrikant gaat de Audi Q5 Sportback in de eerste helft van 2021 in de verkoop. Gezien het feit dat het meer functies en een betere styling heeft, zou het een paar duizend dollar meer kosten dan de standaard Q5. Verwacht volgens de laatste speculatie dat de Sportback SUV iets boven de 44.000 euro zal uitkomen.

Audi Q5 Sportback 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q5 2022 Sportback-design

Zoals eerder vermeld, is de aankomende Audi Q5 Sportback uit 2022 gebaseerd op het Q5-model en is het vrijwel dezelfde cross-over. Natuurlijk herbergt het enkele veranderingen en uitrustingsverschillen. Het is niet verwonderlijk dat we voor het eerst merkten dat de Q5 en Sportback vrijwel identiek zijn van neus tot A-stijlen. De afmetingen van de Q5 Sportback zijn echter 0,3 centimeter langer dan de reguliere versie en bieden een betere aerodynamica.

Over het algemeen wordt Sportback geleverd met een agressievere voorschort dankzij een nieuwe grille en LED-koplampen die in veel betere staat zijn. Aan de achterkant brengt de fabrikant ook enkele wijzigingen aan door een unieke bumper toe te voegen en de nieuwste Audi’s om OLED-achterlichten te krijgen.

Audi Q5 Sportback 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Premium cabine

Het interieurdesign van de Audi Sportback 2022 is doorgaans een overname van de vorige, standaard Q5. Houd er echter rekening mee dat de Sportback-vorm de laadruimte zal verkleinen. Met de achterbank neergeklapt, biedt het nieuwe model 18 kubieke voet laadruimte, aanzienlijk minder dan het reguliere model met 25,1 kubieke voet. Dat is een forse daling en komt overeen met die van de Audi Q3. Interessant is dat wanneer de stoelen zijn neergeklapt, de laadruimte wordt geopend tot 52,3 kubieke voet, wat niet ver van het standaardmodel en 53,1 kubieke voet is. Er zijn enkele wijzigingen in de technische afdeling en de nieuwe Sportback heeft nu een 10,1-inch aanraakscherm voor infotainment en het nieuwe Audi-besturingssysteem.

✓ U kunt ook controleren:

Zoals u kunt zien, is de cabine uniek en biedt u maximaal comfort. Hij heeft ook configureerbare sfeerverlichting en kan optioneel worden uitgerust met een 12,3-inch instrumentenpaneel in de virtuele cockpit.

Specificaties Audi Q5 2022 Sportback aandrijflijn

Net als de basis Q5 wordt de nieuwe Sportback aangedreven door dezelfde motoren. Het eerste aanbod is een 2,0-liter viercilinder met turbocompressor en mild hybride ondersteuning die 261 pk en een koppel van 273 pond-voet kan produceren. Dit model is standaard uitgerust met een zeventraps DCT-automaat en vierwielaandrijving.

De volgende is een krachtigere versie van de SQ5 die bestaat uit een 3,0-liter V6 met supercharger die 349 pk en een koppel van 369 pond-voet ontwikkelt. Ook dit model is standaard uitgerust met vierwielaandrijving, maar gebruikt in tegenstelling tot de eerste een traditionele achttrapsautomaat.

Audi Q5 Sportback 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum
Audi Q5 Sportback 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De nieuwe Audi Q5 Sportback 2022 is de sportieve SUV die in de eerste helft van 2021 op de markt komt. Zoals eerder vermeld, zal dit model dezelfde motoren gebruiken als het reguliere model en worden geleverd met S-line details.

De prijs is afhankelijk van de uitrusting en zal waarschijnlijk beginnen bij 44.000 euro. Kies je voor de krachtigere SQ5-versie, dan betaal je 53.000 euro.