Audi Q4 E-Tron 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het aanstaande Audi Q4 E-Tron prototype 2022 werd dit jaar opnieuw bespioneerd. Audi zal later dit jaar de Q4 E-Tron onthullen, terwijl de verkoop volgend jaar in de VS zal beginnen. Zoals we op de eerste foto’s kunnen zien, heeft het nieuwe model een futuristisch ontwerp en een goedgekeurde verzegelde grille. Naast dit model werkt de fabrikant ook aan de coupé-achtige versie, de Q4 Sportback E-Tron.

Net als zijn belangrijkste concurrent Volkswagen ID.4. de Q4 E-Tron zit op hetzelfde MEB-platform van de Volkswagen Group met een krachtige batterij onder de vloer. De Q4 E-Tron zal hoogstwaarschijnlijk op de markt komen met de dual-motor setup, volgens het laatste nieuws.

Audi Q4 E-Tron 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q4 E-Tron 2022 eerste blik

De nieuwe compacte Audi Q4 E-Tron 2022 oogt futuristisch en enkele zichtbare elementen verraden dat het om een ​​elektrische auto gaat. Dat omvat een aantrekkelijke verzegelde grille die waarschijnlijk enkele chromen elementen zal gebruiken die we op de onlangs geïntroduceerde Q5 E-Tron zagen.

Al met al is de designtaal uniek en komt de Audi Q4 E-Tron ook met nieuwe koplampen. Zoals we hebben vernomen, zal de fabrikant waarschijnlijk dezelfde taal gebruiken voor alle aankomende E-Tron-modellen. De aerodynamica is uitstekend en de ontwerpers hebben gebruik gemaakt van unieke, stijlvolle wielen wat resulteert in een sportiever design.

Binneninrichting

Binnenin krijgt de Audi Q4 E-Tron waarschijnlijk enkele elementen van de Q5 E-Tron. Verwacht een ruime cabine met dezelfde indeling die comfortabel plaats biedt aan vijf passagiers.

Net als de Q5 E-Tron zal de kleinere Audi Q4 2022 hoogstwaarschijnlijk een moderne styling en veel hoogwaardige materialen hebben. Het zal ook een relatief groot infotainmentscherm en het beroemde digitale instrumentenpaneel van Audi huisvesten. Daarnaast kunnen we standaarduitrusting verwachten zoals navigatie, Apple CarPlay en Android Auto integratie, een bovenaanzicht camerasysteem en een high-end Bang & Olufsen 3D audiosysteem.

Audi Q4 E-Tron 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

veiligheid

Zoals u waarschijnlijk weet, staat de veiligheid van de passagiers bij Audi voorop. Het pakket voor de nieuwe Audi Q4 E-Tron omvat dodehoekbewaking (Audi noemt het “Side Assist”), automatisch noodremmen, tractiecontrole, waarschuwing voor kruisend verkeer en nog veel meer.

✓ U kunt ook controleren:

Audi Q4 E-Tron 2022 aandrijflijnspecificaties

Volgens sommige vroege rapporten zal de aankomende Audi Q4 E-Tron 2022 waarschijnlijk op de markt komen met de opstelling met twee motoren. Dezelfde bron onthult ook dat we kunnen verwachten dat hij in ongeveer 6,0 seconden van 0 naar 60 mph accelereert.

Bovendien is de topsnelheid gereguleerd op 111 mijl per uur en zou de Audi Q4 E-Tron een bereik van 200 mijl bieden. Zoals eerder vermeld, zal Audi ook de Q4 E-Tron Sportback-versie presenteren met een nog betere acceleratie en kilometerstand. Net als de VW ID.4 zal de nieuwe Q4 E-Tron waarschijnlijk dezelfde batterij van 82 kilowattuur gebruiken die standaard wordt geleverd. De batterij voedt een dubbele motoropstelling met 302 pk.

Audi Q4 E-Tron 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De aankomende Audi Q4 E-Tron 2022 is een stijlvolle, volledig elektrische SUV die zal concurreren met de VW ID.4. Audi onthult dat de Q4 E-Tron dit jaar op de markt komt. Verwacht echter dat de verkoop volgend jaar in de VS zal beginnen.

Afhankelijk van de uitrusting en uitrustingsvarianten begint het nieuwe model bij 45.000 euro en kan gemakkelijk oplopen tot bijna 60.000 euro voor een volledig uitgerust model.