Audi Q4 e-Tron 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De populaire Duitse autofabrikant bereidt zich voor om een ​​gloednieuwe compacte crossover uit te brengen, de Audi Q4 e-Tron 2021 . Het bedrijf is van plan zijn assortiment volledig elektrische e-Tron-modellen tegen 2025 uit te breiden. Naar verluidt zal het aankomende model worden gepresenteerd op het autosalon van Genève en begin 2021 worden gepresenteerd.

De Audi Q4 e-Tron is een aantrekkelijke SUV die wordt gebruikt op het MEB-platform (Modular Electric Drive) van Volkswagen. Dit model is bijzonder interessant in vergelijking met een onlangs aangekondigde concurrent Tesla Model Y Crossover.

De Audi Q4 e-Tron 2021 biedt een uniek en futuristisch design

Het ontwerp van de Audi Q4 e-Tron 2021 wordt uniek en futuristisch. Ten eerste zal de autofabrikant deze SUV completer maken dan de Q5. Volkswagen spant zich van harte in om meer elektrische voertuigen vrij te geven en de markt te veroveren. Zoals eerder vermeld, is de aankomende Q4 e-Tron de compacte SUV die is gebouwd op het MEB-platform (Modular Electric Drive).

Dimensionaal is deze SUV 180,7 inch lang, 74,8 inch breed en 63,4 inch hoog, waardoor het de ideale compacte crossover SUV is. Dankzij 109,1 inch komt er een ruim interieur dat meer ruimte biedt dan het Q5-model. Het ontwerp zal ook heel interessant zijn en Q4 e-Tron zal een uitzonderlijk wendbare en sportieve look bieden. Dit model staat op 22 inch wielen en 265/40 Pirelli P Zero rubber.

Audi Q4 e-Tron 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Premium hut

De komende Audi Q4 e-Tron 2021 biedt binnenin meer ruimte dan de Q5. De cabine van de nieuwste SUV is een technologische etalage voor alle Audi’s grootste apparaten. Het hoogtepunt binnenin is zonder twijfel het nieuwe digitale meetinstrument en het grote infotainment touchscreen. Dankzij hen heeft de bestuurder gemakkelijker toegang tot de verschillende menu’s en functies.

✓ U kunt ook controleren:

De Q4 e-Tron 2021 is het model met twee rijen stoelen en biedt dankzij zijn afmetingen veel laadruimte. Alles binnenin is premium. De kuipstoelen voor en achter zijn bekleed met imitatiesuède en hebben metalen details van het merk e-Tron onder de hoofdsteunen. We kunnen ook veel innovatieve beveiligingsfuncties en een goede beoordeling op deze afdeling verwachten.

Audi Q4 e-Tron 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q4 e-Tron 2021 onder de motorkap

Volgens de Duitse autofabrikant kan de nieuwe Audi Q4 e-Tron 2021 ongeveer 300 pk produceren. Er zijn twee motoren, een synchrone elektromotor aan de achterkant en een asynchrone motor aan de voorkant.

Het hele batterijsysteem onder dit model weegt 1124 pond. Dankzij de 82,0 kWh lithium-ion accu is het vermogen voldoende voor een actieradius van meer dan 280 mijl. Deze motor zal leverbaar zijn met een achttraps automatische transmissie. Volgens de laatste tests kan de nieuwe Q4 e-Tron in 6,3 seconden van nul naar 100 km / u sprinten. De topsnelheid is 112 mijl per uur.

Audi Q4 e-Tron 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Publicatiedatum en prijs van de Audi Q4 e-Tron 2021

De nieuwste Audi Q4 e-Tron 2021 wordt begin 2021 uitgebracht. Volgens het laatste rapport zal dit model in eerste instantie in het Duits verkrijgbaar zijn

De prijs is vroeg te voorspellen. Het onlangs aangekondigde Tesla Model Y heeft een bereik van 230 mijl op een enkele lading en begint bij $ 39.000. Het populaire Y-model wordt tegelijk met de compacte crossover Audi Q4 e-Tron 2021 op de markt gebracht, waardoor het een ideale concurrent is.