Audi Q3 2022 Facelift: technische gegevens, prijs, releasedatum

Een van de kleinste Duitse cross-over SUV’s, de Audi Q3 2022 , wordt volledig opnieuw ontworpen. Als je het nog niet wist, het 2021-model werd overgeslagen vanwege het coronavirus en de fabrikant is klaar om enkele radicale wijzigingen aan te brengen in het volgende generatiemodel. Voor zover we weten krijgt de nieuwe Q3 een beter exterieurdesign en een ruimere cabine.

Over het algemeen is het een aanzienlijke upgrade van de toch al schattige high-end SUV, en Audi geeft het een rijker interieur, geavanceerde technologie en een breed scala aan motoren. De krachtige geëlektrificeerde optie en vierwielaandrijving maken de Q3 zeker tot een wenselijke keuze. Wat de specificaties betreft, zal de vernieuwde Q3 eind 2021 in de showrooms verschijnen als het 2022-model.

Audi Q3 2022 Facelift: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q3 2022 restyling

Het exterieur van de Audi Q3 2022 is beslist sportiever dan voorheen. Interessant is dat de nieuwe Q3 iets leent van de indrukwekkende A4-sedan. Over het algemeen ziet de voorschort er identiek uit met een scherp gehoekte LED-koplamp en een achthoekige grille uit één stuk. Volgens Audi heeft de nieuwe Q3 ook brede wielkasten en standaard 18 inch wielen. De bovenste sierstrips moeten echter aantrekkelijkere 19- of 20-inch wielen brengen.

Deze keer merkten we een geïntegreerde achterspoiler en scherpere LED-achterlichten op de achterkant. Bovendien oogt het S-Line-model wat agressiever dankzij een bredere onderste opening waarin de mistlampen zijn ondergebracht en de grijze sierstrips onder de grille.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur

De meest opvallende update van de Audi Q3 2022 is binnen. Audi maakt een prachtig interieur met hoogwaardige materialen en een strak, modern design. Over het algemeen oogt het interieur zeker een klasse hoger en is er beduidend meer been- en hoofdruimte achterin. De reguliere Q3 biedt leer met houtaccenten, terwijl de sportievere S-line oranjekleurige Alcantara-accenten en schakelpaddles heeft.

Technisch gezien heeft het aankomende model ook een uitstekend 10,1-inch scherm dat het infotainmentsysteem aanstuurt en de bedieningselementen voor verwarming/ventilatie/airconditioning (HVAC) eronder. Bovendien is de nieuwste Q3 standaard uitgerust met een digitaal instrumentenpaneel en kan in de hogere uitrustingsvarianten worden vervangen door de Audi virtual cockpit.

Audi Q3 2022 Facelift: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q3 2022 aandrijflijnspecificaties

De nieuwe Audi Q3 2022 biedt keuze uit slechts enkele motoren. De eerste en basismotor is nog steeds een 2,0 liter turbo 4 cilinder motor die 228 pk produceert. Deze motor is standaard gekoppeld aan een 8-traps Tiptronic automaat en Audis Quattro vierwielaandrijving. Audi beweert dat dit apparaat in slechts zeven seconden kan versnellen tot 60 mph wanneer het wordt aangedreven door superbrandstof.

De geëlektrificeerde optie kan echter alleen worden verkregen met een 40 TFSI e-model, ook wel bekend als Sportback. Deze versie combineert een 1.4 liter turbocharged inline-4 met een geïntegreerde elektromotor. Volgens Audi ontwikkelt dit systeem 201 pk en 258 pond-voet koppel. Q3 Sportback had ook een 13 kWh, wat resulteert in een actieradius van 30 mijl.

Audi Q3 2022 Facelift: technische gegevens, prijs, releasedatum

Hoeveel gaat de Audi Q3 2022 kosten?

De aantrekkelijkere Audi Q3 2022 wordt later in het jaar volledig gereviseerd. Dat betekent dat we een sportievere styling en dezelfde cabine mogen verwachten die we bij enkele van de nieuwste Audi-modellen hebben gezien.

Over het algemeen heeft deze kleine SUV veel gemeen met de Audi A4. In zijn basisvorm begint de nieuwe Q3 bij 35.000 euro, terwijl het PHEV-model zo’n 10.000 euro meer zou kunnen kosten.