Audi Q3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

De Audi Q3 2021 is een kleine en indrukwekkende familie-SUV die zeer gewaardeerd wordt in het compacte cross-oversegment. De Audi-fabrikant test momenteel zijn gloednieuwe Audi Q3 2021 SUV, die enkele verbeteringen zal brengen. Volgens het laatste rapport zal dit model ergens in 2020 verkrijgbaar zijn bij dealers.

De nieuwe Audi Q3 2021 heeft een iets ander exterieurdesign dan zijn voorganger. Dit model heeft echter nog steeds twee rijen stoelen en biedt voldoende ruimte voor vijf passagiers. Daarnaast blijft de Audi Q3 rijden op het bekende MQB-platform, dat tegenwoordig wordt gebruikt voor veel middelgrote en compacte voertuigen.

Audi Q3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q3 2021 Fascinerend design

De aankomende Audi Q3 2021 zal domineren in het compacte cross-oversegment. Het ontwerp van dit model is sportief en aantrekkelijk. De voorkant van deze SUV heeft sterke vouwen en scherpe randen rond de LED-koplampen. Bovendien zal de fabrikant opnieuw een achthoekige grille uit één stuk gebruiken die er verfrist uitziet met meer chroom eromheen. 18-inch wielen, die deel uitmaken van het basismodel, zijn nog steeds ondergebracht in brede wielkasten. Optioneel zal de fabrikant een belangrijker 19- of 20-inch wiel op de bovenste stroomlijnkappen introduceren.

Aan de achterkant wordt de meeste aandacht getrokken door een geïntegreerde achterspoiler en mooie LED-achterlichten. Met de S-lijn krijgen klanten echter een wat agressiever front met een zwarte grille en led-mistlampen.

Audi Q3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Interieur

Het interieur van de Audi Q3 2021 biedt hoogwaardige materialen en een scherp, modern design. Het biedt meer waar voor uw geld dan andere SUV’s in dezelfde klasse. Deze crossover met 2 rijen en 5 zitplaatsen heeft meer standaardfuncties die ook meer veiligheid bieden. Standaarduitrusting omvat het digitale 10,25-inch instrumentenpaneel, het 8,8-inch touchscreen, de klimaatregeling met twee zones, Apple CarPlay / Android Auto, vier USB-poorten, inclusief USB-C-poorten, panoramisch zonnedak, enz. op.

✓ U kunt ook controleren:

De veiligheidsvoorzieningen van het Audi Q3 basismodel 2021 zijn onder meer zes airbags, Audi pre sense basic en pre sense front met passagiersherkenning en een afdalingsassistent.

Audi Q3 2021 aandrijflijn details

De nieuwste Audi Q3 2021 zal beschikbaar zijn met slechts één motorselectie. Net als het huidige model zal het nieuwe model een 2,0-liter Inline-4 met turbocompressor gebruiken, die 228 pk levert. Deze motor is uitgerust met een 8-traps Tiptronic automatische transmissie met handmatige schakelmodus.

De Quattro vierwielaandrijving moet standaard blijven en dankzij dit biedt dit model uitstekende stabiliteit op alle soorten wegen. Het brandstofverbruik is fantastisch en het huidige model biedt een stad van 19 mpg en de snelweg van 27 mpg. Deze kleine crossover is ook een van de snelste. Dankzij premium brandstof kan hij in slechts zeven seconden van 0 naar 60 mijl per uur gaan.

Audi Q3 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Hoeveel kost de Audi Q3 2021?

Het model Audi Q3 2021 is geen goedkope SUV. De adviesprijs van de fabrikant voor deze SUV begint bij 35.500 euro voor het premium model. De keuze voor de Premium S-Line prijs stijgt echter tot 37.000 euro.

Prestige S, de best uitgeruste uitrusting, kost 46.000 euro.