Audi Q2 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De komende Audi Q2 2022 is de Duitse kleine cross-over die in november aankomt. Dit model krijgt een opgefriste look en een moderner interieur. Naar verluidt zal Audi veel nieuwe technologieën en rijhulpsystemen toevoegen via uitrustingsvarianten. Bovendien werd drie jaar geleden de allereerste versie van deze compacte crossover geïntroduceerd en is sindsdien enorm populair. De frisse nieuwe versie komt in november op de Europese markt, terwijl de verkoop in de VS in het eerste kwartaal van 2022 zal beginnen.

De e-Tron-variant is ook in de maak en zal hoogstwaarschijnlijk samen met alle andere motoren worden geïntroduceerd. Aangezien de Q2 een overdrachtsmodel is, zal hij zeker enkele van de bestaande aandrijflijnen gebruiken.

Audi Q2 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q2 2022 herontwerp

De Audi Q2 2022 is de nieuwe kleine crossover die kleine stylingupdates van de vorige generatie zal krijgen. Over het algemeen ziet het er mooi uit en is het up-to-date.De fabrikant heeft enkele wijzigingen aangebracht voor 2022 en de Q2 wordt geleverd met een betere body en meer opvallende graphics op de grille en koplampen. Over het algemeen is het ontwerp opgefrist en ziet de nieuwe Q2 er beter uit dan ooit.

Aan de achterkant blijft de nieuwe Audi Q2 echter volledig onaangeroerd. Het heeft dezelfde LED-achterlichten en bumper. Houd je van sportiever, dan kun je over het algemeen kiezen voor de varianten S line en Black Edition. Beide modellen zijn verkrijgbaar met veel zwarte accenten en indrukwekkende 19 inch lichtmetalen velgen. Volgens veel geruchten zal Audi ook enkele nieuwe koetswerkkleuren introduceren.

Audi Q2 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Veranderingen in het interieur

Binnenin zal de nieuwe Audi Q2 2022 niet verschillen van zijn broers en zussen. Bovendien varieert het interieurdesign afhankelijk van de uitrustingsvariant. De Q2 heeft dezelfde zitopstelling als voorheen en zelfs de instapvariant biedt veel voordelen. We raden een Black Edition-model aan dat standaard wordt geleverd met een nieuwe 12,3-inch virtuele cockpit en een 8,3-inch infotainment-touchscreen. Deze versie biedt ook een zeer ondersteunend stembedieningssysteem en parkeersensoren achter.

Mocht dit voor jou echter nog niet genoeg zijn, dan bieden de topuitrustingen meer luxe zoals nappaleren bekleding, B&O soundsystem en een waanzinnig panoramisch schuifdak. Voor de rijhulpfuncties van de nieuwe Audi Q2 inclusief adaptive cruise control, dodehoekmonitors en een gedeeltelijk autonoom parkeersysteem.

✓ U kunt ook controleren:

Audi Q2 2022 motor opties

De frisse nieuwe Audi Q2 2022 zal beschikbaar zijn met enkele motoropties. De cross-over op instapniveau zal een 1,0-litermotor blijven gebruiken die 116 pk produceert. Een optionele 1,5-liter TFSI-benzinemotor die zo’n 150 pk ontwikkelt, heeft meer vermogen. Deze grinder is standaard uitgerust met een start-stopsysteem, dat de cilinders deactiveert om wat brandstof te besparen. Zoals bij veel Audi-modellen kan deze functie ook worden uitgeschakeld door de sportmodus te selecteren.

De krachtigste versie zal zeker onder de motorkap van de “40 TFSI” staan. Dit model maakt gebruik van een 2.0 liter motor en een 48 volt mild hybride elektrisch systeem. Dit levert ongeveer 200 paarden op. Volgens Audi zal deze versie ook gebruik maken van Quattro-vierwielaandrijving, die lichter en efficiënter is. De volledig elektrische aandrijflijn is in de maak en zal naar verluidt een actieradius bieden van ongeveer 300 mijl.

Audi Q2 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q2 2022 releasedatum, prijs

De Audi Q2 2022 is de kleine cross-over SUV die in november op de Europese markt komt. Volgens de informatie die we hebben ontvangen, kost de nieuwe versie 32 500 euro, wat veel hoger is dan het vorige model.

Wat de kustlijnen van de Verenigde Staten betreft, zal het laatste kwartaal van het tweede kwartaal in het eerste kwartaal van 2022 aankomen. De prijzen voor hybride en volledig elektrische versies zijn echter nog niet bekend. Blijf op de hoogte voor meer aankomend nieuws.