Audi Q2 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi brengt enkele updates voor het komende Q2-model. Bovendien is de nieuwe Audi Q2 2021 onlangs getest en op basis van de eerste spionagebeelden kunnen we zien dat sommige verfrissingen plaatsvinden in het midden van de cyclus.

Net als de modernste modellen van vandaag brengt de Audi Q2 2021 een aantal nieuwe functies en ontwerpwijzigingen. De foto’s laten zien dat de fabrikant waarschijnlijk de voor- en achterbumpers zal herzien en ook het ontwerp van de koplampen zal updaten met LED’s. De Q2 crossover wordt vervaardigd op het MQB-platform, dat ook zijn grote broer, het Q3-model, ondersteunt.

Audi Q2 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q2 2021 herontwerp

Ondanks de lichte camouflage laat de onlangs bespioneerde crossover SUV Audi Q2 2021 zien dat ontwerpwijzigingen merkbaar zullen zijn. De meeste mensen zullen deze compacte SUV echter verwarren met de hatchback vanwege het kleine formaat. Zoals veel VW-modellen zit Q2 op het MQB-platform.

Er zullen enkele updates op de voorkant zijn. De koplampen worden aangedreven door LED-verlichting, terwijl de grille een iets brutaler patroon heeft dan voorheen. Veranderingen zijn nauwelijks zichtbaar op de achterkant. Er zullen wat bumperveranderingen zijn en de achterlichten zullen scherper zijn. Daarnaast kunnen we voor de nieuwe SQ2 een zekere design boost verwachten ten opzichte van het basismodel.

Audi Q2 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Andere standaarduitrusting

Het is nog niet duidelijk hoe uitgebreid het interieur van de Audi Q2 2021 zal zijn. Volgens het laatste nieuws zal de Audi-autofabrikant meer hoogwaardige materialen toevoegen en zullen sommige technici worden overgenomen door het grotere Q3-model.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast komt er meer standaarduitrusting dan de eerste generatie. Zoals u waarschijnlijk weet, biedt Q2 dankzij zijn MQB-platform behoorlijke laadruimte. Met twee zitrijen biedt de Audi Q2 plaats aan vijf inzittenden. Het nieuwe interieur is premium. Bovendien is de fabrikant erop gericht dit model competitiever te maken. De iconische virtuele cockpit van Audi presenteert zich als een nieuw infotainmentsysteem met twee schermen.

Audi Q2 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Veranderingen onder de motorkap

De komende Audi Q2 2021 zal hoogstwaarschijnlijk worden uitgerust met dezelfde motoren als de eerste generatie. U kunt kiezen uit zes motoren, waaronder drie benzine- en drie dieselmotoren. Het vermogen varieert tussen 114 en 188 pk. Daarnaast is de krachtigste optie nog steeds een 2.0-liter diesel, die verkrijgbaar is in twee verschillende vermogensniveaus van 150 en 200 paarden. Deze motor wordt gecombineerd met een efficiëntere transmissie met dubbele koppeling en Quattro-vierwielaandrijving. Alle andere versies gebruiken echter een handgeschakelde zesversnellingsbak en een S Tronic dubbele koppeling met zeven versnellingen.

Eindelijk wordt de 2021 Q2 e-Tron-versie gelanceerd. Dit model biedt iets betere prestaties. Het belangrijkste is dat ambtenaren zeggen dat e-Tron 300 mijl kan afleggen met een enkele lading.

Audi Q2 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi Q2 2021 releasedatum en prijs

De recent ontdekte Audi Q2 2021 zal meer verfrissingen en enkele updates bevatten. Na wat geroddel zal het nieuwe model in de tweede helft van 2020 worden onthuld en tegen het einde van het jaar of begin 2021 in de verkoop gaan.

Tegelijkertijd moet ook de SQ2 high-performance SUV worden uitgebracht. De prijs van de Audi Q2 2021 van de tweede generatie is € 28.000, terwijl het SQ2-model de grens van € 40.000 niet mag overschrijden.