Audi Q1 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

De beroemde Duitse autofabrikant Audi bereidt zich voor om zijn SUV-lijn op te frissen en enkele nieuwe modellen toe te voegen. De komende Audi Q1 2021 zal er een van zijn. Deze kleine crossover is eindelijk bespioneerd en we kunnen zelfs een elektrische versie van het laatste nieuws verwachten.

Dankzij zijn compacte compacte auto wordt de Audi Q1 2021 de kleinste SUV in de Audi-lijn. Deze SUV zal een verkorte versie van het MQB-platform gebruiken. Zoals je misschien al weet, wordt hetzelfde platform gebruikt voor het grote broer Q2-model. Over het algemeen delen beide modellen de meeste aanwijzingen.

Audi Q1 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Audi Q1 2021 ontwerp en uitrusting

De komende Audi Q1 2021 wordt betrapt tijdens het testen samen met een ander lid van het A1-model in de MQB-familie. Beide modellen worden volgens de fotografen bespioneerd tijdens de wintertesten in Scandinavië of beter gezegd in Noorwegen. Op het eerste gezicht zijn beide modellen in camouflage gehuld en het is moeilijk te zien wat Audi aan het voorbereiden is om de markt te veroveren.

Het Q1-model is niet de enige nieuwe cross-over op de Audi-agenda, want het bedrijf legt ook de laatste hand aan het volledig elektrische E-Tron-model. Mogelijk zien we echter ook een prestatieversie van de nieuwste SUV. Als deze roddels echt zijn, wordt het SQ1-model verbonden met andere leden zoals SQ2, RS Q5 en een RS Q8.

Audi Q1 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Luxe hut

Q1 wordt de kleinste cross-over SUV in het Audi-assortiment. Toch biedt het binnen een uitstekend comfort. De fabrikant zal de Audi Q1-cabine 2021 vernieuwen met materialen van hogere kwaliteit en betere technici. Volgens officiële verklaringen is het Q2-model een echt voorbeeld van hoe technologie en levensduur SUV’s concurrerend kunnen maken.

✓ U kunt ook controleren:

Het nieuwe Q1-model kan enkele elementen van zijn grotere broer lenen. Volgens de laatste roddels zal de fabrikant over het algemeen dezelfde Audi virtual cockpit en het nieuwe infotainmentsysteem met twee schermen gebruiken. De kleinste SUV in de Audi-lijn zal van binnen modern zijn en twee rijen stoelen bieden.

Beveiliging

De veiligheid zal uitstekend zijn en we kunnen verwachten dat dit model wordt uitgerust met een standaard parkeerassistentiesysteem, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, cruise control, noodrem, enz.

Audi Q1 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Motor en vermogen

Qua prestaties wordt de Subcompact Crossover Audi Q1 2021 aangedreven door een aantal motoropties volgens de laatste geruchten. Alle aandrijflijnen bieden uitzonderlijke prestaties en een uitstekend brandstofverbruik. Volgens sommige geruchten zou het nieuwe model een 2.0-liter TDI-motor kunnen gebruiken die ongeveer 260 pk kan produceren. Andere geruchtenmotoren zijn driecilinder 1,0-liter turbobenzine, een krachtigere 1,5-liter motor en een 1,6-liter diesel.

Deze kleine crossover zal zeker dezelfde versnellingsbak gebruiken als het nieuwste Q2-model. We kunnen daarom een ​​transmissie met dubbele koppeling of een S Tronic dubbele koppeling met 7 versnellingen verwachten. Optioneel is ook de Quattro vierwielaandrijving leverbaar.

Elektrische versie

Er gaan geruchten dat de fabrikant naast de conventionele motor een volledig elektrische variant gaat introduceren. Hybride modellen zijn tegenwoordig niet langer een goede optie voor een moderne levensstijl. Audi opent eindelijk het seizoen van elektrische SUV’s met een Audi Q1 van de volgende generatie.

Audi Q1 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Audi Q1 2021 releasedatum en prijs

De komende Audi Q1 2021 bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. Op de foto’s die we hebben ontvangen, zal de nieuwe Q1 echter aantrekkelijk en sportief zijn. Na wat geruchten zien we de definitieve versie in het eerste kwartaal van 2020.

Zoals hierboven vermeld, zal de aankomende cross-over een luxe en een techniek zijn. De fabrikant zal meer standaardfuncties toevoegen dan het Q2-model. De geschatte prijs voor het basismodel ligt dus tussen de 28.000 en 35.000 euro.