Audi E-Tron S 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Het gloednieuwe Audi E-Tron S 2021 performance prototype met vier ringen werd gespot op de Nürburgring. Uit de eerste spionage-opnames kunnen we zien dat de aankomende SUV er agressief en sportief uitziet.

Op basis van de reguliere modellen heeft de E-Tron met het S-embleem drie elektromotoren. Op de achteras zitten twee motoren en één voorin. Bovendien heeft de nieuwe en standaard E-Tron een lithium-ionbatterij van 95 kilowattuur die een bereik van 345 kilometer biedt.

Audi E-Tron S 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi E-Tron S 2021 visueel ontwerp

De nieuwe Audi E-Tron 2021 biedt een designtaal die bijna identiek is aan die van een standaard E-Tron. Natuurlijk zijn er wat veranderingen te zien en ziet het S-model er agressiever en sportiever uit. Er zijn veel elementen beschikbaar die beschrijven dat dit een prestatiemodel is.

In tegenstelling tot de reguliere E-Tron heeft de nieuwe S iets grotere inhammen en digitale matrix LED-koplampen. Daarnaast zijn de wielen en banden uitgebreider dan de standaard E-Tron. In het standaardpakket heeft het S-model 21 inch wielen, maar een 22 inch velg zal op een later tijdstip als optie leverbaar zijn. We houden meer van de nieuwe agressieve styling dan van het origineel. Overigens zien we ook wat veranderingen aan de achterkant, waaronder een herzien theelichtsysteem vergelijkbaar met de Q8, een nieuwe bumper en een diffuser design.

✓ U kunt ook controleren:

Cabine ziet er uniek uit

Het interieur van de Audi E-Tron 2021 ziet er fantastisch uit. Kortom, de cabine biedt veel donkere kleuren en sportstoelen gemaakt van fijn nappaleder. We kunnen ook zien dat de fabrikant stoelen in reliëf heeft gemaakt met het ‘S’-logo in het midden.

In tegenstelling tot het reguliere model biedt het nieuwe model meer decoratieve inzetstukken en het pakket voor contour- / sfeerverlichting. Binnenin zijn natuurlijk veel elementen van het reguliere model te zien, zoals het MMI touch-response besturingssysteem met twee grote displays. Daarnaast is de geweldige virtuele cockpit van Audi verkrijgbaar als head-up display.

Audi E-Tron S 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Technische gegevens aandrijflijn Audi E-Tron S 2021

De aanstaande Audi E-Tron S 2021 is een volledig elektrische high-performance SUV. Dit model maakt gebruik van drie onafhankelijke motoren. Twee motoren zitten op de achteras en één voorin. Hierdoor kan Audi het koppel tussen de achterwielen precies variëren. Het totale vermogen dankzij drie elektromotoren is 370 kW (496 pk / 503 pk) en een systeemkoppel van 973 Nm (717 lb-ft).

Qua batterij en actieradius denken we dat Audi vasthoudt aan de standaard 95 kilowattuur lithium-ionbatterij in de E-Tron. Zoals u wellicht weet, beoordeelde de EPA met deze batterij de standaard E-Tron 204 mijl en 218 mijl in de meer aerodynamische E-Tron Sportback. Volgens Audi zou de E-Tron S een betere acceleratie kunnen bieden dan de reguliere. We hebben gehoord dat het S-model in minder dan 4,5 seconden naar 60 mph kan glijden.

Audi E-Tron S 2021: technische gegevens, prijs, releasedatum

Releasedatum en prijs

De releasedatum van de gloednieuwe elektrische crossover Audi E-Tron S 2021 zou dit jaar kunnen zijn. De exacte releasedatum van E-Tron weten we niet, maar volgens de fabrikant zal dat later dit jaar zijn.

Zoals eerder vermeld, ziet het nieuwe model met vier ringen er futuristisch en uniek uit. Volgens de fabrikant is het nieuwe model verkrijgbaar vanaf 107 770 euro.