Audi A8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Luxe, elegantie, status en prestige. Als je denkt aan een auto die met deze vier woorden kan worden beschreven, denk je ongetwijfeld aan de   Audi A8 2022  , een voertuig dat sinds 1994 een maatstaf is geworden in het luxe sedan-segment. Audi presenteerde in 2017 de vierde generatie van zijn vlaggenschip, die design, prestaties en uitrusting naar een hoger niveau tilde en de A8 tot op de dag van vandaag tot het vooruitstrevende gezicht van het merk maakte. Op 28 oktober hadden we echter het genoegen om de nieuwe Audi A8 voor het eerst te zien, inclusief een meer aerodynamisch ontwerp, een nieuwe voorkant, technologieën van de volgende generatie en nieuwe voor- en achterlichten die samen zorgen voor een nieuwe gebruikersgerichte en veilige ervaring Mobiliteit.

Audi A8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De nieuwe Audi A8 2022 is representatiever en atletischer, vooral aan de voorkant, aangezien de basis van de single-frame grille nu breder is en de luchtinlaten aan de zijkant meer verticaal zijn. Van opzij gezien is het dak vlak en benadrukken de langgerekte koetswerklijnen de lengte, terwijl de brede wielkasten het standaard Quattro-tractiesysteem aanduiden.

Al deze ontwerpwijzigingen veranderen minimaal de afmetingen van de A8, die nu 5,19 meter lang, 1,95 meter breed, 1,47 meter hoog en een wielbasis van 3 meter heeft. Opgemerkt moet worden dat de S8, het sportiefste model, ongeveer een centimeter langer is.

Aan het einde van het hoofdstuk over exterieurdesign moet worden opgemerkt dat Audi ook een chroom exterieurpakket aanbiedt en, voor het eerst in de A8, het nieuwe S line exterieurpakket, dat een opvallend blad aan de zijkant integreert met lucht inlaten vergelijkbaar met die van de S8 lijken erg op elkaar om de voorkant te verbeteren. Audi biedt in totaal elf opties voor de beschikbare kleuren voor de nieuwe A8: het nieuwe District Green Metallic, Firmament Blue, Manhattan Grey, Ultra Blue en de nieuwe matte kleuren Daytona Grey, Florette Silver, District Green, Terra Grey en Glacier White. Met het Audi Exclusive-programma kunt u echter elke kleur kiezen voor de nieuwe Audi A8.

Audi A8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

MATRIX LED-KOPLAMPEN EN OLED-ACHTERLICHTEN

De Digital Matrix LED-koplampen in de nieuwe Audi A8 maken gebruik van DMD-technologie (Digital Micromirror Device), elk met ongeveer 1,3 miljoen microspiegels, zodat de lichtbundel met de grootste precisie kan worden afgesteld. De koplampen hebben een nieuwe, zeer praktische functie voor het rijden op de weg, de rijbaanverlichting. Zoals de naam al doet vermoeden, straalt deze functie een soort lichttapijt uit dat de hele rijbaan intensief verlicht. Een andere functie, de oriëntatiefunctie, is erg handig voor het veilig verplaatsen van bouwterreinen, omdat het de bestuurder intuïtief helpt om op de rijstrook te blijven.

Daarentegen is de nieuwe A8 standaard uitgerust met digitale OLED-achterlichten, die worden gekenmerkt door een proximity-display. Dus als een andere auto de A8 van achteren binnen twee meter nadert, worden alle OLED-segmenten geactiveerd om de naderende bestuurder te waarschuwen.

Audi A8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

RUIM, ELEGANT EN TECHNOLOGISCH INTERIEUR

Binnenin biedt de nieuwe A8 2022 een ruime, elegante en comfortabele cabine met hoogwaardige details. Het brede scala aan stoelen van de Duitse fabrikant is vooral merkbaar in de achterstoelen, waar tal van verstelmogelijkheden beschikbaar zijn en een voetensteun op de passagiersrugleuning is uitgerust met verwarming en massagefuncties.

De stoelen zijn standaard bekleed met Valetta-leder, maar zijn optioneel ook verkrijgbaar in Valcona-leder en de nieuwe kleur cognacbruin. Optioneel kan de klant ook de deurpanelen, de kolompanelen en het dak stofferen met het duurzame microvezelmateriaal Dinamica.

✓ U kunt ook controleren:

Toen we de nieuwe Audi A8 presenteerden, merkten we echter de twee nieuwe 10,1-inch displays op de achterkant van de voorstoelen. Het lijkt ons een goede oplossing om het comfort van de passagiers op de achterbank te vergroten. Bovendien maakt de middenarmsteun achterin het mogelijk om veel comfort- en infotainmentfuncties van de auto te bedienen via een OLED-touchscreen ter grootte van een smartphone.

De nieuwe A8 is uitgerust met het MMI touch response-besturingssysteem, dat is gebaseerd op twee displays van 25,6 en 21,8 centimeter, evenals spraakbesturing met spraakherkenning. De digitale instrumenten van Audi Virtual Cockpit bieden optioneel het head-updisplay, dat de belangrijkste informatie direct in het gezichtsveld van de bestuurder weergeeft. De nieuwe A8 heeft ook MMI navigation plus, dat is gebaseerd op de derde generatie van de modulaire infotainmentkit (MIB 3).

Audi A8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

MAXIMALE VEILIGHEID: 40 BESTUURDERSONDERSTEUNINGSSYSTEMEN

De nieuwe A8 heeft standaard ongeveer 40 rijhulpsystemen, waaronder de Audi presense basic en Audi presense front veiligheidssystemen. Alle beveiligingsopties zijn georganiseerd in drie verschillende pakketten “Park”, “City” en “Tour”. Het pakket “Parkeren” kenmerkt zich door de integratie van de parkeerassistent op afstand plus; het “City”-pakket omvat de kruispuntassistent, het waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook, de dwarsverkeersassistent achter, de uitrijassistent en het Audi pre sense 360°-veiligheidssysteem; Het “Tour”-pakket is immers het meest uitgebreide en heeft naast veel systemen een adaptieve cruisecontrol.

VIJF MOTOREN VOOR DE AUDI A8 2022

De bijgewerkte A8 wordt geleverd met vijf schijven: de V6 3.0 TDI- en 3.0 TFSI-blokken, de V8 4.0 TFSI met selectief cilinderdeactiveringssysteem (beschikbaar voor A8 en S8 in verschillende vermogensniveaus) en de TFSIe plug-in hybride, die gebruik maakt van de 3.0 TFSI motor gecombineerd met een elektromotor.

Audi A8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

De V6 3.0 TDI-motor is geïnstalleerd in de Audi A8 50 TDI quattro en in de A8 L 50 TDI quattro. Deze dieselmotor ontwikkelt een vermogen van 210 kW (286 pk), 600 Nm koppel, accelereert van 0 naar 100 km/u in 5,9 seconden en bereikt een topsnelheid van 250 km/u.

De V6 3.0 TFSI-motor drijft op zijn beurt de Audi A8 55 TFSI quattro en de A8 L 55 TFSI quattro aan. Deze motor ontwikkelt een vermogen van 250 kW (340 pk) en 500 Nm koppel, hoewel er een variant met 210 kW (286 pk) op de Chinese markt is.

Audi biedt ook andere versies  die niet zal beschikbaar zijn op de Spaanse markt  voor de tijd wezen : de V8 4.0 TFSI met 339 kW (460 pk) vermogen en 660 Nm koppel. Deze motor, die kan worden uitgerust met de A8 60 TFSI Quattro en A8 L 60 TFSI Quattro, accelereert van 0 naar 100 km/u in 4,4 seconden.

Tot slot biedt Audi twee plug-in hybride varianten aan: de Audi A8 60 TFSIe Quattro en de A8 L 60 TFSIe Quattro. Beide combineren de 3.0 TFSI-motor met een elektromotor, terwijl de lithium-ionbatterij zijn capaciteit vergroot tot 14,4 kWh, aanzienlijk meer dan het vorige model. Met een vermogen van 340 kW (462 pk) en 700 Nm koppel accelereert de A8 60 TFSIe Quattro van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden.

NIEUWE AUDI A8 2022

De   Audi A8 2022 TFSI Quattro  , het sportiefste model in de serie, is uitgerust met een V8-biturbomotor met 420 kW (571 pk) en een maximumkoppel van 800 Nm, waarmee hij in  3,8 seconden  van 0 naar 100 km gaat . h te versnellen. Het krachtigste model in de A8-familie biedt standaard voorspellende actieve ophanging, sportdifferentieel en dynamische vierwielbesturing. Houd er rekening mee dat de nieuwe S8 alleen beschikbaar is met een lange wielbasis op de Chinese, Amerikaanse, Canadese en Zuid-Koreaanse markt. Deze grotere lengte en hoogte van het voertuig biedt de passagiers meer comfort door de extra ruimte die wordt gecreëerd voor hoofd en benen.

Audi A8 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

NIEUWE AUDI A8 L HORCH

Voor de Chinese markt, de belangrijkste markt voor de A8, heeft Audi een speciale versie ontworpen, de A8 L Horch. De versie meet 5,45 meter lang (13 cm meer dan de  A8 L  ) en wordt gekenmerkt door exclusieve elementen zoals de speciaal ontworpen single-frame grill met verticale lamellen, de chromen applicaties op de spiegelbehuizingen en de specifieke lichtsignaturen op de kanten. Achteraan, een groter panoramadak, een Horch-badge op de C-stijl, “H-kroon”-wielen, de interieurbekleding met diamond quilting, de speciale vloermatten aan de achterkant en het logo in reliëf op de stoelen.

PRIJZEN VAN DE NIEUWE AUDI A8 2022

De nieuwe Audi A8 zal in december beschikbaar zijn op de Europese markten. In Spanje is de Audi A8 50 TDI Quattro verkrijgbaar voor 107.900 euro, de sportievere versie Audi S8 voor 164.300 euro.