Audi A5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Nieuwe Audi A5 releasedatum 2022, interieur, facelift  – Audi-ontwikkelaars hebben de Audi A5 gekruid met veel meer bijzondere en overtuigende cosmetica. Met unieke informatie en veel ongewone veranderingen op tafel, elke  Audi A5 2022gaat ervan uit dat sterke persoonlijkheden zoals de Mercedes C-Klasse samen met de BMW 4 Serie veel zelfverzekerder zijn dan hun voorgangers. Met een betrouwbare en zelfs competente 2,0-liter turbomotor met 248 pk, geweldige dynamiek en een prachtige cabine zijn er momenteel veel minder factoren waarom kopers al deze concurrentie als vervanging moeten beschouwen. Om verder te gaan, zal deze A5 niet de vele functionele laadruimten bevatten; evenmin kan het u alle keuzes bieden op het gebied van motor, aandrijflijn of zelfs transmissie. Hoewel Audi er hard aan werkt om de vislijn tussen sportief en subliem onder controle te houden, is de huidige A5 veel begeerlijker dan ooit.

Audi A5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Exterieur design

De eerste shunt met deze indrukwekkende Duitser, samen met de single-frame grill, die een honingraatthema heeft dat in het algemeen groter kan zijn in vergelijking met de eerdere technologie, trok veel aandacht. Je zult ook brutale Airflow-gokautomaten boven de grille ontdekken, die doen denken aan de Sport Quattro-stijlen van oudere instellingen uit het midden van de jaren tachtig. Ruime luchtstroombassins met agressieve randen in de goedkopere fenderlip zijn in het oog springend, evenals de achterkant bevat een diffuser, die is verbonden met trapeziumvormige uitlaatpijpen en een duidelijkere. Veel ontwerpen bestaan ​​uit Directed go-plus achterlichten met Audi laserlichtverlichting plus animatie in prestigestijl. 18 inch velgen zijn typisch voor de hele collectie,

Deze Audi A5 2022 heeft een volledige periode van 184,9 inch met een 108,8 inch. Wielbasis en ook een breedte van 79,8 inch met alle geïntegreerde decoratieve spiegels. Met een hoogte van 53,9 inch is deze A5 wat kleiner en gestroomlijnder in vergelijking met zijn A4 sedan stablemate en heeft hij een iets snellere wielbasis in vergelijking met al zijn grote concurrenten, zowel deze BMW 4-serie als de Mercedes C-Klasse. Die maat heeft een controle-pond van 3.638 vet voor deze A5, die bijna 30 vet zwaarder is in vergelijking met het uitgaande ontwerp, maar zelfs minder dicht in vergelijking met rivalen van Mercedes en BMW.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur ontwerp

Vintage Duitse utility plus ergonomie is verschoven door de A5 variant, samen met het interieur met de coupé komt een mooie en nette, schone, maar uitstekend ingerichte cabine tot uiting. Een andere infotainmentmethode leidt tot een nog moderner randje, gecombineerd met synthetisch leer of synthetisch leer, lichtgewicht aluminium of zelfs houten inleg, plus 8-10-voudig verstelbare stoelen, resoneert met al het geweldige gevoel dat de markt nodig heeft. In- en uitstappen is meestal mogelijk voor de voorpassagiers, hoewel de achterstoelen moeten worden verplaatst naar de achterkant van de autostoelen die naar voren zijn geschakeld, zoals voorspeld door uw twee-huiscoupé. Desalniettemin biedt deze driver een uitzonderlijke blootstelling gedurende,

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Audi A5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Deze  Audi A5 2022  kan tijdens het oprichtingsproduct grondig worden uitgerust met comfort- en gemaksfuncties en een perfecte standaard veiligheidscollectie. Push-optie begint, 3-regiobesturing voor intelligente omgevingen, directionele interieurverlichtingseffecten en zelfs verwarmde, 8-10-voudig energieverwisselbare autostoelen op instapniveau worden meestal ingebouwd in de productielijn. Zit de opgegeven achteruitrijcamera binnen de stand, dan wordt er ook nog een carport voordeuropener gemonteerd. Luxe cruisebeheer, selectie, pre-feel easy en pre-perception city is meestal uitgerust in de basiseenheid, via voor- en achtertoestellen en gedeeltelijke hulp bij het doorlopen van de verkeersinformatie op de site, evenals voor het midden van de specificatie-eenheid.

Audi A5 2022 motor

Drie van de Design A5-collectie hebben de identieke 4-pijps 2,0-liter TFSI-motor voor elke versie, die 248 pk levert en ook een koppel van 273 lb-voet, dat direct beschikbaar is onder de motor. Elk maaigebied is opgezet volgens het typische Quattro AWD-proces en, gebaseerd op Audi, zou deze run in 5,6 seconden van 0-60 mph kunnen lopen, een hardloopmoment dat deze 4-serie van een tiende zal verslaan dan de volgende uitgerust met de geautomatiseerde 8-versnellingsbak. Een C300 Coupé heeft misschien wat meer tijd nodig om naar 60 te gaan, ondanks dat hij wat meer pk’s op de tap heeft. Ga door dat Audi A5 2022 snel en gevoelig zal zijn, met de agressieve stap naar voren zodra het gaspedaal meestal wordt ontmoedigd, en kan snel zijn topsnelheid bereiken vanaf 130 mph. Hoewel deze Audi consequent is uitgerust met AWD, leveren BMW en zelfs Mercedes de coupés met een achterwiel-band-pendulumalternatief, hoewel dat gewoon niet in het obstakel van de A5 zit, dit kan de vislijn tussen atletische prestaties en weelderige cruiser met evenwicht.

Audi A5 2022: technische gegevens, prijs, releasedatum

Audi gebruikt tot 2020 exact dezelfde succesvolle kracht en gelijkmatige voortstuwingsmix voor de huidige 2022-versies, die elke 2,0-liter 4-buis turbomotor bevatten met een vermogen van 248 pk plus 273 lb-voet. Deze Audi A5 uit 2022 werkt met een meertraps geautomatiseerde S Tronic-transmissie met dubbele koppeling om alle velgen met de standaard Quattro-installatie de lagere prestaties te geven. Hoewel concurrenten de optie van RWD / AWD in hun assortiment aanbieden, samen met een aanbevolen voorste versnelling in RWD-bimmers, zijn de aspecten en onderbouwing van deze Audi A5 meestal opmerkelijk gecoördineerd, wat een verwachte schone levering en aflevering mogelijk maakt, gemakkelijk inhalen en samenvoegen op straten,

Audi A5 2022 prijs en releasedatum

Deze Audi A5 kost vanaf 42.900 euro voor elk premium premium design. De keuze voor Premium Plus kost 46.700 euro, terwijl de eersteklas Prestige 52.600 euro kost. Dit beperkt de kosten van een korte pauze tot 995 euro, samen met alle belastingen, labels en andere diverse toeslagen. Vreemd genoeg zijn de kosten voor de 2 gereduceerde uitrustingen meestal lager dan deze prijzen, aangezien alleen de Prestige 300 euro meer is dan vorig jaar.