Audi A4 2024: Interieur, motor en modificaties

Audi is van plan om in de komende jaren een breed scala aan elektrische auto’s te ontwikkelen die verschillende premiumsegmenten bestrijken, van de Audi E3 (Audi A3 e-tron) tot de opvolger van de Audi R8. Een belangrijke marktintroductie wordt de compacte elektrische sedan Audi A4 Electric 2024 (Audi E4 of Audi A4 e-tron).

Audi A4 2024: Interieur, motor en modificaties

De elektrische auto van Audi zal tegen 2027 in alle belangrijke segmenten vertegenwoordigd zijn

Audi zal tegen 2025 ongeveer 25 nieuwe modellen lanceren, waaronder meer dan tien elektrische voertuigen, zei CEO Markus Düsmann op de jaarlijkse persconferentie van het bedrijf op 16 maart 2023. zal in elk kernsegment een elektrisch voertuig aanbieden, voegde Düsmann eraan toe.

Het kernsegment omvat de A4. Met 215.227 geleverde exemplaren van de drie modellen (sedan, Avant en allroad quattro) nam de compacte luxesedan de vierde plaats in op de wereldwijde verkoopranglijst van het bedrijf in 2021.

Audi A4 2024: Interieur, motor en modificaties

Eerder vertelde Oliver Hoffmann, Audi-directielid voor technische ontwikkeling, aan Auto Express dat de elektrische versie van de A4 gebaseerd zal zijn op een speciaal platform voor elektrische voertuigen. Hij voegde eraan toe dat Audi ook een multi-energie architectuur (ICE-BEV) overwoog, maar dat dit compromissen zou vereisen.


PSA-platform

De volgende generatie van de Audi A4 krijgt een volledig elektrische versie. Audi zal Premium Platform Combustion (PPC) gebruiken voor de mild hybride en plug-in hybride varianten en Premium Platform Electric (PPE), dat samen met Porsche is ontwikkeld, voor de Audi A4 e-tron.

Het concept van de A6 e-tron werd gepresenteerd op de Shanghai Motor Show 2021, waar werd aangekondigd dat de premium sedan zal worden gebaseerd op de nieuwe PPE-architectuur. Naar verwachting wordt de Audi A4 e-tron in 2024 gebaseerd op dezelfde architectuur, maar met een kortere wielbasis en een smallere spoorbreedte. elektrische auto’s op basis van het PPE-platform kunnen een batterij met een capaciteit tot 100 kWh herbergen en bieden een WLTP-bereik tot 435 mijl. Met een systeemspanning van 800 V kunnen ze snelladen tot 270 kW ondersteunen.

Audi A4 2024: Interieur, motor en modificaties

Ze zullen voor het eerst worden gebruikt in de Audi Q6 e-tron, gevolgd door de Porsche Macan EV, die beide in 2024 op de markt komen. Daarna volgen de A6 e-tron (Audi E6) en de A6 e-tron Avant. Audi en Porsche willen tegen 2030 7 miljoen elektrische voertuigen verkopen op het PSA-platform.


Ontwerpkenmerken

Oorspronkelijk werd verwacht dat de Audi A4 Electric een vijfdeurs hatchback zou worden in de stijl van de A5 Sportback. De A4 e-tron zal een vergelijkbare styling krijgen als de A4 met benzinemotor.

De gespeculeerde toekomstige versie van de A4 ziet eruit als een conventionele vierdeurs op batterijen. Hij neemt designelementen over van de A6 e-tron studie, zoals te zien is aan de vorm en het patroon van het grote, gesloten radiatorrooster met één frame. De tweedelige koplampen bestaan uit smalle, platte positielichten en dimlicht- en grootlichtlampen die discreet eronder zijn geplaatst, direct boven de luchtinlaten aan de zijkant. Ze lijken op de koplampen van de E6 prototypes.

Audi A4 2024: Interieur, motor en modificaties

Tot de belangrijkste kenmerken van de Audi A4 Electric zouden ook adaptieve luchtvering, autonoom rijden op niveau 2 en contactloze betalingen in de auto voor tanken, parkeren, eten bestellen en tol kunnen behoren.

Audi A4 Electric Avant/allroad quattro (elektrisch)

Terwijl de stationwagons de strijd tegen de SUV’s aan het verliezen zijn, blijft Audi trouw aan het traditionele carrosserieontwerp. Audi is Avant en Avant is Audi,” onthulde Hoffmann, die liet doorschemeren dat stationwagons ook in het elektrische tijdperk hun plaats zullen hebben bij Audi.


Technische gegevens Audi A4 Elektrisch

Klanten kunnen kiezen tussen eenmotorige RWD- en tweemotorige Quattro AWD-varianten. Met maximaal 496 pk en 590 Nm zal de Audi RS 4 e-tron naar verwachting het neusje van de zalm zijn. Er is nog niets bekend over de accucapaciteit en actieradius, maar wel over de mogelijkheden van de PPE. Mogelijk mikt Audi voor de A6 e-tron op een actieradius van 435 mijl (700 kilometer) op de WLTP-cyclus. Voor de A4 e-tron wordt een actieradius van ongeveer 600 kilometer verwacht, omdat de relatief kortere wielbasis een iets kleinere accu mogelijk maakt. Dankzij de 270 kW gelijkstroom snellader is een actieradius van 300 kilometer mogelijk in 10 minuten en een lading van 5 tot 80 procent in minder dan 25 minuten.

Audi A4 2024: Interieur, motor en modificaties

Productie

Audi produceert de A4 met benzinemotor in zijn Duitse fabrieken in Ingolstadt en Neckarzulm. Het bedrijf heeft al bevestigd dat het de volledig elektrische A4 e-tron gaat produceren in de fabriek in Ingolstadt en kondigt mogelijk ook de productie van een elektrische sedan in Neckarzulm aan.

Volgens Gerd Walker wordt Ingolstadt, de belangrijkste productielocatie voor de elektrische opvolgers van de Audi A3 en Audi A4, een toonbeeld van transformatie.

In een aankondiging op 20 december 2022 liet Audi doorschemeren dat het elektrische auto’s, waaronder vermoedelijk de A4 e-tron, zou kunnen produceren op dezelfde lijn in zijn fabriek in Ingolstadt als de A4 (en A5) met verbrandingsmotoren. het bedrijf reageerde op een opmerking van Walker over de overstap naar elektrische auto’s toen hij zei:

Zo zal de nieuwe Audi Q6 e-tron in eerste instantie in Ingolstadt worden geproduceerd op dezelfde lijn als de Audi A4 en A5. De elektrische modellen zullen geleidelijk de voertuigen met verbrandingsmotor op de assemblagelijnen vervangen.Audi persbericht (20 december 2022)

Tegen het einde van dit decennium start de productie van de tweede generatie van de Audi A6 e-tron in de Audi-fabriek in Neckarzulm. De productiedirectie wil echter meer elektrische modellen, en wel eerder:

We hebben dringend behoefte aan een opvolger voor de Audi A8 en een andere elektrische auto (naast een elektrische opvolger voor de Audi A8) om het gat te dichten totdat de Audi A6 e-tron wordt gelanceerd. We kunnen niet toekijken hoe anderen de toekomst op de weg brengen. We moeten erbij zijn! Productieraadslid Rainer Schirmer op de fabrieksvergadering van Neckarsulm 2022, 1 december 2022.


De Audi A4 met verbrandingsmotor wordt de A5

De benzine-aangedreven opvolger van de vijfde generatie A4 wordt de volledig nieuwe A5 in 2024. Op 16 maart 2023 zei Duesmann bij de presentatie van Audi’s toekomstplannen dat elektrische auto’s oneven nummers krijgen en verbrandingsmotoren even nummers.

We zijn bezig met het herstructureren van onze naamgevingsconventies. Even nummers staan voor BEV’s, oneven nummers voor verbrandingsmotoren of PHEV’s. De naamsverandering is al begonnen. We hebben de e-tron omgedoopt tot Q8 e-tron. Markus Duesmann, CEO Audi (Audi 2023 Jaarlijkse Mediaconferentie, 16 maart 2023).


Nieuweautos.com zegt

Als Audi de A4 e-tron van 2024 goed aanpakt, kan het een van de best verkopende elektrische auto’s aller tijden worden. Om zich te onderscheiden van de benzineauto moet de Audi A4 Electric een compacte luxesedan worden met meer geavanceerde technologie, ruimte en comfort dan de A4. Hij biedt misschien niet de vermogensreserves of prestatieniveaus van de Tesla Model 3, maar hij zou het best verkochte model kunnen overtreffen op het gebied van luxe voorzieningen, kwaliteit en raffinement.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen