Aston Martin DBX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Na jaren wachten zal Aston Martin eindelijk zijn eerste SUV lanceren. Het is het DBX-model gebaseerd op het concept met dezelfde naam. Spionagecamera’s hebben een volledig kaal prototype vastgelegd dat in felroze is gekleurd. De aankomende Aston Martin DBX 2021 wordt ongetwijfeld een enorm succes.

Het interieur wordt zeer luxe en stijlvol. Onder de motorkap gebruikt DBX een 4.0-liter V8 die uitstekende prestaties biedt. Je ziet veel spannende voorzieningen, optionele pakketten en nog veel meer. Het lijkt erop dat we een nieuwe favoriete SUV zijn.

Aston Martin DBX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Aston Martin DBX 2021 spionagebeelden

De nieuwe Aston Martin DBX 2021 ziet er aanvankelijk niet zo elegant uit als het concept. De laatste spionagefoto’s lieten echter zien hoe cool deze SUV eruit zou zien. Het is een klassieke Aston Martin-styling. De ontwerpers hebben uitstekend werk verricht door de stijlelementen van de sportwagens van het bedrijf aan te passen aan de SUV’s. Talloze fans hebben al gemerkt hoe de nieuwe DBX eruitziet als een uitgerekt DB11-model. Hoe dan ook, alleen de vorm is anders. De iconische vorm van de voorgrille van het bedrijf domineert het voorpaneel.

De koplampen zijn uniek en aantrekkelijk. Aan de zijkanten toont de nieuwe DBX een bovenkant van de lichten en achterlichten. Achter de voorspatborden zie je L-vormige chromen sierlijsten. Een dakvleugel en een spoiler zorgen voor een sportieve sfeer. Aan de achterkant wordt DBX geleverd met uitlaatuitlaten die in de bumper zijn geïntegreerd. Over het algemeen is het een zeer stijlvolle en sportieve SUV die zeker de aandacht zal trekken op de weg.

Aston Martin DBX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur details

Het interieur van de gloednieuwe Aston Martin DBX 2021 heeft ons allemaal verrast. Het ziet er stijlvol en modern uit, dat weten we allemaal. De fabrikant zal echter zoveel verschillende pakketten aanbieden. Meer specifiek omvat het aanbod maximaal 11 pakketten. Dit omvat pakketten zoals touring, sneeuw en fiets.

✓ U kunt ook controleren:

Elk van de pakketten bevat belangrijke apparaten die geen enkele andere automaker te bieden heeft. De ongebruikelijke zet van Aston Martin moeten we toegeven. De laadruimte is 22,3 kubieke voet met achterbank. We wachten nog op officiële informatie over de nieuwe DBX. U hoeft zich echter geen zorgen te maken over de hightechfuncties en de premium uitstraling.

Aston Martin DBX 2021 dierenpakket

Ja, het interieurontwerp is gemakkelijk te herkennen, een klassieke Aston Martin-trein. Deze crossover-SUV is echter helemaal geen typische Aston. De aankomende Aston Martin DBX 2021 zal een dierenpakket aanbieden. Als je deze optie koopt, heb je ruimte voor grote honden en andere huisdieren. Bovendien zal het bedrijf zich concentreren op het comfort van uw dierbare wezens. Dit omvat een scheidingswand voor de bagageruimte en een grijs leren bed gemaakt van stof.

Zelfs bescherming die pijn beschermt tegen verdwaalde klauwen is beschikbaar. Draagbare wasmachines en hondenkommen zijn een andere opwindende functie die DBX te bieden heeft. Snow Package levert ook skidragers, skitassen en schoenenwarmers. Het Event Pack biedt ook een deken, stoelen en een picknickmand. Nieuwe klanten zullen ongetwijfeld dol zijn op deze functies.

Aston Martin DBX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

DBX 2021 wordt geleverd met veel prestaties

De Aston Martin DBX 2021 verbergt een 4,0-liter V8-motor onder de motorkap . Deze twin-turbo output drijft ook de Vantage- en DB11-modellen aan. In DBX produceert deze motor echter 542 pk en een koppel van 516 lb-ft. Wil je meer vermogen, dan moet er ook een 5,2 liter V12 in de aanbieding zijn.

Deze motor levert tot 630 pk en 516 lb-ft twist. Sommige rapporten vermelden zelfs een derde aandrijflijnoptie. Veel fans zijn van mening dat Aston Martin van plan is DBX te elektrificeren of een soort hybride aan te bieden.

DBX 2021 prijs en releasedatum

Prijzen zijn nog niet beschikbaar. De Aston Martin DBX 2021 is later volgend jaar verkrijgbaar. Eerder bracht het bedrijf in december een officiële release uit. Dan weten we de exacte prijzen en de aankomstdatum.