Apple iCar: specificaties, prijs, releasedatum

De veel gehypte Apple iCar 2025 elektrische auto kreeg veel publiciteit, maar kwam nooit in het nieuws als officiële aankondiging, laat staan ​​als een lek van tipsters. Elektrische mobiliteit en de EV-markt zijn echter te aantrekkelijk voor een merk als Apple om lang te negeren. Hoewel het er soms op leek dat Apple zich zou concentreren op software voor autonoom rijden, bleven er plannen voor de auto opduiken.

Na tien jaar met succes de high-end consumentenelektronica-industrie te hebben gedomineerd, zijn de ogen van Apple gericht op de auto-industrie. Al het bewijs wijst erop dat het in Cupertino gevestigde bedrijf aan een elektrische auto van Apple werkt, en dit is wat we tot nu toe over het project weten.

nxvrdwly- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Apple is naar verluidt de “iCar” in eigen huis aan het ontwikkelen

Uit een op 10 september 2021 gepubliceerd rapport van Maeil Business News Korea blijkt dat het bedrijf heeft besloten de Apple Car niet samen met een autofabrikant te ontwikkelen, maar intern te ontwikkelen. Apple hervatte de activiteiten in zijn EV-lab in Cupertino en stuurde offerteaanvragen (RFQ’s) voor auto-onderdelen, zei het. Het nieuws kwam dagen nadat Taiwanese media meldden dat sommige Apple-medewerkers LG Electronics en SK Innovation bezochten, volgens Pulse, de Engelse nieuwsdienst van Maeil Business News Korea.

12 januari 2022 meldde een intense rivaliteit tussen Zuid-Koreaanse componentenmakers om de toeleveringsketen van Apple te betreden en leverancier te worden voor de Apple Car. Apple zou later dit jaar leveranciers kunnen identificeren en met volledige ontwikkeling kunnen beginnen. Het bedrijf heeft een sterke interesse getoond in Zuid-Koreaanse bedrijven voor de kernonderdelen van zijn elektrische voertuigen.

Volgens lokale rapporten hebben Apple-medewerkers in december 2021 Zuid-Korea bezocht en verschillende lokale onderdelenmakers ontmoet. Dit was het tweede bezoek aan het land door Apple-medewerkers in het afgelopen jaar. Het sprak met de twee grootste bedrijven van het land – LG en SK – over batterijen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf wil investeren in een van de Zuid-Koreaanse fabrikanten van elektronica-onderdelen om zijn productiecapaciteit te verdubbelen. Alle gesprekken worden strikt vertrouwelijk gevoerd, zoals de traditie van Apple is. Zuid-Koreaanse bedrijven vrezen dat lekken hun kans om leverancier te worden, zouden verpesten.

Dit was niets nieuws, aangezien een rapport dat op 9 augustus 2021 in de Korea Times is ingediend, stelt dat Apple in gesprek is met verschillende fabrikanten van componenten. Een senior industrieleider die direct bij de zaak betrokken was, had gezegd dat Apple in gesprek is met leveranciers in de halfgeleider- en beeldschermindustrie en op zoek zal zijn naar EV-zakenpartners in Zuid-Korea, net als in de smartphonebranche. Apple heeft al gesproken met bedrijven als LG, SK en Hanwha, aldus de bron.

Schema’s van Apple elektrische auto’s

Het Apple Electric Car Team heeft de elektrische voertuigschema’s klaar om te laten zien aan de onderdelenfabrikanten terwijl ze werken aan het afronden van de leveranciers van elektrische voertuigen. Nikkei Asia zegt in een rapport van 10 januari 2022 dat een Apple-medewerker het kantoor in Texas van de Japanse fabrikant van auto-onderdelen Sanden bezocht en schema’s van een elektrisch voertuig en wisselstroomonderdelen presenteerde.

Apple Electric Car Team (APG) verandert

Apple stelt softwarechef aan voor Tesla Autopilot

Volgens een rapport van Bloomberg dat in november 2021 is gepubliceerd, heeft Apple met succes Christopher Moore (CJ Moore), Tesla’s Autopilot-softwaredirecteur, aan boord gehaald. Moore werkte zeven jaar bij Tesla en was gedurende zijn hele ambtstermijn betrokken bij Tesla Autopilot. Bij Apple werkt hij aan software voor autonoom rijden en rapporteert hij aan Stuart Bowers, die in het verleden ook aan Tesla Autopilot heeft gewerkt.

Moore kwam begin 2021 in de schijnwerpers toen hij een controversieel antwoord gaf op de DMV, wat suggereerde dat Tesla mede-oprichter en CEO Elon Musk de capaciteiten van Tesla Autopilot overdreef. Toen DMV-functionarissen hem vroegen of de elektrische voertuigen van Tesla in 2021 volledig autonoom zouden zijn, zoals Musk had beweerd, wees zijn antwoord op een duidelijke ontkenning. Miguel Acosta, hoofd van de afdeling autonome voertuigen van DMV, schreef in een memo van 9 maart 2021 dat “CJ zegt dat de tweet van Elon niet overeenkomt met de technische realiteit”, meldde de Los Angeles Times.

✓ U kunt ook controleren:

Apple verliest leider Doug Field aan Ford

Mediaberichten hebben aangegeven dat Apple de afgelopen jaren een aantal belangrijke rekruten heeft verloren, waaronder Jaime Waydo, Benjamin Lyon en Dave Scott. Deze mensen werkten op gebieden als beveiligingssystemen, engineering en robotica. Maar verreweg de grootste klap kwam in september 2021, toen Ford bevestigde dat Doug Field, de vermeende leider van het Apple Car-project, weer bij het bedrijf was gekomen. Field kwam bij Ford aan boord als Chief Advanced Technology and Embedded Systems Officer. Mark Gurman wees er op Twitter op dat Field Apple had verlaten als de vierde verantwoordelijke voor het elektrische auto-project.

Op 24 januari 2022 zei Gurman in een artikel op Bloomberg dat een andere leidinggevende van het autoteam van Apple was vertrokken. Het was Joe Bass, de hoofdengineeringprogrammamanager voor autonome systemen. Bass bekleedde die functie bijna zeven jaar (januari 2015 tot december 2021) en sluit zich vanaf deze maand aan bij Meta, voorheen The Facebook. Topingenieurs en Michael Schwekutsch, Senior Director of Engineering, Special Projects Group, die naar verluidt werkt aan het Apple Car-project, verlieten het bedrijf ook in 2021.

In een in juni 2021 gepubliceerd rapport van Bloomberg staat dat Ulrich Kranz zich heeft aangesloten bij het Apple Car-project. Kranz bekleedde eerder de titel “Senior Vice President Product Line i” bij de BMW Group. Tijdens zijn tijd bij het Duitse bedrijf waren twee van zijn meest opmerkelijke prestaties de lancering van de BMW i3, de eerste elektrische productieauto van de Duitse autofabrikant, en de BMW i8, de hybride sportwagen.

Na 30 jaar bij BMW Group te hebben gewerkt, was Kranz tussen juli 2017 en oktober 2017 kort CTO van het bedrijf bij Faraday Future. Hij trad in december 2017 in dienst bij Canoo als CTO en werd later CEO in september 2019. Kranz heeft een solide achtergrond in de auto-industrie en enige ervaring met het werken met EV-startups.

bzjkzjzi- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Apple dient patent in voor Car Access Sharing

Een andere ontwikkeling die Apple vorig jaar heeft voortgebracht, was een patent waarmee eigenaren hun auto’s kunnen delen zonder de sleutel los te laten. In een rapport van 17 augustus 2021 op Gizmochina.com staat dat de Amerikaanse smartphonegigant een patent heeft aangevraagd voor een nieuwe functie voor het delen van sleutels. Net als bij het eenmalige wachtwoord staat de eigenaar een andere persoon toe om de gedeelde sleutel één keer te gebruiken om de auto te bedienen, waarna het voertuig weer wordt vergrendeld.

Volgens het rapport zal de elektrische auto van Apple geen fysieke sleutel hebben en in plaats daarvan worden bediend via de iPhone. Het patent suggereert dat de eigenaar geen toegangscodes of sleutelreferenties kan delen, maar in plaats daarvan vertrouwt op het bovengenoemde op tokens gebaseerde eenmalige wachtwoordframework om de toegang tot de auto voor een beperkte tijd te delen.

Elon Musk (Tesla) & Herbert Diess (VW) commentaar op de Apple Electric Car

Het opgeschorte Apple Car EV-project dat weer in ontwikkeling kwam, was waarschijnlijk het grootste technische nieuws van de feestdagen van 2020. Het was toen dat de elektrische auto van Apple de aandacht trok van Elon Musk en de CEO van Volkswagen Group, Herbert Diess, die hun mening gaven op sociale media .

Toen Diess werd gevraagd om commentaar te geven op de vermeende elektrische auto van Apple op linkedin.com, zei Diess dat Volkswagen Group uitkijkt naar nieuwe concurrenten, daarbij verwijzend naar hun potentieel om de transformatie van de auto-industrie te versnellen. Hij herhaalde zijn standpunt dat het meest waardevolle bedrijf ter wereld een mobiliteitsbedrijf zal blijven, of het nu Tesla, Apple of de Volkswagen Group is.

Musk gaf zijn mening over het Apple Electric Car-rapport van Reuters en tweette met een korte uitleg dat een monocel “elektrochemisch onmogelijk” was. Hij herinnerde zich ook “de donkerste dagen” tijdens de ontwikkeling van de Tesla Model 3 toen hij contact had opgenomen met Apple-CEO Tim Cook om Tesla tegen 1/10 van de huidige waarde aan te bieden, maar kreeg niet eens een aanbod.

Voorwetenschap van Reuters over Apple Electric Car

Volgens het Reuters-rapport van 21 december 2020 zou de elektrische auto vorm kunnen krijgen in Apple’s uiterst geheime ondergrondse ontwerp- en ontwikkelingsruimten in Apple Park, de nieuwe “ruimteschip” -campus in Cupertino. Het bedrijf werkt sinds 2014 als onderdeel van “Project titanium ‘ in de auto-industrie, maar moet nog een concept of zelfs een schets laten zien zoals Apple dat niet doet.

Batterijtechnologie voor de Apple Electric Car – “Monocell” of LFP?

Reuters voegde eraan toe dat de Apple Car een elektrische auto zou zijn met batterijceltechnologie van de volgende generatie die goedkoper is dan de huidige lithium-ionbatterijen en een groter bereik biedt. Dit batterijcelontwerp, ook wel de “monocel” genoemd, bestaat uit grotere afzonderlijke cellen, waardoor er geen tassen en modules nodig zijn om batterijmaterialen te huisvesten. Een persoon binnen de ontwikkeling zei over de monoceltechnologie van Apple: “Dit is het volgende niveau. Zoals de eerste keer dat je de iPhone zag.”

Volgens de Korea Times overweegt Apple ook LFP (lithium iron fosfaat) batterijcelchemie, die niet zo gevoelig is voor oververhitting als lithium-ion en aanzienlijk goedkoper is. Terwijl Chinese batterijfabrikanten het voortouw hebben genomen in LFP-chemie, bieden autofabrikanten, waaronder Tesla, tweecellige chemie aan in voertuigen, afhankelijk van prijs en segment.

Autonoom en verbonden

De elektrische auto van Apple zal beschikken over technologie voor autonoom rijden, wat waarschijnlijk een uniek verkoopvoorstel zou zijn. Apple is van plan de benodigde componenten, waaronder lidar-sensoren, bij externe partners te betrekken. Het bedrijf zou de auto kunnen uitrusten met verschillende lidar-sensoren, waaronder enkele afkomstig van intern ontwikkelde eenheden. Vanaf 2020 hebben de Apple iPhone en Apple iPad Pro intern ontwikkelde lidar-units, waardoor Apple kennis heeft van dit belangrijke element van autonoom rijden technologie. De elektrische auto van Apple moet geschikt zijn voor autonoom rijden van SAE Level 4, hoewel de regelgeving in eerste instantie niet toestaat dat de functie wordt ingeschakeld.

Het autoproject zal heel anders en ingewikkelder zijn dan alle eerdere productontwikkelingsprogramma’s bij Apple. In tegenstelling tot consumentenelektronica moet het in de open wereld worden getest. Apple-producten blijven meestal een mysterie tot D-Day, maar in het geval van de auto zullen we hopelijk lang voor de officiële onthulling prototypes op de openbare weg kunnen zien.

“Als er één bedrijf in de wereld is dat de middelen heeft om dat te doen, dan is het waarschijnlijk Apple. Maar tegelijkertijd is het geen mobiele telefoon”, vertelde een Apple-medewerker die aan Project Titan werkte tegen Reuters. Een auto bouwen is heel anders, veel ingewikkelder. Een persoon die op de hoogte is van de ontwikkelingen bij Apple, zei dat het bedrijf mogelijk alleen een autonoom rijsysteem ontwikkelt voor een auto van een reguliere autofabrikant.

Naar verwachting onthuld rond 2025

Apple mikte op 2024 om de start van de productie van de Apple Electric Car te zien, maar vertragingen in verband met de COVID-19-pandemie zouden de tijdlijn naar 2025 kunnen opschuiven, volgens het rapport van Reuters over autonome rijsystemen dat in december 2020 werd uitgebracht. stuur het tot ver in de tweede helft van het decennium.

Mocht een elektrische auto van Apple het levenslicht zien, dan wordt algemeen verwacht dat een contractfabrikant deze zal produceren. Apple had Magna International in het verleden benaderd om zijn auto te produceren, maar het ging niet goed toen de richting onduidelijk werd.