Alpine A110 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Alpine A110 2022 vergroot zijn vindingrijkheid, maar ook zijn eigenschappen en comfort. De definitieve prijzen zijn bij ons niet bekend, maar u kunt deze alvast pre-orderen.

Het is vier jaar geleden dat we de herboren Renault Alpine hebben ontmoet   , dus het Franse merk heeft hun A110 opgefrist met subtiele maar nauwkeurige veranderingen. Inclusief mechanica, uitrusting en esthetiek, natuurlijk zonder de lijnen van een carrosserie te veranderen, die nog steeds erg sterk zijn omdat ze een nauwkeurige herinterpretatie zijn van de originele Alpine.

Alpine A110 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Vanaf 24 november omvat het assortiment de A110-, A110 GT- en A110 S-versies, elk met een andere persoonlijkheid. De eenvoudigste manier om het Alpine-multimediasysteem (uiteraard) uit te rusten met een 7″-scherm, Bluetooth-verbinding en twee USB-aansluitingen die compatibel zijn met Apple Carplay en Android Auto en navigatie met realtime informatie, risicogebieden en informatie over tankstations met prijzen.

Hij is uitgerust met een 1.8 turbomotor die 252 pk en 320 Nm koppel produceert en het mogelijk maakt om in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 te gaan en 250 km / u te bereiken, ondersteund door een ultralicht gewicht, dat klaar blijft om drijfveer. in slechts 1.140 kg.

Hierboven suggereert de A110 GT een stijl die dichter bij die van de “Gran Turismo” ligt. De uitrusting omvat de Park Assist met sensoren vooraan en achteruitrijcamera, evenals de lederen comfortstoelen met blauwe stiksels. De overstap van de A110 naar de A110 GT betekent echter een verhoging van de prestaties naar 300 pk en 340 Nm koppel, waarmee de Alpine in 4,2 seconden van 0 naar 100 kan springen en tegelijkertijd de top van 250 km/u vasthoudt. .

Alpine A110 2022: specificaties, prijs, releasedatum

bovenste gebied

En fans van de puurste sportwagens hebben hun zinnen weer gezet op de A110 S, die de 300 pk van de GT levert, maar om andere redenen radicaler is: hij omvat het onderstel, de remmen en de sportstoelen (deze ondertekend door Sabelt). De sportpedalen zijn van aluminium en je kunt kiezen voor racestoelen van microvezel (zoals de wedstrijdschaal) en zelfs de aanleg van veiligheidsgordels.

Alpine A110 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Daarnaast biedt Alpine enkele semi-slick Michelin PS Cup 2 Connect banden voor deze S, die geschikt zijn om op de weg te rollen, maar efficiënter dan de standaard banden op het circuit, en net zo belangrijk als de carbon achterspoiler en de frontplaat, ook van carbon; Hierdoor wint de Franse sportwagen op topsnelheid tot 60 kg op de vooras en 81 kg op de achteras. De snelheid met deze kit gaat van 260 naar 275 km/u met behoud van de 4,2 seconden van 0 naar 100.

✓ U kunt ook controleren:

Zowel de GT en de coördinatie S motor is gemodificeerd, en zenden het koppel 20 Nm (340 Nm van 2400 rondes) de bevoegdheid om een hogere snelheid (min 6.300 U /)  verhogen  . Bovendien is een andere nieuwigheid dat wanneer de Launch Control-modus wordt geactiveerd, de injectie in een van de cilinders tijdelijk wordt onderbroken, wat ervoor zorgt dat deze functie ons een meer radicaal geluid ontvangt.

Alpine A110 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Met telemetrie

Deze A110 S wordt geleverd met het standaard Alpine Telemetrics-menu, zodat we de transmissietemperatuur met 7 versnellingen, het directe koppel en het vermogen, de stuurhoek en de acceleratiemeter kunnen controleren, evenals een chronograaf die rondetijden op het circuit registreert.

Voor degenen die het water in de mond lopen maar deze S-versie niet kunnen betalen, is het goede nieuws dat deze als optie beschikbaar zal zijn op de rest van het assortiment. Tot de opties behoren trouwens aantrekkelijke elementen als het koolstofvezeldak in plaats van aluminium (het vermindert het gewicht met 1,9 kg en geeft de auto een spectaculairder beeld) en high-performance remmen van Brembo.

Alpine A110 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De S heeft, net als de rest van de serie, de rijmodi herzien, waarbij de nadruk ligt op de gasrespons, de strakheid van het stuur, het verandermanagement, het activeren van de uitlaatklep (min of meer brullen) en de mate van penetratie van de ESC.

Zo zoekt de normale modus nu meer rijcomfort en laat sport meer kortstondig schakelen toe, met als voordeel dat de motor nu een automatische gashendel krijgt wanneer we naar een lagere versnelling willen schakelen. Het derde model, de baan, verandert niet.

Alpine A110 2022 prijs

En een curiositeit: Alpine heeft de prijzen in Frankrijk, het land van herkomst, nog niet gepubliceerd, maar heeft wel prijzen in Spanje, die blijven op 62.200 euro voor de A110, 72.500 euro voor de A110 GT en 74.800 euro voor de A110 S.