Alfa Romeo Tonale 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het segment van de compacte SUV’s groeit en plug-in hybrides zijn populair. Daarom combineert Alfa Romeo beide en krijgt in de toekomst een broertje naast de Stelvio. De Alfa Romeo Tonale zal geen studie blijven, de productieversie is zo goed als af.

Italiaanse charme, sportiviteit, moderne accenten en toch blijft Alfa Romeo zijn stijl trouw. Het Tonale-conceptvoertuig moet vrij dicht bij de productieversie komen en laat zien in welke richting de Italiaanse fabrikant in de toekomst gaat. Als u niet langer wilt wachten, configureert u gewoon een actueel Alfa Romeo-model of bekijkt u onze hybride voertuigen.

dokkcvdb- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Alfa Romeo Tonale 2022 prijzen

De Alfa Romeo Tonale viert zijn marktintroductie in de herfst, waarschijnlijk in september 2021. De FCA-groep, waartoe ook Alfa Romeo behoort, heeft Jeep Kompas al een model op de markt dat technisch op dezelfde basis is gebaseerd. Je kunt je dus qua prijs enigszins oriënteren op dit model. Het kompas kost iets meer dan 26.000 euro. Een exacte prijs voor de Tonale is nog niet bekend.

motoren en handling

de Alfa Romeo Tonaal 2022 komt als plug-in hybride versie, de krachtigste variant van de Tonale met 240 pk. Er komt ook een 1,3-liter viercilinder benzinemotor met 180 pk en een 2,0-liter diesel met 140 of 170 pk. Er komt een optionele 9-traps automaat.

ozkbzxgi- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Specificaties en exterieurdesign

Visueel zou de productieversie heel dicht bij de studie moeten blijven. de Toneel 2022 is kleiner dan de Stelvio en raakt daarmee de zenuw van de tijd als compacte SUV. Zoals de foto van het seriemodel laat zien, is de toon vrij onspectaculair, maar in positieve zin. Alfa Romeo doet het zonder onnodige franje, de toon moet overtuigen met eenvoud en helderheid.

De zijlijn loopt als een coupé naar achteren af, de grille aan de voorzijde en de smalle koplampen zijn typerend voor Alfa. Vrijwel zeker komt er ook een lichtstrip aan de achterzijde, die ook bij andere fabrikanten populair is en goed aansluit bij het Alfa Romeo concept.

✓ U kunt ook controleren:

Afmetingen zijn gebaseerd op Jeep Compass. Deze is tussen de 4,95 en 4,98 meter lang, 1,82 meter breed en tussen 1,63 en 1,66 meter hoog.

hsgkpcbx- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Alfa Romeo Tonale 2022 interieur

Het interieur van de Tonale is voldoende voor vier volwassenen. De ingenieurs hebben de Tonale-sportstoelen uitgerust met geïntegreerde hoofdsteunen en een brede middenconsole die naar achteren doorloopt. Ook leer, alcantara en andere toepassingen zijn te vinden. Deze accenten creëren contrast en versterken de toon. Achter het stuur zit een 12,3-inch cockpitscherm met daarnaast een 10,25-inch touchscreen.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com