Alfa Romeo Tonale 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Alfa Romeo Tonale 2021 is de kleine cross-over die later dit jaar zal arriveren. Dit is het eerste model van het bedrijf dat gebruik maakt van een plug-in hybride systeem met een kort elektrisch bereik. Zoals u wellicht weet, werd het concept van deze cross-over vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd op de Autosalon van Genève en heeft het veel aandacht getrokken.

Naast het hybride systeem is het belangrijkste wapen van dit model, dat zich onderscheidt van de concurrentie, het aantrekkelijke uiterlijk en de moderne cabine, die uniek is in het cross-oversegment.

Alfa Romeo Tonale 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Alfa Romeo Tonale 2021 ontwerp

Qua design is de aankomende Alfa Romeo Tonale 2021 een erg mooie crossover. Dit model is onder hetzelfde CMP-platform als voertuigen zoals de DS 3 Crossback en de Opel Corsa. Dit platform ondersteunt batterijvermogen, dus een Tonale EV is een andere optie.

Daarnaast heeft het bedrijf beloofd dat dit model Alfa’s traditionele taal zal blijven gebruiken, zoals alle toekomstige modellen. De aankomende Alfa Romeo Tonale belooft een zeldzame schoonheid te worden en we houden van de algehele vorm en silhouet. Volgens officiële aankondigingen zullen er enkele wijzigingen worden aangebracht in het conceptmodel en zal de nieuwe Tonale verborgen achterdeurgrepen, grotere kop- en achterlichten, uittrekbare voordeurgrepen, goede buitenspiegels en kleinere wielen hebben.

Cabine is modern en luxe

Binnenin zal de komende Alfa Romeo Tonale 2021 technisch rijk zijn. Dit model ziet er modern en van hoge kwaliteit uit. Je kunt veel designelementen en technologische kenmerken verwachten die ook in de andere Alfa-modellen terug te vinden zijn. Het dashboard is schoon en dit model heeft een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel dat er erg elegant uitziet.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast had de nieuwe Tonale een groot 10,3-inch touchscreen-infotainmentsysteem met unieke inhoud genaamd “Alfista” en “Paddock”. Het comfort binnenin is gegarandeerd en het enige nadeel dat de ruimte zou kunnen aantasten, is de batterij en de elektromotor die plug-in hybride modellen definiëren. We verwachten ook andere traditionele standaardinhoud zoals Apple CarPlay, Android Auto en premium audiosysteem.

Alfa Romeo Tonale 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Alfa Romeo Tonale 2021 aandrijflijn

De nieuwste Alfa Romeo Tonale 2021 is de crossover die gebruik maakt van een plug-in hybride systeem. We wachten echter nog steeds op meer details van ambtenaren. Volgens veel geruchten zal de komende cross-over standaard worden uitgerust met een voorwielaandrijving en hoogstwaarschijnlijk optioneel met een vierwielaandrijving. Zoals bij veel plug-in hybride modellen, zal de Tonale een achterin gemonteerde elektromotor hebben die een verbrandingsmotor aan de voorkant ondersteunt. Dit model zal hoogstwaarschijnlijk een viercilinder turbomotor gebruiken die hoge inschakel- en prestatiekenmerken biedt.

Veel geruchten over de plug-in hybride versie zijn gekoppeld aan de Jeep Compass en Renegade PHEV’s. Als de verhalen kloppen, zou de gloednieuwe Tonale een bereik van slechts 31 mijl kunnen hebben.

Alfa Romeo Tonale 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

Officieel bevestigd voor dit jaar, begint de nieuwe Alfa Romeo Tonale 2021 met 35.000 euro. Hoewel we nog steeds wachten op de volledige details van de motor en andere informatie, belooft het nieuwe model vanaf de eerste foto’s. Het beste en absoluut het hoogtepunt van de gloednieuwe Tonale is het plug-in hybride systeem.