Alfa Romeo Stelvio 2022: specificaties, prijs, releasedatum

de Alfa Romeo Stelvio 2022 is de eerste SUV van de Italiaanse fabrikant Alfa Romeo. Emotie aan het stuur, sterke prestaties, karakter en sportief design zijn de uitgangspunten van elke “Alfa”. Voor het eerst in de meer dan 100-jarige geschiedenis van het bedrijf worden deze onderscheidende kenmerken van de “alpha-spirit” gecombineerd in een SUV. Het doel van dit voertuig is om de regels in het middelgrote crossover-segment te herschrijven.

De naam die aan dit nieuwe Alfa Romeo-model is gegeven, geeft al aan dat het een unieke rijervaring wil bieden. De Stelviopas is de hoogste bergpas van Italië. De weg die er doorheen loopt, met twintig kilometer en meer dan 75 bochten die het bekronen, maakt het een mythische plek voor elke autoliefhebber.

xlrfhkzs- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

In de markt wordt deze auto geroepen om te concurreren in de premium categorie. Als een opkomend segment de concurrenten van de Alfa Romeo Stelvio Modellen met veel talent die het je niet makkelijk gaan maken. Hieronder vinden we het Porsche Macan , de Audi Q5 of de BMW X3 . Als alternatief kan de Mercedes GLC of de Volvo XC60 niet worden uitgesloten.

Italiaans design op zijn best

De Alfa Romeo Stelvio is een perfecte mix van beleving, snelheid en schoonheid. Deze magische alchemie maakt deel uit van de geschiedenis van het merk. Om deze combinatie te bereiken, moeten de drie hoofdingrediënten van Alfa Romeo-design worden gecombineerd: proportie, eenvoud en hoge kwaliteit.

Dezelfde ingrediënten hebben ons al de Alfa Romeo Giulia opgeleverd, de nieuwe referentie voor de fabrikant en de voorbode van de toekomst van het merk. Deze ingrediënten zijn grondig herwerkt om in een heel ander concept te passen: een Sports Utility Vehicle.

De uiterlijke proporties van de Alfa Romeo Stelvio, met een bescheiden lengte van 4,68 meter, een hoogte van 167 centimeter en een breedte van 2,16 meter, drukken kracht, dynamiek en compactheid uit. Het zijaanzicht bevestigt deze indruk met een contour die doet denken aan een compacte auto, die aan de voorkant begint en geleidelijk doorloopt naar de achterkant.

De Alfa Romeo-stijl is ook terug te vinden in de Stelvio in de hoogwaardige afwerkingen, waar het licht op elegante wijze de verschillende volumes volgt die het geheel vormen. Het eindresultaat is een zeer gepassioneerde en zorgvuldige lichaamslijn, die sterke contrasten creëert op de flanken en staarten. Dankzij deze spieren en pezen aan de zijkanten van de nieuwe Stelvio de Italiaanse designafdeling accentueert zijn voor- en achterkettingen.

Om de schoonheid van de Alfa Romeo Stelvio te onderstrepen, kan de klant kiezen uit dertien carrosseriekleuren (pastel, metallic en drielaagse tinten) die het elegante SUV-silhouet van deze Alfa Romeo benadrukken.

Alfa Romeo Stelvio 2022 interieur

De sportieve inspiratie van het exterieur heeft ook geleid tot de veren die door de Alfa Romeo-ontwerpers werden gebruikt voor de nieuwe Stelvio SUV hebben een interieur gecreëerd met sobere en elegante lijnen. Dit interieur is ontworpen om het beste te bieden op het gebied van kwaliteit, veiligheid, uitrusting en comfort. Er is één zeer relevant detail in het ontwerp van Alfa Romeo: alles is gericht op de bestuurder.

Deze belangrijke benadering wordt weerspiegeld in de groepering van alle bedieningselementen op het stuur of de oriëntatie van het dashboard. Het display (afhankelijk van de uitrusting 3,5″ of 7″), dat de bestuurder alle essentiële informatie geeft, moet in dit verband ook worden benadrukt. Een ander detail dat deze centrale plaats in de Alfa Romeo Stelvio onthult, zijn de twee draaiknoppen van de rijmoduskeuzeschakelaar “Alfa DNA” en het multimediasysteem “Alfa Connect”.

tdwajolv- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De cabine van nieuwe Alfa Romeo SUV werd met nauwgezet vakmanschap en hoogwaardige materialen ontworpen als een maatpak voor de bestuurder en zijn inzittenden. De aluminium, hout, leer of stoffen die u kunt inrichten, zijn gekozen vanwege hun visuele aantrekkingskracht en aangename touch. Deze materialen worden in de Alfa Romeo Stelvio gecombineerd om een ​​tastbaar gevoel van kwaliteit en knowhow over te brengen.

De ziel van de Alfa Romeo Stelvio 2022

Design, techniek en technologie vormen de basis van de nieuwe Alfa Romeo Stelvio. Zoals de traditie voorschrijft, wordt je ware identiteit afgeleid van de ziel onder de motorkap. onder de Alfa Romeo Stelvio-motoren er zijn verschillende mechanische opties, zowel in diesel- als benzineversies. de benzine afdeling wordt gedomineerd door de volledig aluminium aandrijfeenheden met vier cilinders met turbocompressor en twee vermogensniveaus: 200 en 280 pk (hier zie je de test van de Alfa Romeo Stelvio met de tweede motor).

Deze motoren van de volgende generatie combineren uitstekende prestaties en een laag brandstofverbruik. Beide worden geleverd met een achttraps automatische transmissie en in combinatie met de vierwielaandrijving “Q4”.

Het aanbod wordt afgerond met nieuwe diesel motoren , eveneens met viercilinder en turbocompressor. Beiden gebruiken een 2,2 liter motor en zijn met 180 en 210 pk beschikbaar . Beide bereiden ze voor Achttraps automaat uitgeschakeld, waarbij het lagere vermogen alleen beschikbaar is met achterwielaandrijving.

De krachtigste dieselvariant van de Alfa Romeo Stelvio is gekoppeld aan de “Q4” vierwielaandrijving. Dit systeem maakt het mogelijk om het karakter van een auto met achterwielaandrijving te behouden en indien nodig tot 50% van het koppel op de voorwielen over te brengen.

Technologische innovatie en veiligheid

Afhankelijk van de gekozen motor kan de Alfa Romeo Stelvio optioneel worden uitgerust met een zelfremmend Uitgerust met achteras differentieel zullen . Net als een goede Alfa Romeo biedt de nieuwe Stelvio absolute wendbaarheid, wat tot uiting komt in de perfecte gewichtsverdeling tussen de voor- en achteras, de meest directe stuuroverbrenging in het segment en een chassis van de volgende generatie met de exclusieve gepatenteerde technologie ‘Alfa Link ‘.

De Alfa Romeo Stelvio wordt ook gekenmerkt door het uitgebreide gebruik van lichtgewicht materialen bij de montage, inclusief koolstofvezel voor de aandrijfas en aluminium voor de motoren, ophanging, motorkap, spatborden, deuren en achterklep.

Afhankelijk van de gekozen motor kan de Alfa Romeo Stelvio optioneel worden uitgerust met een zelfremmend Uitgerust met achteras differentieel zullen . Net als een goede Alfa Romeo biedt de nieuwe Stelvio absolute wendbaarheid, wat tot uiting komt in de perfecte gewichtsverdeling tussen de voor- en achteras, de meest directe stuuroverbrenging in het segment en een chassis van de volgende generatie met de exclusieve gepatenteerde technologie ‘Alfa Link ‘.

✓ U kunt ook controleren:

De Alfa Romeo Stelvio wordt ook gekenmerkt door het uitgebreide gebruik van lichtgewicht materialen bij de montage, inclusief koolstofvezel voor de aandrijfas en aluminium voor de motoren, ophanging, motorkap, spatborden, deuren en achterklep.

In de Alfa Romeo Stelvio bevindt zich de nieuwe rijmoduskeuzeschakelaar “Alfa DNA”, die het dynamische gedrag van de auto aanpast aan de behoeften van de bestuurder: “Dynamic”, “Natural” en “Advance”. Dynamische modus benadrukt de prestaties en het gedrag van de set. De stuurrespons is nauwkeuriger, het remmen directer en de elektronische regelsystemen doen geen afbreuk aan het plezier van sportief rijden.

De natuurlijke modus is ideaal voor stedelijke omgevingen en rustig rijden op de weg. In deze modus past het rijgedrag zich aan om maximaal comfort te bieden. Ten slotte maximaliseert de Enhanced-modus de brandstofbesparing en minimaliseert de uitstoot.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: de sportiefste versie

de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is het sportiefste model van de serie. Dankzij zijn indrukwekkende design en spectaculaire prestaties, die je kunt zien in onze Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio review, wordt hij een van de benchmarks in het premium SUV-segment. Vandaag is hij de snelste SUV in zijn klasse na het record in zijn klasse op de legendarische Nürburgring met een tijd van zeven minuten en 51,7 seconden.

De reden ligt in het hart dat alles aandrijft. de Stelvio Quadrifoglio is Uitgerust met de exclusieve aluminium 2.9 V6 Bi-Turbo benzinemotor, geërfde technologie en technische knowhow in Ferrari-engineering . Het ontwikkelt een maximale prestatie van 510 pk en een maximumkoppel van 600 Nm tussen 2500 en 5000 tpm.

Bovendien is deze motor gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. Dankzij een speciale kalibratie kunt u met de automatische transmissie in slechts 150 milliseconden schakelen in de rijmodus “Race”. De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio accelereert van 0 naar 100 km/u in 3,8 seconden en bereikt een topsnelheid van 283 km/u.

Traditie en prestatie komen samen

De Stelvio Quadrifoglio-versnellingsbak wordt geleverd met de innovatieve Vierwielaandrijving systeem “Q4” gecombineerd. Zijn garanties voor prestaties, tractie, rijplezier en veiligheid zijn uitstekend in elke situatie. Onder normale omstandigheden brengt het systeem 100% van het motorkoppel over naar de achteras. Wanneer de wielen hun griplimiet naderen, stuurt het systeem tot 50% in realtime naar de vooras via een actieve tussenbak.

In overeenstemming met de traditie van Alfa Romeo mag elektronische assistentie nooit opdringerig zijn, maar alleen de rijervaring vergemakkelijken. De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio bevestigt deze filosofie en biedt nog steeds tal van geavanceerde systemen om de rijervaring te verbeteren.

Dit voertuig is de enige SUV in zijn klasse die standaard wordt geleverd met het Alfa Active Torque Vectoring-differentieel. Deze technologie benadrukt: zijn sportieve karakter. Het beschikt over twee elektronisch geregelde koppelingen in het achterdifferentieel, zodat u de koppelafgifte aan elk wiel afzonderlijk kunt regelen.

Dit zorgt voor een optimale krachtoverbrenging op het asfalt, zelfs wanneer de auto zijn dynamische limieten bereikt. Dit maakt het rijden met de Stelvio altijd mogelijk veilig en leuk zonder toevlucht te nemen tot interventies op het gebied van stabiliteitscontrole.

lidlblnc- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Pure Alfa Romeo-identiteit

In zijn basisversie brengt de Alfa Romeo Stelvio proporties, stijl, elegantie en een unieke en onmiskenbare identiteit met zich mee. In deze Quadrifoglio-versie wordt alles extreem en nog spannender.

Het is een krachtige SUV , waar stijl en exterieurdesign niet alleen esthetische details zijn, maar een aanvulling vormen op belangrijke factoren als aerodynamica, snelheid, prestaties en rijplezier.

Dit is duidelijk zichtbaar in details zoals de motorkap, die openingen heeft waardoor lucht van binnen naar buiten de motorruimte kan stromen; in de luchtinlaten aan de zijkant voor koeling van de intercooler; in de sportschorten en in de geprononceerde wielkasten of in de vier uitlaatpijpen.

Bovendien is het interieur van de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio op maat gemaakt, met ambachtelijke afwerkingen en hoogwaardige materialen, zoals blijkt uit het gebruik van koolstofvezel, leer en alcantara.