Alfa Romeo GTV 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Van Alfa Romeo  werd verwacht dat de legendarische 2021 GTV -Typenschild nieuw leven ingeblazen werd met een sportcoupé die een verleidelijk design en uitstekende rijeigenschappen biedt. Het bedrijf schrapt dit plan echter naar verluidt – of stelt het in ieder geval voor onbepaalde tijd uit. Voordat dit gebeurde, hebben we gewacht op volledige informatie. We kenden enkele details en maakten een aantal weloverwogen gissingen. De in Italië gefokte tweedeurs zou op hetzelfde platform worden gebaseerd als de Giulia sedan en de Stelvio cross-over. We dachten dat het eind 2019 officieel zou worden onthuld en verwachtten dat het iets meer zou kosten dan de sedan-variant wanneer het eindelijk in de winkels ligt in 2020.

Alfa Romeo GTV 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motoren, rijden en weggedrag

De Alfa Romeo GTV 2021 zou niet alleen op dezelfde architectuur rijden als de Giulia en de Stelvio, maar ook vergelijkbare aandrijflijnopties hebben. Het basismodel had moeten worden aangedreven door een 280 pk sterke 2,0-liter viercilindermotor met turbocompressor. De onvermijdelijke Quadrifoglio-versie zou de harde 505 pk sterke twin-turbo 2,9-liter V-6 van de huidige Giuila QF erven. Alfa is nog steeds bezig met het ontwikkelen van een revolutionair hybride systeem dat energie terugwint en 600 pk kan produceren in korte uitbarstingen. Anders zou de GTV waarschijnlijk standaard achterwielaandrijving hebben en mogelijk een vierwielaandrijving met achterwielaandrijving.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur en techniek

Hoewel het GTV-interieur waarschijnlijk niet de fantasievolle bekleding van het Alfa Romeo Tonale-concept zou krijgen, had de cabine plaats voor vier personen. Dit zou helpen om te concurreren met gevestigde concurrenten zoals de BMW 4 Serie en de Audi A5. We verwachtten ook dezelfde of betere infotainmentfuncties en rijhulpsystemen die momenteel beschikbaar zijn op de Giulia. Deze omvatten een standaard touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto-functies, evenals adaptieve cruisecontrol en automatische noodremfunctie.