Acura RDX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Acura RDX 2022 is terug op de markt. Het is een premium crossover vergelijkbaar met het MDX-model. Het RDX-model zal enkele cosmetische upgrades introduceren. We vinden ook dat dit model er erg aantrekkelijk uitziet en een atletische houding heeft. Bovendien is het een zeer praktisch model voor zo’n klein crossover-netwerk. Het interieur zit vol met moderne elementen en ook het comfort is bewonderenswaardig.

Qua prestaties gaat de RDX helemaal niets veranderen. Dit betekent dat de 2,0-liter aandrijflijn weer beschikbaar is. De Acura RDX blijft concurreren met cross-overs zoals de BMW X3, Audi Q5 en Lexus NX. Voor zover bekend start de verkoop aan het einde van het jaar. Zonder verder oponthoud, hier is alles wat we weten over dit nieuwe model.

Acura RDX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Acura RDX 2022 ziet er sportiever uit dan voorheen

Net als elke andere cross-over, wordt de Acura RDX 2022 geleverd met een zeer moderne styling en een atletische houding. Net als zijn MDX-broertje krijgt de RDX hetzelfde type upgrades. Je herkent dit model aan het zwevende dak en scherpere lijnen. Sommige delen zien er sportiever uit, vooral het zijprofiel.

De voorschort wordt geleverd met een opnieuw ontworpen grille en nieuwe koplampen. Hierdoor oogt dit model moderner en aantrekkelijker dan het vorige. Je kunt ook kiezen voor het populaire A-Spec-pakket, dat wordt geleverd met donkere accenten, een lager rijgevoel en grotere wielen.

✓ U kunt ook controleren:

Veranderingen in het interieur

Binnen gaat een soortgelijk verhaal verder. De Acura RDX 2022 zal een sportief interieurontwerp bieden dat is uitgerust met hoogwaardige materialen en een hoog comfortniveau. Bovendien is het interieur verrassend ruim en praktisch. Deze crossover biedt een standaard 10,2-inch touchscreen. Het infotainmentdisplay zit op het dashboard en het infotainmentsysteem is bijgewerkt, wat belangrijk is. Daarnaast zal Acura zorgen voor een nieuwe wifi-hotspot en de nieuwste telefoonintegraties.

Aan de andere kant, als u echte luxe wilt, zijn de hoogste uitrustingsniveaus de juiste keuze. Acura biedt ook verschillende optionele pakketten, zoals: B. het technologiepakket met een verbeterd geluidssysteem, extra USB-poorten en geïntegreerde navigatie. Ten slotte ontvangt het RDX-model de nieuwste beveiligingshulpmiddelen, zodat de beveiligingsclassificaties van de crossover extra worden verbeterd.

Acura RDX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Brandstofverbruik, transmissie

Zoals we schreven is de 2.0 liter motor weer leverbaar. Het is een turbo-vierbenzinevariant met 271 pk en een koppel van 280 lb-ft. Naar onze mening biedt de Acura RDX 2022 geweldige prestaties met een meer dan solide acceleratie. Een 10-traps automatische transmissie is de nieuwste grote toevoeging, dus de rijkwaliteit is nu nog beter.

Het FWD-systeem is weer standaard, maar je kunt kiezen voor de optionele AWD-setup met het superhandlingsysteem. We verwachten geen verbetering in termen van brandstofefficiëntie en de Acura RDX zal 1.500 pond kunnen trekken.

Acura RDX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Acura RDX 2022 releasedatum, prijs

De verkoop van de Acura RDX crossover 2022 start eind 2021. We verwachten dat de prijs iets zal stijgen, waardoor het nieuwe RDX-model zo’n 39.000 euro gaat kosten. De uitrustingsvariant van de topklasse gaat zeker meer dan 50.000 euro kosten.