Acura RDX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De Acura RDX crossover is klaar voor verdere upgrades. Dit kleine luxe model heeft geen veranderingen ondergaan voor 2020. De aankomende Acura RDX 2021 biedt echter verfrissingen gedurende de hele cyclus. Het is om een ​​aantal redenen een opwindend model. De RDX ziet er uniek en zeer sportief uit. Daarnaast heeft het een ruim interieur en is zelfs de laadruimte royaal.

De bediening is ook ongelooflijk en de lijst met technische voorzieningen is indrukwekkend. De RDX 2021 mist echter nog steeds een optionele motor. Bovendien worden optionele functies gebundeld in pakketten. Al met al is de Acura RDX het perfecte alternatief als je de Audi Q5 of Mercedes-Benz GLC te duur vindt.

Acura RDX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Acura RDX 2021 exterieur facelift

De gloednieuwe Acura RDX 2021 is eindelijk klaar voor verfrissingen tijdens de cyclus. Deze compacte crossover werd in 2019 geïntroduceerd in de derde generatie. Nu, twee jaar later, zal de fabrikant voor verdere updates zorgen. Verwacht natuurlijk niets vergelijkbaars met herontwerp. Het is een kleine facelift en een paar cosmetische veranderingen zijn meer dan welkom.

In eerste instantie zal de nieuwe RDX 2021 beschikbaar zijn als een langer model. Meer specifiek zal de compacte crossover 2,4 inch langer zijn en 46 pond winnen. Dit moet ongetwijfeld de stabiliteit en het rijgedrag verbeteren. Daarnaast zal Acura RDX zijn C-vormige achterlichten updaten en zal het zijprofiel er nog sportiever uitzien. Het voorpaneel is grotendeels bewaard gebleven, inclusief de vijfhoekige ruitvormige grille.

Binneninrichting en optionele pakketten

Wat we leuk vinden aan de Acura RDX 2021 is het ruime interieur. Daarnaast is de laadruimte ruim. Het volgende model krijgt een aantal belangrijke updates. Dit omvat een nieuw infotainmentsysteem en tal van technologische verbeteringen. Aan de andere kant biedt een compacte crossover nog steeds geen optionele functies. Eigenlijk wel, maar de optionele uitrusting is alleen gebonden aan pakketten.

✓ U kunt ook controleren:

Als je een 360-graden camera, een groter head-up display en dergelijke nodig hebt, moet je een optioneel voorverpakkingspakket kopen. We hebben het natuurlijk over de basisuitrusting. U kunt op elk moment topuitrustingsvarianten zoals A-Spec aanschaffen en alle essentiële functies gebruiken. De cabine is goed gesneden en ziet er zeer hoogwaardig uit. Om de beveiliging te verbeteren, raden we ten zeerste het AccuraWatch-beveiligingspakket aan.

Acura RDX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties

Qua prestaties wordt Acura RDX 2021 overgedragen. Dit is een van de grootste problemen met de compacte crossover. Hiervoor zijn twee redenen. De eerste reden is slechte prestatie en de algehele prestatie blijft achter bij de rest van de concurrentie. De tweede reden is dat er geen optionele motorselectie is. Een 2,0-liter viercilinder is de enige aangeboden aandrijflijn.

Het produceert 272 pk en 280 lb-ft koppel. Een 10-traps automatische transmissie wordt standaard aangeboden. De voorwielaandrijving is verkrijgbaar in elke uitrustingsvariant. Het downloaden van een optionele AWD-installatie kost $ 2.000 extra. Over het algemeen zijn de prestaties betrouwbaar, maar de rit is soepel en de bediening is uitstekend.

Acura RDX 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Acura RDX 2021 prijs en releasedatum

De Acura RDX 2021 krijgt dus een aantal subtiele updates voor de toekomst. Deze compacte crossover kost nu zo’n 39.000 euro. Als u echter pakketten of een optioneel AWD-systeem laadt, betaalt u tot 45.000 euro. De RDX zal in de tweede helft van 2020 beschikbaar zijn. Deze compacte crossover is nog steeds een goedkoper alternatief voor luxe modellen.