Acura NSX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De frisse nieuwe Acura NSX 2022 is onderweg. Deze knappe tweezittercoupé is Acura’s meest prestigieuze voertuig in een supercarklasse. Het wordt gekenmerkt door een aantrekkelijk en sportief design, gevolgd door een ruime en zeer moderne cabine.

Acura NSX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Net als veel andere Acura-modellen zal de nieuwe NSX veel nieuwe technologie bevatten. Over het algemeen is Acura een zeer bekende autofabrikant voor het maken van comfortabele, redelijk opwindende sedans en SUV’s. Het meest opwindende nieuws is dat de NSX wordt geleverd met een nieuwe aandrijflijn. Volgens de laatste informatie zou dit sportieve model een nieuw hybride systeem gebruiken dat zal bestaan ​​uit vier motoren in combinatie met een V6 met dubbele turbo.

Acura NSX 2022-upgrades

Net als het vorige model behoudt de nieuwe Acura NSX 2022 hetzelfde aantrekkelijke uiterlijk. Kortom, u zult enkele kleine updates aan de voorkant opmerken. Het ziet er aantrekkelijker uit dankzij nieuwe koplampafbeeldingen en enkele strakke lijnen. Over het algemeen is elk onderdeel van deze supercar met precisie gemaakt. De Acura NSX heeft nog steeds dezelfde supercarvorm en proporties.

Volgens de fabrikant moet de nieuwe auto aerodynamisch beter zijn en een lage bodemvrijheid hebben. Net als de huidige variant heeft de nieuwe dezelfde wielbasis van 103,5 inch en 47,8 inch hoog, 176,1 inch lang en 87,3 inch breed. Het voertuig weegt 3878 pond stoeprand, ongeveer 400 pond meer dan de Audi R8 Coupé.

Acura NSX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cabine functies

Als echte supersportwagen biedt de nieuwe Acura NSX 2022 een modern interieur en genoeg ruimte voor twee passagiers. Verwacht echter niet veel bagageruimte. In principe kan deze sportwagen maar één golftas in de kofferbak vervoeren. Daarnaast is de cabine stil en comfortabel en straalt de rijpositie sportiviteit uit.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

De NSX wordt standaard aangeboden met een mix van leer en alcantara, volledig lederen bekleding met semi-anilineleer is optioneel verkrijgbaar. Verder is hij standaard uitgerust met een 7 inch touchscreen, navigatie met realtime verkeersinformatie, Apple CarPlay/Android auto smartphone integratie, keyless entry/start, two-zone automatische airconditioning, stoelverwarming en sfeerverlichting in de cabine.

Acura NSX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Acura NSX 2022 aandrijflijnspecificaties

Onder de motorkap is de nieuwe Acura NSX 2022 verkrijgbaar met een ongelooflijk krachtig hybride systeem. Deze keer gebruikt de fabrikant een dubbele turbo en vier motoren om de NSX aan te drijven. In feite sturen elektromotoren het vermogen naar de achterwielen, terwijl de voorwielen elk hun eigen elektromotor hebben. Dankzij dit systeem produceert de NSX iets minder dan de 600 pk.

Volgens Acura is het nieuwe model een van de snelste auto’s ter wereld. Het zou in slechts 2,7 seconden van 0 naar 60 mph sprinten. Gekoppeld aan een negentraps automatische transmissie met dubbele koppeling die erg soepel is. Zoals je kunt zien, doet het geweldig werk en kost het minder dan rivalen zoals Lamborghini, McLaren of Porsche.

Acura NSX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoeveel gaat de Acura NSX 2022 kosten?

Zoals ik al zei, kost de nieuwe Acura NSX 2022 minder dan concurrenten als Lamborghini, McLaren of Porsche. Het begint bij ongeveer 160.000 euro en biedt een van de meest unieke ontwerpen in zijn klasse.

De cabine is modern en gevuld met veel nieuwe technologieën. De Acura NSX-coupé met twee zitplaatsen zal naar verwachting later in het jaar arriveren met een meer prestigieus uiterlijk dan voorheen.