Acura MDX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Honda’s luxedivisie Acura brengt de gloednieuwe MDX SUV voor modeljaar 2022. Het merk onthulde onlangs enkele van de nieuwe modelkenmerken en het werd ook ontdekt in prototypevorm. De vierde generatie Acura MDX 2022 komt op het nieuwe platform met nieuw geconfigureerde ophanging en groter. Het nieuwe model wordt aangedreven door een V6-motor in combinatie met de nieuwe 10-traps automatische transmissie, maar er komt ook een krachtige Type S-versie, aangedreven door de 355 pk sterke V6-turbomotor.

De opnieuw ontworpen Acura MDX heeft ook een gemoderniseerd ontwerp en een comfortabelere cabine. De drierijige cabine zal ook worden uitgerust met de nieuwste technologieën en veiligheidssystemen van de band. Honda’s premiummerk zal het model ook uitrusten met zijn premium gemaksfuncties.

Acura MDX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Acura MDX 2022: ontwerp

De opnieuw ontworpen Acura MDX 2022 van de vierde generatie komt op het nieuwe platform en met herziene afmetingen die moeten leiden tot een betere carrosseriecontrole en cabinecomfort. De nieuwe onderbouw is de stijfste tot nu toe, gecombineerd met de nieuw geconfigureerde ophanging met dubbele wishbone-opstelling aan de voorkant. De nieuwe architectuur wijkt af van die van de recent geheel nieuwe TLX.

De opnieuw ontworpen Acura MDX wordt ook geleverd met de herziene afmetingen en het ontwerp. De nieuwe versie van het model rijdt op een 3 inch langere wielbasis en is ook breder, wat ook bijdraagt ​​aan een meer gecontroleerde en nauwkeurige rit.

De gloednieuwe MDX is visueel moderner en aantrekkelijker. De voorkant is meer gebeeldhouwd en heeft de nieuwste driedimensionale diamanten vijfhoekige grille van het merk, geflankeerd door de JewelEye LED-koplampen van het merk. De nieuwe koplampen zijn slanker en hebben nieuwe, aantrekkelijke kenmerkende verlichting. Ook de voorbumper is moderner.

Vanuit een profielperspectief vallen de langere neus en motorkap, evenals de discreet gevormde deurpanelen en uitlopende spatborden op. De scherpe daklijn en de hoge en gedefinieerde karakterlijn geven de uitstraling van het model meer essentie.

De achterzijde van het model vertoont sportieve accenten en nieuwe, mooi geaccentueerde achterlichten.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

Het interieur van de geheel nieuwe Acura MDX 2022 is een grote stap voorwaarts in vergelijking met de vorige versie. De cabine is comfortabeler dankzij de langere wielbasis en de bredere carrosserie. Het nieuwe model heeft ook een nieuw dashboard met aantrekkelijke two-tone bekleding versierd met opvallende accenten. Een soortgelijk patroon zet zich voort op de deurpanelen, het stuur en de middenconsole.

De nieuwe versie profiteert ook van meer hoofd- en beenruimte achterin. Het model zal ook verwarmde en gekoelde stoelen bieden en er zullen ook negen massage-instellingen zijn. Alle rijen zijn ook behandeld met geperforeerd leer en contrasterende stiksels en biezen. De stoelen hebben ook tot 16-voudige elektrische functies. De cabine van het model zal ook verkrijgbaar zijn met led-sfeerverlichting met 27 verschillende verlichtingsschema’s.

Acura zal ook de nieuwste MDX uitrusten met zijn beste technologie en beveiligingssystemen. Het model maakt gebruik van Acura’s Precision Concept-ontwerp. Twee schermen domineren het nieuwe dashboard, elk 12,3 inch. De nieuwe MDX maakt ook gebruik van draadloze Apple Car Play en Android Auto. Er zullen ook maximaal zes USB-poorten zijn. Het model zal ook een ELS 3D-audiosysteem gebruiken met 25 luidsprekers en 1000 watt.

Elke Acura MDX 2022 zal vertrouwen op de Acura Watch-veiligheidssuite van het merk, die een waarschuwing voor aanrijdingen met automatische noodremming, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook en adaptieve cruisecontrol omvat. Upgrades omvatten remcontrole bij lage snelheid en filehulp.

Acura MDX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Acura MDX 2022: prestaties

Met het opnieuw ontworpen chassis, opnieuw geconfigureerde ophanging, standaard Brembo-remmen en andere upgrades, zou de geheel nieuwe Acura MDX 2022 betere rijkwaliteit en prestaties moeten bieden. De nieuwe MDX maakt gebruik van een stijver chassis en een nieuw geconfigureerde ophanging met dubbele draagarmen voor en multi-link achterwielophanging.

De basismotor wordt een 3,5-liter turboloze V6 die 290 pk ontwikkelt. De motor wordt geleverd in combinatie met de nieuwe 10-traps automatische transmissie. Het model moet leverbaar zijn met zowel voorwielaandrijving als superhandige vierwielaandrijving.

De band zal ook de Type S-versie presenteren met de supercharged 3.0 liter V-6-motor onder de motorkap. Dit model krijgt standaard vierwielaandrijving. De turbo-6-motor ontwikkelt 355 pk en 354 lb-ft koppel.

Acura MDX 2022: release, prijs

De opnieuw ontworpen Acura MDX 2022 zal begin 2021 in de verkoop gaan. De prijsklasse zou moeten beginnen bij ongeveer 47.000 euro.