Acura MDX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

De nieuwe Acura MDX 2021 zal in de toekomst tal van veranderingen ondergaan. Niet-gepubliceerde afbeeldingen lekten online en we kregen de kans om een ​​opnieuw ontworpen MDX-model te zien. De lijst met wijzigingen en upgrades is erg lang. Dit omvat verbeteringen aan het interieur, maar ook aan de buitenkant worden visuele updates gemaakt. Sommige delen van de buitenkant lijken nu dichter bij de RDX compacte schakelaar.

Deze omvatten gewijzigde grille en koplampen. Van binnenuit ontvangt de MDX 2021 een nieuw infotainmentsysteem, sfeerverlichting en nog veel meer. Voor prestaties verwachten we van Acura dat zowel de hybride aandrijving als de high-performance versie van type S worden geleverd.

Acura MDX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Acura MDX 2021 Nieuw ontwerp

We zien veel nieuwe producten in de nieuwste foto’s. De aankomende Acura MDX 2021 heeft nu een nieuwe grille die vergelijkbaar is met de grille van de compacte RDX-crossover. De koplampen zijn ontworpen in een bekende vorm, maar de verlichtingseenheden zijn compleet anders. Daarnaast hebben de ventilatiesleuven onder de lampen een andere vorm.

Kap ziet er langer uit en nieuwe tekenlijnen zijn op het eerste gezicht zichtbaar. Het lijkt erop dat het doel van de Acura is om een ​​vergelijkbare look te krijgen als zijn RDX-model. De styling is echter uniek en erg aantrekkelijk. Veel chromen strips en recent herziene wielen zijn ook de hoogtepunten van het nieuwe exterieurdesign.

Acura MDX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Cabine-eigenschappen

Na de laatste grote facelift krijgt de Acura MDX 2021 eindelijk een nieuw interieur. In het begin is de cabine verfijnder en ziet hij er verrassend sportief uit. Hoewel niet alle details beschikbaar zijn, zijn sommige onderdelen bevestigd. Misschien wel de belangrijkste verandering is een nieuw infotainmentsysteem. Dit omvat ook nieuwe standaard en optionele displays die groter worden.

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast kunnen we een snellere respons en een betere gebruikersinterface verwachten. Interieur blijft intact. Acura MDX 2021 biedt plaats aan zeven passagiers. De kajuitruimte is ruim en dat is inclusief de bagageruimte. Acura verhoogt ook het comfort dankzij nieuwe basisbekleding. Lederen stoelen zijn echter optioneel bij de instapuitrusting.

Acura MDX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Acura MDX 2021 aandrijflijn

Als de laatste rapporten kloppen, behoudt de nieuwe Acura MDX 2021 zijn motorbereik. Dat gezegd hebbende, er zijn twee motoropties. De standaard 3,5-liter V6 levert 300 pk en een koppel van 270 lb-ft. Standaard is dit toestel voorzien van een voorwielaandrijving en een 9-traps automaat. MDX wordt geschat op 20 mpg in de stad en 28 mpg op de snelweg.

Sommige geruchten suggereren een verbetering van de prestaties en het brandstofverbruik, maar dat zal niet gebeuren. De MDX Type S-versie is ook beschikbaar. Deze krachtige variant biedt een twin-turbo V6, die zeker meer vermogen genereert dan de standaard V6-aandrijving. We wachten nog steeds op Acura om alle details vrij te geven.

Hybride

De aankomende MDX 2021 Hybrid wordt ook bevestigd. Deze versie combineert een standaard V6-motor met een paar elektromotoren. Zoals sommige rapporten suggereren, zal een hybride variant een zeventraps transmissie met dubbele koppeling gebruiken. Daarnaast wordt de AWD-setup standaard aangeboden. Dit model genereert iets meer vermogen dan de basisversie van de MDX-crossover.

Om deze reden kunnen we rekenen op iets meer dan 300 paarden en worden ook de koppelwaarden verbeterd. Het hoogtepunt van de hybride versie is het brandstofverbruik. Details over brandstofefficiëntie zijn nog niet beschikbaar, maar we kunnen wedden op minimaal 35 mpg.

Acura MDX 2021: Technische informatie, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

De prijs voor de splinternieuwe Acura MDX 2021 begint bij 45.500 euro. Deze luxe crossover zal ook zijn hybride versie aanbieden, die ongeveer 50.000 euro gaat kosten. De MDX Type S-upgrades bereiken de grens van 60.000 euro.