Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Met de Acura Integra 2023 keert een merk terug dat veel te bewijzen heeft. Het werd omgedoopt tot de RSX nadat de geliefde DC4 Integra in 2001 Noord-Amerikaanse bodem verliet. In tegenstelling tot de DC4 Integra, liet deze een grote en diepbedroefde menigte van die-hard fans achter die, vele jaren na de ondergang van de Integra, nog steeds enthousiast zijn over de vele sympathieke eigenschappen van de auto.

Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Hij werd gekenmerkt door een krachtige B18C VTEC viercilindermotor, een handgeschakelde vijfversnellingsbak met nauwe overbrengingsverhoudingen en een verfijnd rijgedrag – en dat alles voor een betaalbare prijs. Het was spannend om te rijden en leuk om door de bochten te rijden.

Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Nu zijn deze liefhebbers volwassen en kunnen ze de heropleving van de Integra aan den lijve ervaren. Op het eerste gezicht is de Integra 2023 niet de Integra waarmee je in de jaren ’90 bent opgegroeid, maar hij heeft misschien iets in petto om je te overtuigen als je op zoek bent naar een instapmodel sport-luxe sedan.

Acura Integra 2023: meer dan alleen een fraaie Civic

De DC2 tot en met DC4 Integra’s die we allemaal kennen en waar we van houden, zijn in feite opgevoerde versies van een basis Civic, maar ze hebben hun pagina’s in de autogeschiedenis geschreven. We weten niet zeker of de Integra uit 2023 precies dat kan, maar hij speelt een centrale rol in de heropleving van Acura nadat hij Duitse kopers van sportsedan had verleid met de TLX Type S.

Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

“De Acura Integra 2023 speelt dezelfde rol in de modellenreeks als het originele model dat het merk drie decennia geleden hielp lanceren door een beroep te doen op de volgende generatie automobilisten”, zegt Emile Korkor, assistent-vicepresident van Acura National Sales.

Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Integra is gebaseerd op een vergelijkbaar chassis als de Civic Si (hij heeft zelfs een vergelijkbare aandrijflijn), maar heeft een hatchback-kofferbak zoals de Civic hatchback. Stilistisch is de Integra niet anders dan het prototype dat eind vorig jaar werd onthuld, met een coupé-achtige aflopende daklijn en de bekende Acura-voorkant.

Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Zoals we al zeiden, is het nieuwe model een bescheiden afwijking van de oude Integra. Toch vragen we ons af waarom de voorkant van de nieuwe Integra zo griezelig veel lijkt op de TLX, terwijl Acura een gedurfdere richting had kunnen inslaan. Oh, en als je goed naar de achterkant van de Integra kijkt, doet het ons denken aan de welgevormde achterkant van de Genesis Coupe, en dat is geen slechte zaak.

✓ U kunt ook controleren:

VTEC-motor met turbocompressor

De woorden “Integra” en “VTEC” gaan samen als bijen en honing, dus het is alleen maar passend dat de nieuwe Integra een VTEC-viercilinder krijgt, hoewel we niet hadden verwacht dat hij dezelfde motor zou delen als de Civic Si. Die motor is een 1,5-liter VTEC-viercilinder met turbocompressor die 200 pk en een koppel van 192 lb-ft produceert. levert (de laatste ook bij 1.800 tot 5.000 tpm), maar we wilden meer.

Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De motor van de Integra is echter voorzien van een nieuw uitlaatsysteem van het spoeltype dat volgens Acura een dynamischer uitlaatgeluid produceert en de rijervaring verbetert. De basis Integra heeft een sport-tuned continu variabele automatische transmissie (CVT), terwijl de Integra A-Spec-variant een handgeschakelde zesversnellingsbak met sperdifferentieel en rev-matching heeft, ook overgenomen van de Civic Si.

Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Technologie en beveiligingsfuncties

De Integra 2023 is een luxe sportwagen op instapniveau. Daarom heeft Acura hem uitgerust met een groot aantal technische en luxe extra’s om hem redelijk concurrerend te houden met rivalen zoals de VW Golf R, Hyundai Elantra N en de geheel nieuwe Subaru WRX. Hij is voorzien van 17-inch wielen (18- en 19-inch zwenkwielen zijn optioneel), carrosseriestabiliserende/verwarmde kunstleren voorstoelen, een 10,2-inch digitaal instrumentenpaneel, een audiosysteem met acht luidsprekers en een elektrisch zonnedak. Een zeven-inch infotainment-touchscreen met Apple CarPlay/Android Auto-connectiviteit is ook standaard.

Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Het technologiepakket biedt een 9-inch infotainmentscherm, draadloos opladen van smartphones, een 5,3-inch heads-up display (HUD) en USB-C-poorten voor en achter. Optionele uitrusting omvat een ELS Studio 3D-audiosysteem met 16 luidsprekers en twee luidsprekers in de hemel.

Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Acura Watch wordt ook standaard geleverd in de Integra 2023, nu met een enkel camerasysteem maar met een breder gezichtsveld. Het pakket omvat aanrijdingsbeveiliging, verkeersbordherkenning, adaptive cruise control, Lane Departure Warning, Dodehoekbewaking, Cross Traffic Control en nog veel meer.

Acura-garantie

Acura-voertuigen hebben een garantie van vier jaar/50.000 mijl op de bumper en een fabrieksgarantie van zes jaar/70.000 mijl op de aandrijflijn. Als u zich zorgen maakt over de onderhoudskosten op lange termijn van een Acura, kan een verlengde garantie voor extra gemoedsrust zorgen. Deze handige gids geeft u meer inzicht in de verlengde garantie van Acura en of deze wel of niet geschikt voor u is.

Acura Integra 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Acura Integra 2023 prijzen en beschikbaarheid

De productie van de Acura Integra 2023 is begonnen in de Marysville Assembly Plant in Ohio. Het is de eerste keer dat Integras in Amerika wordt gebouwd. De eerste leveringen zullen dit voorjaar plaatsvinden. Hieronder vindt u de adviesprijs voor de afzonderlijke uitrustingsvarianten, waarin de 1.095 euro voor de reisbestemming al is inbegrepen.

  • Basis Integra: 31.895 euro
  • Een specificatie: 33.895 euro
  • A-Spec met technologiepakket: 36.895 euro

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com