Acura ILX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Acura ILX 2022 is onderweg voor een herontwerp en we zouden zijn debuut later in het jaar moeten verwachten. Voor het geval je het nog niet wist, de Acura ILX werd voor het eerst geïntroduceerd in 2013 en is sindsdien grotendeels hetzelfde gebleven. Hoewel het in de loop der jaren enkele visuele en technische verbeteringen heeft ondergaan, verwachten we dat het modeljaar 2022 een overgedragen model zal zijn.

Acura ILX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe compacte luxe sedan is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een topmodel. Naast een sportieve styling biedt de Acura’s ILX ook een zeer luxe en modern interieur. Over het algemeen zit deze sedan vol met technologie en heel veel goodies. Bovendien wordt hij aangedreven door een 2,4-liter i-VTEC viercilindermotor die 201 pk en 180 pond-voet koppel levert.

Acura ILX 2022 is een overdrachtsmodel

Zoals we eerder schreven, is de aanstaande Acura ILX sedan 2022 een overdrachtsmodel dat enkele kleine visuele verbeteringen zal introduceren. Toen dit model in 2013 werd gelanceerd, trok het veel fans naar het segment van de luxe sedans. Sindsdien is Acura ILX echter elk jaar competitiever geworden. Vandaag zet deze sedan zijn reis voort met hetzelfde koetswerkdesign en de meer bekende Acura-grille.

Net als het vorige model wordt de nieuwe geleverd met de aantrekkelijke, onderscheidende Jewel Eye LED-koplampen en hetzelfde unieke deel erachter. Daarnaast kunnen kopers deze sedan upgraden en sportiever maken dankzij het A-Spec-pakket. Dit pakket verfraait deze sedan met extra zwarte accenten en unieke velgen.

Acura ILX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur- en beveiligingsfuncties

Binnenin is de nieuwste Acura ILX 2022 vergelijkbaar met zijn broers en zussen. Net als het Civic-model en andere Acura-auto’s, zal de ILX dezelfde middenconsole met twee schermen huisvesten die een paar jaar geleden veel aandacht kreeg. Het biedt ook een moderne en stijlvolle cabine met voldoende ruimte voor vijf passagiers.

✓ U kunt ook controleren:

Over het algemeen is het ontwerp van binnen nog steeds modern en de nieuwe ILX wordt geleverd met meer metallic gelakte accenten. Ondanks zijn leeftijd is de Acura ILX up-to-date op het gebied van beveiliging.Dit model wordt standaard geleverd met adaptive cruise control en automatische noodrem, wat uitstekend is. Natuurlijk kunnen kopers upgraden naar het premiumpakket en een dodehoekmonitor en vele andere voorzieningen toevoegen.

Acura ILX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Acura ILX 2022 aandrijflijnspecificaties

Onder de motorkap van de nieuwste Acura ILX 2022 vindt u dezelfde motor als de vorige generatie. Bovendien is deze motor zeer betrouwbaar en bestaat uit een 2,4 liter i-VTEC viercilindermotor die 201 pk en 180 lb-ft koppel levert.

Acura gebruikt dezelfde standaard achttraps transmissie met dubbele koppeling die voor scherpe schakelingen zorgt en het meeste uit dat vermogen haalt. Ook is de motor erg zuinig en mogen we deze keer betere resultaten verwachten.

Acura ILX 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum, prijs

Er is momenteel geen officiële verkoopdatum voor de Acura ILX 2022 . Op basis van de vorige versie zouden we deze echter ergens in het najaar van 2021 moeten verwachten. De prijsstelling is ook onofficieel, maar zou volgens veel rapporten dicht bij de huidige prijs kunnen blijven. De adviesprijs van de huidige ILX ligt tussen 27 125 euro en 33 025 euro.